feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Greens värld

Publicerat: 2005-12-04 15:26

(fritt översatt från öländskan)

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Relationer.

Dela

I begynnelsen var Gud sugen på att se en p-rulle. Men det fanns ingen. Det fanns mörker, och någon typ av vatten, tror jag. Så Gud skapade jorden och människorna. Som vi alla vet har de flesta vissa preferenser för vad för slags sex de tycker är tilltalande att se på. Gud gillade det som skulle komma att bli den "klassiska" heterosexuella varianten. Han skapade människorna på så sätt han trodde skulle garantera att han skulle få se just detta.

Men ack och ve, något gick fel! En del människor började ha sex på alla möjliga sätt, som Gud inte tyckte var snygga. Och människor började att leva tillsammans för att de älskade varandra som personer också. Människor i både samkönade och olikkönade relationer talade med varandra och höll varandra i handen minst lika ofta som de hade sex. Gud blev frustrerad.

Jag sitter i soffan tillsammans med min man en grå decembereftermiddag. Vi sitter nära intill varandra, och pratar om hur fint det är med alla adventsljusstakar som lyser upp i mörkret. Vi pratar om våra hyacinter som växer fort trots att att det är mitt i vintern. Och vi säger att det är fint med advent. På andra sidan spegelglaset brölar Gud otåligt "Visa pattarna!". Jag hör inte. Gud slungar iväg en naturkatastrof, men missar. Tiotusen människor dör i Pakistan. Jag tar en pepparkaka till. Gud grymtar och sträcker sig efter fjärrkontrollen.

Marleen Hermansson

pluggar för glatta livet

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?