feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Hank och Turbonegro är dumma i huvet

Publicerat: 2005-05-03 12:42

usch tvi

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Övrigt.

Dela

Jaha, och så var vi där igen, likt vi var tvungna att plocka ner Morriseys gloria kommer en förbannad feminist nu också plocka ner ( eller upp?) Hank von Helvete och hans lilla band Turbonegro.
För, jag har ansträngt mig och velat, att nu ska jag väl ändå inte störa mig på dom också. Jag orkar inte störa mig på en jävla mansgrupp till, inte en till.. snälla inte en till... Men jo, en till alltså.
För nu får det vara nog. Det är inte ens lite roligt längre. Det var den sista droppen, det blev bara sexistiskt nu.

Och det hjälper inte att Turbonegro så "roligt" flirtar med homosexualitet, för ibland är det mer som att de driver med den.
Och det börjar bli lite tjatigt att tro att män med läppstift är så himla revolutionerande häftiga. Och rockkillar har sminkat sig mycket i ansiktet under flera årtionden, det är inte nytt.

Jag kunde skratta åt den drygroliga merchendaisen ( eller hur det stavas) i form av en jeanskjol med texten "Property of Turbonegro" på rumpan. Det funkade.

Värre blev det när jag kollade på bandets dvd från touren där de dels dissar feminister ( som sig bör..) men samtidigt förlöjligar feministiskt självförsvar vid våldtäkter. Nån snubbe i bandet berättar skrattande om hur feministerna försöker försvara sig när de blir anfallna av en våldtäktsman, genom att försöka peta ut ögonen med två fingrar formade i ett peace-tecken. Han skrattar och säger ungefär att, det är ju bara att göra såhär och sätter upp handen vinkelrätt från ögonen och visar hur han han på så sätt komiskt nog förhindrar kvinnans löjliga försvar.
Sen när blev våldtäkt roligt och tufft?

Jag skulle köpa en musiktidning att ge bort och kollade runt lite på hyllan, blicken fastnar på svenska Close Up. Jag får intrycket av att det enbart finns män som spelar hård musik efter att ha kollat igenom lite, inte en enda tjej, bara denna homosociala orgie i män. Så till reportaget om Turbonegro. Dom ska släppa en skiva snart och därför måste Hank gå ut i media och säga nått provocerande lite tufft så att dom är heta och skivan säljer. ( kan han inte bara komma ur garderoben och erkänna att han är homosexuell på riktigt, han passerar liksom gränsen för vad som är homosocialitet och vad som blir homosexualitet, så varför hymla..)

Det den häftiga Hank ska säga den här gången i intervjun är ett uttalande om rökförbudet på krogarna i Norge och om hur det har blivit, tidningen hjälper glatt till genom att förstora upp just den delen av texten. Hank säger att det inte alls har blivit bättre utan att det istället för rök luktar "kiss bajs och sura fittor".

Och just då bestämmer jag mig för att inte köpa tidningen. Kan mitt fina könsorgan få vara ifred nån_jävla_gång. Fiitta är ett bra ord, den är vacker och skön och helt underbar inget som en en fet ful gammal gubbe som Hank, som inte får nån fitta ( han är ju fulast i bandet) och troligen har vaginakomplex eftersom han försöker se närmast gravid ut med sin stora feta mage, ska vara på. Låt Fittan vara för i helvete. Fittor luktar gott. Det som luktar äckligt är gamla gubbslem som Hank. Den som sa det han va det som vi brukar säga i Sverige Hank.

Nä, kvinnohatet frodas i Turbonegro hand i hand med extrem homsocialitet som måste förhålla sig till homosexualitet genom att odla olika klichéer av bögen och feminina män.

matilda xxx

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?