feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Extreme brain makeover

Publicerat: 2005-07-07 22:09

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Sexualitet.

Dela

Ja, det skulle nog de flesta av oss här i västvärlden må bra av.
Jag har en idé till en ny dokusåpa; femton kvinnor opereras om, de tar ut silikoninläggen från brösten och lägger det istället runt magen. Efter det ska de få en lektion i hur man tror på sig själv, de ska få lära sig ett nytt begrepp: SJÄLVFÖRTROENDE.
Jag är bara så jävla trött på att självförtroendet hos tjejer endast existerar i brösten eller den ”vältränade” (Läs: anorektiska) magen. Varför kan man inte få tycka om sig själv om man har små bröst eller några extra kilon runt magen? Jag har länge trott på utrycket ”smaken är som baken” men nu måste jag säga att det är bara jävla skitsnack!!! Varför skulle annars ALLA vilja ha bröst stora som basketbollar och getingmidja? Varför kryper skönhetsoperationerna ner i åldrarna (varför finns de över huvudtaget….) till 15-16 år? Då har man ju inte ens växt klart! Kan man inte bli respekterad om man inte har en fet hylla balanserandes på en kropp som är lika tunn som självförtroendet? Eller tror man helt enkelt inte att man kan bli respekterad? Kanske ligger problemen i första hand hos en själv?
På 1800-talet sågs mullighet som ett bevis på rikedom, de smala var ofta fattiga och hade antagligen inte samma sociala status som de lite mulligare kvinnorna. Var tog det konceptet vägen?
Jag såg en engelsk dokumentär för ett par veckor sedan, den handlade om barn som bantade. Det här var alltså inte tonåringar som fått för sig att de var tjocka utan det var BARN, runt 7-10 år! Bl.a. visades några som gick och tränade på s.k. barngym för att hålla sig i form. Men herregud dessa kids hade ju inte ens någon form. Dokumentären handlade även om barn som sminkade sig. En mammas försvar var att dottern hade sminkat sig så fult en dag så hon var tvungen att sätta sig ner med henne och lära henne hur man sminkade sig!!
Jag tycket det låter helsjukt. Samma tjej fick raka sina ben för första gången också. Varför tänker man ens på dessa saker när man är 10 år?
Glöm brösten och den sneda näsan, satsa på att fixa hjärnan först!

Arbetssökande

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?