feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Ett skrangligt ben att stå på

Publicerat: 2005-12-09 12:49

Såväl kön som genus kan utgöra en del av en människas identitet, kan stötta upp personligheten. Har man inga andra ben att stå på, riskerar man att ramla och slå sig...

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Det finns en oförarglig könsrollsteater, där kvinnor är kvinnliga och där män beter sig som riktiga män. Tyvärr finns det ganska många som inte fattar när pjäsen tar slut, som verkar tro att hela livet är en scen för just denna, i grund och botten inte särskilt intressanta, teater. På så vis exploderar det oförargliga och blir en psykologisk mardröm.

Ju mer ett ämne berör oss, desto fnoskigare blir vi när vi tänker på det. Sex berör oss djupt och våra funderingar kring ämnet slingrar sig ofta i bisarra krokar. Det är som om vi ville tro att något som kan kännas så underbart, helt enkelt måste övergå vårt förstånd. Och så går det som det går. Hoppla.

Ett lång liv i synd och liderlighet har övertygat mig om att, OM man är bara hälften så intresserad av att GE njutbara upplevelser, som att FÅ sådana, SÅ får man dubbelt så mycket som man vill. Den svåra läxan är att sex kan vara enkelt, utan att vara trivialt.

Den som missar det sexuella tåget får lätt för sig att det motsatta könet sitter inne med den STORA hemligheten, men uppför sig som ett slags ogin jultomte som aldrig kommer.

I brölet av en kvardröjande viktorianism och en alltmer hysterisk kommersialisering, är det svårt att nå en vettig förhållning till sex, och att gå vilse i könets mystifikation. Det är DÄR könskriget utspelar sig, och det är där många av oss stupar och dör.

Det förefaller troligt att olikheter i biologiskt kön kan återspeglas som olikheter i kynne. Om vi någon gång lyckas krångla oss ut ur könets mystifikation, kommer det att bli intressant att lägga märke till sådana skillnader, i vad mån de nu finns.


Tack för uppmärksamheten!

Jan Kilander

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?