feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Äntligen en vändpunkt i EU om sexslavhandel, s.k Trafficking

Publicerat: 2005-11-21 21:28

När jag tackade ja till att kandidera till EU-parlamentet 2004 gjorde jag Trafficking eller kampen mot människohandel till prostitution till min valfråga och som också stod på min affisch samt den fråga jag skulle prioritera om jag blev vald.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Politik & Samhälle.

Dela

I november har jag som ansvarig för Traffickingfrågan i utskottet LIBE, medborgerliga och mänskliga rättigheter fått stöd för min rapport om sexslavhandel av kvinnor och barn i EU. Varför är det här ett historiskt beslut och en sådan framgång. Jo, för första gången har jag med stöd av både Socialdemokraterna och de konservativa EPP fått stöd för att det här är en prioriterad fråga i EU. Tyvärr röstade Liberalerna emot allt. Undrar vad Folkpartiet i Sverige anser? Maria Carlshamre var inte ens närvarande vid omröstningen trots att hon sagt att mäns våld mot kvinnor är hennes viktigaste fråga i EU. Inget stöd därifrån eller från hennes grupp.


Vad innehåller min rapport som är en sådan seger? Först att erkänna att EU har misslyckats med att se kvinnohandeln som en viktig del av den organiserade brottsligheten, jag fick stöd för att barn är man tills man blivit myndig dvs. 18 år, (fy Sverige som just sagt att en 14-15 åring sett vuxen ut) att kommissionen ska komma tillbaka till Parlamentet med ett förslag på lagstiftning mot prostitution och särskilt det som innehåller tvång, att EU ska synliggöra turismen och turistländer som utnyttjar kvinnor och barn till prostitution. Att omedelbart ta fram siffror på utnyttjandet av barn som vissa tror och det kritiserat jag att ingen vet om 30% eller 50% är minderåriga dvs. barn som utnyttjas i EU och vart barnen tar vägen sedan. Att kvinnorna och barnen ska få stanna i det landet de utnyttjats eller få hjälp att återvända. Att det är dags att alla, myndigheter poliser och organisationer som arbetar med kvinnor och barnen samarbetar bättre. Med det breda stöd jag fick av de största partierna ser jag fram emot hur arbetet nu kommer att ta fart i EU och även om jag inser att det måste ske i en process kan jag berätta för er att när man sa till mig att jag aldrig skulle få EU med mig så kan jag bara säga att även om det är långt till målet så är det som gäller det som vi alltid säger. Kvinnor kan förändra.

Mvh
Inger Segelström(s)
EU-parlamentet

Inger Segelström

EU-parlamentariker (s)

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?