feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

"Så uppfattade inte jag det...???"

Publicerat: 2006-01-26 18:18

Nu är jag ev definierad som en patroniserande förtryckare bland andra oförstående felaktiga (?) feminister?

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

Jag kan inte se att jag uttryckt "Så uppfattade inte jag det". Min upplevelse borde väl vara lika riktig och viktig som övrigas på årsmötet?
Jag har fått indirekt stöd för det jag skrivit men av någon anledning tittar många på, läser inlägg och avvaktar. Är det inte en öppen debatt på den här hemsidan?
Jag vet att det var ett helvete från första stund att skriva tex skriva en text som olika feminister kunde ställa sig bakom. Feminismens styrka har ju varit att vi har varit och är många olika, unika grupper och kvinnor som har sin grupp, sin syn och sitt sammanhagng. Vilket är och har varit underbart! Jag har haft min tillhörighet i en liten anarkistisk kvinnogrupp i snart 20 år. Det bästa i mitt liv.
Vi har alltid velat hålla oss utanför "maktens boningar" av olika käl och det har gjort feminismen till just den mångfald den är känd för och som därför aldrig gått att definiera eller snärja.
Så nu var vi tillräckligt många som ville skapa en grupp inne i maktens boning också, vilket jag fortfarande tycker är utmärkt! Det är oerhört mycket kvinnor, framförallt internationellt som följer detta och tar kontakt.
Då kommer hela skuggsidan av patriarkatet inom oss alla igång. Misstankar om "kuppning", maktfullkomlighet, förtryck osv
Jag är bara intresserad av att få in ett feministiskt alternativ i riksdagen, och jag kommer fortsätta att tro och kämpa för det. Så får vi se hur långt det räcker och hur mycket vi alla kan bidra med på de sätt vi kan och vill. Själv varken kan eller vill jag baka bullar men vi gör vad vi kan för att gå ut och påverka och prata för F! här i Dalarna där jag bor.

Monica Brun

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?