feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

dumburken

Publicerat: 2005-05-18 18:07

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Politik & Samhälle.

Dela

Jag har också sett SVT’s ”fri television”-kampanj med klipp från proggiga barnprogram och kängor åt öststatsteve och tyckt att det var väl ganska charmigt, om än lite väl fånigt. Men public service är grejen, det har jag alltid tyckt. Fast efter att ha sett söndagens Dokument Inifrån så måste jag kanske tänka om. Jävla TV3-journalistik. Okej om tre personer från en kvinnojour i Umeå har betett sig felaktigt. De hade, som jag förstod, själva blivit utsatta för övergrepp och var uppriktigt rädda och trodde verkligen att de hade skäl att fly. Jag vet inte vad som är sant, men det är hur som helst jättetragiskt. Gör ett program om det. Men att utifrån detta göra en dokumentär som heter ”Könskriget”, som handlar om hur svenska feminister är hjärntvättade offer som skyller samhällets orättvisor på satanistiska pedofilnätverk är så jävla dumt så det finns inte. Var kom förresten satanisterna ifrån? Den enda som nämnde satanism förutom Eva Lundgren, som så vitt jag förstod bara pratade om sin egen forskning, var Rubar. SVT fri television my ass. ”Könskriget” är en timme av godtyckligt hopsatta intervjuklipp där budskapet är att feminister är antingen tokiga kärringar som tror på satan, eller unga vilseledda flickor som inte vet sig eget bästa. Är det så jävla konstigt att man börjar tro på konspirationer? Vad är kvinnomisshandel och våldtäkt om inte ett uttryck för makt? Vem fan tror att det handlar om sex? ”Bland mycket annat hävdar feministerna att vem som helst kan vara våldtäktsman”. Eh, ja? Vilka är det annars? Enbart psykopater och sektmedlemmar? Och om det bara är fundamentalister och psykiskt sjuka människor som slår och våldtar, vad säger det i så fall om det mentala tillståndet hos männen i Sverige, där våldtäkts- och misshandelsanmälningarna ökar för varje år?
Stackars Caroline. Först sexuellt utnyttjad som barn, sedan av ett antal personer som projicerar sina egna rädslor på henne, och till slut av Rubar och SVT för att misskreditera en organisation som gör hur mycket bra som helst för kvinnor i Sverige. För jag fattar verkligen inte vad programmet skulle ha gått ut på annars? Avslöja den ”extrema feminismen”? Feminism för mig är, väldigt enkelt uttryckt, en insikt om de ojämlikheter och orättvisor som råder mellan kvinnor och män samt en vilja att förändra detta. Extrem feminism skulle kanske kunna vara, jag vet inte, att organisera sig? Ungefär som de där extrema miljövännerna. Eller de extrema rullstolsbundna.
Jag är så himla förbannad och besviken, för visst brukar Dokument Inifrån och liknande program vara ganska slemmiga (med stalker-bilder utanför folks hus och intervjuer där samma frågor upprepas hundra gånger tills rätt svar ges), men det här var fan botten. Jag förstod inte alls vad syftet var, vad ville journalisten som gjorde programmet åstadkomma? Det är klart att det finns idioter i alla organisationer, är det en så jävla revolutionerande upptäckt? Om målet var att avslöja Ireen von Wachenfeldt som inkompetent, hade det inte gått utan domedagsmusik och klipp med satanistiska symboler och brinnande kors? Eller utan allt snack om att ROKS som organisation hävdar att ”manliga nätverk av satanistiska pedofiler infiltrerat den svenska maktapparaten”? Det här för ju tankarna snarare till fejkade dokumentärer om falska månlandningar än till vettig och undersökande journalistik.
Jävla idiot-SVT. Är det meningen att jag ska betala för det här?

Hanna R

student

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?