feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Han hälsar

Publicerat: 2005-03-30 17:34

Jag står och pratar med en vän på Malmö Högskolas årshögtid, när han plötsligt kommer fram till oss.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

Han hälsar genom att lägga armen om henne och slicka henne på kinden. De känner inte alls varandra på det sättet, men det bryr han sig inte om. Hon försöker dra sig undan, men han håller fast henne. Hon frågar honom vad fan han håller på med och han flinar och fortsätter precis nog länge att visa att han inte slutar på hennes begäran utan för att han själv var nöjd, och på ett ögonblick är det över. Innan någon hunnit reagera är det redan slut och han har förgripit sig på henne mitt på dagen mitt på festen och ingen kan säga något i efterhand för det är redan över. Ingen vill ställa till en scen mitt bland alla rektorer, doktorer och lektorer, och det var ju ändå inte så farligt.

Men jag är arg så jag vill gråta och kräkas och skrika, men det gör jag inte. Inte mitt bland alla rektorer, doktorer och lektorer, men jag vill. Jag vill gråta därför att ytterligare ett litet vardagsövergrepp precis begåtts av en man mot en kvinna, precis enligt världens ordning. Jag vill kräkas för att det hände mitt framför ögonen på mig utan att jag gjorde någonting. Och jag vill skrika därför att det är precis dethär som gör min kropp gammal. Det är den historien min kropp är bärare av oavsett vad jag gör och det är det jag måste stå till svars för inför dem jag älskar. Och som om det inte vore nog redan så står den snuskigaste av män och upprätthåller den historien, tynger det oket och befäster den domen mitt framför ögonen på mig.

Men jag gråter inte och jag kräks inte och jag skriker inte. Inte mitt bland alla rektorer, doktorer och lektorer. Inte där. Inte då.

Alkonost

Genusterrorist

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?