feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Den fulaste flickan

Publicerat: 2005-12-22 21:24

Vilken tur att hon har sitt trogna loco.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

Hasil Adkins är död och ännu en galning har gått ur tiden.
Hasil var en galning som spelade rockabilly ensam i sitt lilla shack och det sägs att han upptäcktes först på sin ålders höst. Då hade han skapat konstig musik i decennier ända sen första gången han hörde Hank Williams.på radion Han tyckte att det var otroligt bra. Vad han inte fattade var att det var ett kompband som backade upp Hank. Hasil antog att Hank spelade alla instrument själv så då gjorde han det själv också.

Det är något med dessa dårar och deras yra musikskapande. De verkar alltid sjunga om dans. Som Larry Wildman Fisher som ylade om “the Taster.” Hasil sjunger om the Hunch. "Let me beee your hunching man." Och om Chicken walk, "Come on baby, well do it hard and well do it fast.” Håkan Hellström sjunger om karneval.

Framför allt verkar de ha en fäbless för fula flickor. Håkans fulaste flicka i världen (näsan är sned ögonen svänger åt olika håll), Wild mans Dream girl (shes got no arms no legs) Och Hasils Ugly woman (legs like a fork) Kontentan med de fula flickorna är att de är shitface ugly men att Hasil, Håkan och Wildman älskar dem ändå.

Ofta är galningarna inte särskilt snygga själva, kanske är det därför de kommer undan med fulhyllningar. Hade det varit en störtsnygg Westlifekille som sjöng om hur han älskade den fulaste kvinnan på jorden hade det mer verkat som välgörenhet, ett slags älskande av medlidande. Men det säger sig själv, är man en tvättäkta störtful galning gör man lite allt möjligt normbrytande. Dansar konstiga danser, tjuter och skriker och skrattar gälla skratt, sjunger om hur de har tama pingviner, om hur de ska hugga av nåns huvud, (Hasil: OHAHAHAHA, Come on baby dont you be lame, I want your head and I want it tonight gonna cut your head of around half past eight and hang it on my wall around half past ten”) De sjunger om Göteborg.

De sjunger om att de älskar fula flickor, och framför allt kallar de dem fula tjejerna fula rätt i fejjan utan att blinka en sekund. Och galningarna älskar de fula flickorna inför allas ögon. (Hasil: When i come to town people stare cause i got the ugliest girl around. Håkan: och folk vänder sig om, för hennes panna är så blek.)

För så är det galningar gör. De gör vad de vill för de är galningar och de är ute efter att spexa och roa och bryta vanliga trångsinta musikers snäva barriärer. Flickorna är fula som stryk men OHAHAHAHA de har ju i alla fall fått vara med i en sång. Och de har en storsint och gränslös galning som hyllar dem i svidande ordalag. Men jag undra var är alla storsinta fula flickors sång om att ta en fullständig galning till sitt hjärta och älska honom trots att alla tycker att han är en komplett loco. Men, just det. Så minns man. Det är ju det alla kärlekssånger som ljudat från en kvinnas rosiga läppar de senaste hundra åren handlat om. I stand by my man-grejjen.

Hasil Adkins har gått ur tiden men det finns hundratals galningar där ute att fylla hans plats. Och sjunga den galnaste sången av dem alla. Den om kärleken till den fula kvinnan.

Emma Färnström

Studerar

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?