feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Det är ju inte det att vi killar inte kan

Publicerat: 2005-09-12 21:53

Det är ju inte det att vi killar inte kan. Men varför tjafsa om det? Poängen är väl att män och kvinnor ska komplettera varandra, med det som vi helt naturligt är bäst på.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Jag timvickar ju på en svetsverkstad, och jag blir liiite trött på de där två androisterna på mitt jobb, Sven och Hamad, och deras prat om "strukturella mönster" och "kvinnornas internaliserade manshat" och jag vet inte vad. Som om vår chef skulle hata oss? Näe... Sånt snack _föder_ liksom bara hat.

Jag menar, ta det här med barnen och vem som naturligast ska ta huvudansvaret för dem. Visst, en kvinna bestämmer när det blir barn, och hon tar ju ett jätteansvar, och en RISK, under graviditeten, och behövs en liten tid i början. Men sen?

Dels så är vi män bättre på att fokusera på en sak åt gången, och vad behöver ett barn bättre än att bli fokuserad på? Och naturen har ju gett oss ett lite större muskelpaket, och det behövs sannerligen när man har huvudansvaret för ett hem.

Sven och Hamad kräver tydligen av deras fruar att de hjälper till jättemycket hemma, och jag tycker inte det är rättvist. Ska två starka killar skyffla över massa jobb på en människa som redan har ett tungt ansvar på ett krävande och viktigt arbete? Så att de kan springa på möten och prata om hur dumma "kvinnorna" är mot dem... Ja ja, beter de sig så hemma så förstår jag om frun ger dem en liten tillrättavisande markering ibland, eller vad det var som Hamad gnällde om häromdagen!

Så skulle min hustru aldrig göra! Men hemma hos oss vet vi faktiskt hur man delar upp ansvaret så att alla blir nöjda! Jag vet att hon har ett jätteviktigt arbete på vårdhemmet, och att det tar tid och engagemang. Och det betalar sig ju också! Nu har en jättespännande möjlighet öppnat sig för oss på hennes jobb, och jag skulle aldrig kunnat bo i hus så här som vi gör med bara lönen från svetsverkstaden.

Och jag ska till och med snart få en egen bil! Ingen jättestor förstås, men det kommer ju bli mycket lättare att handla och hämta och lämna ungarna! "Så att du inte blir så slak på kvällarna, prinsen!" som hon brukar säga. Ja, det är ju det är ju det... det är svårt att uppbåda energin till DET också med allt som man har och det känns lite jobbigt... man vill ju ge henne all den uppmärksamhet som hon förtjänar, och hon blir ju lite retlig när det går för lång tid emellan (hon är ju trots allt KVINNA med en kvinnas behov och så)...

Jag tror att Sven och Hamads problem är att de inte förstår sina fruar riktigt. Män och kvinnor är ju olika, och det gäller för oss att lära oss kommunicera med dem. Vi män har ju lite lättare för sånt, med vår förmåga att fokusera och så, och det tror jag inte riktigt att Sven och Hamad har insett. De förväntar sig liksom av deras fruar att de ska bli nånsorts halvmän, och det är jättelöjligt. Var det inte en KVINNAS frieri de svarade "ja" på? Om de inte vill bo med en kvinna kan de väl bli bögar eller nåt? Fast de är de väl nästan, vad dom sysslar med på sina möten... Det finns tydligen massa bögar där...

En vän tipsade mig om en jättebra bok som verkligen handlar om hur vi män är olika kvinnorna, och vad vi ska göra för att kunna förstå bättre och lära oss kommunicera med dem. "Kvinnan är solen och mannen är jorden" heter den. Jag tror att jag ska låna ut den till Sven och Hamad. Kanske blir det lättare för dem då...

Ola Berg

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?