feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Jävlars blod och änkors bävan!!! (Om Våldtäkt)

Publicerat: 2006-03-20 00:54

- ur min blogg:

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

En bekant till mig blev våldtagen i helgen. Hon berättade det i sin blogg idag. Jag blir så arg, så full av vanmakt. Jag kan inte förstå hur man kan ta sig rätten att förse sig med någons kropp bara så där. "Åh, nånting jag vill! Ha! Ja, det tar jag" Jag trodde grottmänniskan var utdöd. Men återigen visar en MAN att så är inte fallet. Min bekant, hon berättade att hon nästan blev våldtagen. Hon tyckte väl inte att det var en våldtäkt för att hon lyckades slita sig loss innan han lyckats tränga in i henne. Det är fel. Sekunden han skred över hennes gräns började våldtäkten. Det var innan han lyfte upp henne på bordet, innan han rev sönder hennes trosor och innan han drog ner sina byxor.

Jag känner han som gjorde det. Litegrann bara, en vän till en vän kan man säga. Jag kommer aldrig kunna spela vän till honom igen, även om min bekant nu inte vill göra en anmälan, vilket jag tycker är synd, men jag förstår det så väl. Hon vill skona gemensamma bekanta, och hon saknar bevis.

Hur många är vi kvinnor som blivit våldtagna? Eller, hur många kvinnor har aldrig varit med om en sexuell överträdelse? Ett ord, en oönskad hand på din kropp, en man som tar för sig av ett smörgåsbord av otillåtenhet. Jag fruktar att den siffran är låg bland kvinnor och flickor idag.

Jag dras mer och mer åt det feministiska hållet. Jag brinner för dessa frågor, Jag brinner för alla former av rättvisekamp! Många tycker att feminism är fel ord, att det borde heta humanism, att det är samma sak.
Till viss del håller jag med. Därför att för en humanist är det samma sak! Men anledningen att vi måste bevara ordet/rörelsen feminismen är att problemet måste belysas! Kvinnan underordnas mannen, varje dag, världen över. Och det är aldrig OK!

Vi ska fan, förändra världen, tjejer och killar! Ja, för det finns killar som är humanister oxå! Många tjejer missar detta faktum.


Nu ska jag sluta för ikväll, men två länkar ska ni få av mig.

Den första är ett till ett feministiskt forum, där man kan möta liksinnade och läsa och skriva inlägg.

http://www.feminetik.se/


Den andra är till ett nytt parti som jag kommer rösta på i nästa val. Det heter Enhet, och vill belysa andlighet och humanism. Än så länge saknar partiet en riktig handlingsplan , men jag tycker att deras grundtankar och målsättningar är tillräckliga för att dom ska få mitt stöd. Nånstans måste man börja. För att få en vacker blomma, måste roten må bra. Partiet har inte ekonomi nog att göra reklam för sig ännu, så sprid deras budskap om ni tycker att det är nåt för er..... På bara ett par minuter gick jag själv från politiskt ignorant till politiskt aktiv, och har redan hunnit erbjuda partiet mina tjänster om så skulle behövas.

http://www.enhet.se/home/Sådär, gonatt goda vänner.


Tack, kalleplanka för dina ord till min rubrik....
Och bekantskan, hör alltid av dig när du behöver mig..... Trots avståndet är jag alltid nära dig! Älskar dig!!!!

Jannica Engdahl

Författare, försöker at least

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?