feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Smickrande att bli retuscherad?

Publicerat: 2005-07-07 14:34

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Sexualitet.

Dela

Varför medverkar folk medvetet till ett sämre samhälle? Genom att köpa tidningar med ”lättklädda” (ofta nakna) tjejer blir idealen bara värre och värre. För det första; det visar att man måste klä av sig för att få uppmärksamhet, kan man inte vara omtyckt annars? Kan man inte få releasa sin nya CD/bok/film utan att visa tuttarna? För det andra; det är ju inte precis så att bilderna är speciellt sanningsenliga, de är säkert till 90 % retuscherade!!! Vad kan man dra för slutsatser av det då? Jo, tjejer (för det är faktiskt vi som utgör majoriteten av utviken…) duger inte som de är, tjejer måste ha;
1. smala kroppar
2. bruna kroppar
3. glansig hy (utan att se för fet ut såklart!)
4. perfekt sminkning, inga skavanker ska synas!
5. perfekta naglar, självklart med en snygg fransk manikyr.
6. och såklart, STORA bröst
Att Carola lät MQ retuschera henne i en reklamkampanj förra året kan jag inte förstå. Hon som verkade vara hyfsat vettig.
När jag som tjej tittar i en tidning som tex. Slitz är min spontana tanke, ”åh fy fan vad ful jag är…”. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så men varför gör man det egentligen? Det är ju inte något att se upp till, att vara overklig, för det är precis vad bilderna är. De hör ju hemma bland serietidningar.
Playboy viker ut datagjorda tjejer. Tänder killar inte på RIKTIGA tjejer längre? Vad har hänt med dem? Vad har hänt med oss?? Med undantag för utviken (och alla förnedrande reportage) är tidningarna (Café och Slitz) helt okej att läsa. Vad ska en stackars kille få läsa UTAN att behöva ha ett par ”kåta” (ja, de är säkert jättetända, PÅ RIKTIGT) Slitz-brudar upptryckta i ansiktet?
Jag tycker såhär; genom att bojkotta dessa tidningar och kräva NÅGON tidning UTAN utvik så skulle man komma en liten bit åt rätt håll. Till tjejerna som viker ut sig vill jag bara säga; låt dem inte manipulera er med att det på någon sätt skulle vara smickrande. Hur smickrande är det är bli retuscherad? Att få veta att man inte duger precis som man är. Vad som i så fall vore smickrande skulle vara att se ville ha med er i sin ruttna tidning, utan att ni behövde klä av er, bara för att de ser upp till er.
Jag tycker att fler borde ta sitt förnuft till fånga, eller vill ni att FLER tjejer ska spy upp sin mat för att bli så smala som möjligt? (jaa, jag vet att killar också får anorexi!!!)
Vill ni att era döttrar ska använda stringtrosor och smink när de är 10 år för att det är sexigt? Bara för att sen få höra av en Slitz-läsande kille att hon skulle ha varit skit snygg om hon inte var så tjock/kort/finnig/plattbröstad/osminkad…..

Arbetssökande

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?