feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Den kända

Publicerat: 2006-06-17 18:13

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Övrigt.

Dela

Den kända tv-reportern var precis klar med sin sista sändning. Hon hade satt dagens prata utan att snubbla över orden eller säga fel en enda gång. Hon kunde gå hem utan den kända ångesten och slapp förbanna sig själv över de brister som hon var smärtsamt medveten om men som ingen annan egentligen brydde sig i. Varför detta var viktigt menade hon berodde på att hennes ansikte ständigt var i tv-rutan live, sällan i tidningen där känslor kunde döljas bakom text. Vidare hade hon en trogen skara fans som skrev regelbundet och som ibland fick svar. Det fanns till och med en sida med hennes namn som hennes fanclub hade satt ihop för nöjesskull.

Varför hon var så hård mot sig själv var antagligen en effekt på faderns stränga uppfostran, men det var också det som hade fått henne att komma så här långt. Hon hade en ständigt närvarande känsla av att hon inte dög och att hennes prestationer alltid kunde ha varit bättre. Ibland var det som att hennes manus var av marsipan som smälte mellan hennes händer precis innan sändning. Det var något hon dolde under lager av masker och som hon ensam kände till.

Hon kände sig fortfarande lite hängig efter helgens stora middag och de mängder vin hon druckit. Där hade hon träffat sina mer eller mindre välkända vänner under festliga former och artiga konversationer. Det hade varit en bra kväll och hon tyckte det var synd att svenska folket inte kände Sveriges konung på det sätt som hon hade tillgång att göra. Han var en riktig komiker som under kvällen spexigt tagit på sig en kalsong med elefantsnabel medan han glatt roat sina gäster. Det var antagligen denna trötthet som var bakgrunden till hennes humör. Åtminstone var det vad hon intalade sig.

Hon försökte att inte tänka på det som hänt tre dagar innan. Orkade inte riktigt ta itu med Annas anklagande blickar. Hon visste att hon borde ha agerat annorlunda men hade inte ägt kraft till det. Hon hade svikit sin dotter, det var hon på det klara med men hur hon skulle förklara det som hänt för henne, förmådde hon inte begrunda. Hur skulle hon förklara att en vuxen människa också kan bli litet barn i en situation som känns allt för väl igen. Att hon på nytt hade blivit tio år och oförstående tagit emot faderns vrede med sin kropp, även om slaget den här gången träffat dotterns mjuka kind. Hur talar en mamma om för sin dotter att den nya maken hatar kvinnor. Hon fick själv inte ihop det faktum att han var en väl respekterad kvinnoläkare, duktigt och omtyckt av sina patienter men samtidigt föraktade det motsatta könet. De var allt för främmande och märkligt för henne.

Hon körde in på gården i sin mörka Mercedes och närmade sig det stora vita huset som omringades av prunkande blomster och gröna fruktträd. Det såg majestätiskt ut för utomstående och imponerade på personer som inte haft samma lycka i livet som henne och den nye maken, men för henne var det vara ett hem.

Den kända förnimmelsen la sig som bomull i magen när hon steg in genom dörren. En välbekant smak av stål irriterade munnen.

Caheia M

Flamingo

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?