feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Älskade bröst

Publicerat: 2006-02-13 22:35

Bröst. Tuttar. Rattar. Pattar. Boobs. We love boobs.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Bröst. Tuttar. Rattar. Pattar. Boobs.

We love boobs.

I vinter har vi fått ännu en reklamkampanj som fokuserar på kvinnors bröst.

Den här gången är det skrivet rakt på sak – ”we love boobs”. Ja, bröst är härliga. Jag älskar mina bröst, precis som jag älskar mina knän, mina öron, mina ögon, min navel och resten av min kropp. Men jag tror inte det var vad reklammakarna menade den här gången heller.

”We love boobs”. OK så bra. Kan jag då förvänta mig att det finns ett stort antal modeller, för alla storlekar och former, att välja på i affärerna? Och att alla är bekväma, snygga och tål maskintvätt 40 grader? Eller är det fortfarande de gamla vanliga kläm-ihop-pressa-in-lyft-upp-fyll-ut-och-låtsas-inte-om-att-det-skaver-modellerna? De som är gjorda för att andra ska ha något att vila ögonen på?

För vems skull görs behåarna? För kvinnor som behöver dem så att brösten inte skumpar och gör ont när de springer efter bussen eller idrottar? För kvinnor som jämför med andra kvinnor i omklädningsrummet? För män som bär på en fantasibild av Den Perfekta Bysten? För klädtillverkaren som vill sälja mer och mer och mer?

Vi älskar bröst, särskilt kvinnors bröst, särskilt de som är stora runda fyllda, välfyllda. Silikonfyllda.

Allt från bilar och borrar till dokusåpor säljs med kvinnobröst, helst de där stora runda och retuscherade. Silikon, mer silikon, ännu mer silikon, tills brösten bli så onaturligt onaturliga att det står klart för var och en att de inte är äkta.

De onaturligt oäkta brösten blir ett steg till för att fjärma kvinnor från människor. Att objektifiera, avhumanisera, degradera kvinnor till onaturligt oäkta objekt. Inte äkta, levande människor, inte på riktigt.

Och såna kan man ju göra vad man behagar med. Fritt fram att sätta på, dra över, knulla dem, utan att behöva bry sig om vad HON tycker. Hon är ju inte på riktigt. Hon är bara ett objekt för mäns sexualitet.

Mannen reduceras från människa till djur i samma andetag som kvinnan
reduceras till objekt.

Det är samma strömningar som gör att det går att sälja reklamtid i dokusåpor med hjälp av silikonfyllda kvinnobröst. Det är samma strömningar som gör att prostitution finns. Uppfattningen att män är djur som inte är kapabla att styra sina sexdrifter.

Vad konstigt att kvinnor förväntas kunna det. Trots att de har såna attraktiva bröst.

Anställd.

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?