feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

JoeHill på feministfest

Publicerat: 2005-02-25 11:07

Äntligen... En favorit i repris när det snart är dags för fest... Detta är en helt "sanningsenligt" dokument som utspelar sig sensommaren 2004

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

Jag tänkte förgylla sommaren och gå på min första officiella feministfest. Stockholm är en stor stad så jag funtade att det nog skulle finnas folk som tänkte som JoeHill även på denna typ av tillställning. Jag började med att ringa runt till allehanda kompisar och frågade om de vill joina, men de banga för de är hjärntvättade av patriarkatet. Skit också, jag fick gå själv...

Jag klär mig neutralt i jeans som ger mig snygg häck och tight t-shirt som framhäver mina biceps. Rakar mig. Snyggar till pollisarna. Deo. Klipper näshåret. Slår en båge och lägger en klubba. Tar bussen in till stan. Grymt. Värsta stämningen. På bussen funderar jag på varför de "stora och viktiga" bussarna i Stockholm är blå (1an, 2an, 3an och 4an) medans de "mindre" bussana är röda. Så jävla patriarkalt. Jag spyr alltså. SL är sexistsvin.

Väl framme vid festen (kulturhuset) var det lite kö. Mest småbrudar som just blivit feminister. Inte som JoeHill som fick feminism med modersmjölken. När jag ska betala inträdet flashar jag min sedelbunt för de två brudarna i kassan (snygga som fan). Alla brudar gilla kosing. Brudarna börjar dock jävlas med JoeHill!

Brud1: Du vet att det är feministfest va?
JoeHill: Jag hajjar.
Brud1: Vad hajjar du?
JoeHill: Jag heter JoeHill.
Brud2: Okej JoeHill, du vet att det är feminist party här?
JoeHill: Jaja, feminist party for feminist people like me.
Brud1: Okej, ta rulltrappan högs upp, festen är på terassen.
JoeHill: De e cool.

Väl uppe på kulturhustaket köper jag en öl i plastmugg. Det finns flera barer. Snyggt fixat av chicksen. Det finns en scen i ett av hörnen också men ingen uppträder där ännu. Bara brudar som kopplar stärkare. Jag frågar om de behöver hjälp, men de säger nej!?! Jag går runt och kollar in folket istället. Mest tjejer men några grabbar också. Bra stämning. Jag börjar snacka lite skit med en av grabbarna som hänger i baren. Typ vad han gjort på semestern, vad han har för bil, hur ofta han tränar, typ. Han var rätt grym, han hade varit på ett kollektiv och plockat svamp i en vecka. Nästan som jag. Men jag var på Ibitza och FICK svamp. Kliade som fan. Han hade ingen bil men väl en cyckel plus att han tränade en livsfarlig kampsport som hette yoga, eller nått sånt. Jag bjöd han på en bira men sen skulle han gå och slå en drill, så han tagga.

Nu börjar folket röja lite mer till musiken som spelas av två DJ-brudar som vände vax i DJ-båset. Jag går dit och hänger lite. Efter ett tag frågar jag om de kan spela lite fransk HipHop, typ Shuriken? Och fatta! De gjorde det! Så jävla fränt. Efter ett tag kommer en brud fram till mig och frågar något, men jag hör inte vad hon säger då jag står precis vid högtalaren. Jag pekar att vi kan gå bort en bit och snacka så vi hör vad vi säger till varandra. Hon hajjar, och vi går bort till terassräcket. Tjejen är ganska kort och har en gul tight t-shirt på sig så man ser bröstvårtorna genom tyget. Bruden visar sig vara Ylva från min gamla grundskola. Vi gick tydligen åttan och nian tillsammans. Jag minns inte henne (hon måste varit mobbad). Hon frågar vad jag gör här (på feministfesten). Jag svarar att jag är feminist och ville hänga lite med likasinnade. Sedan undrade hon varför jag är feminist och hur jag blev det. Jag säger att jag inte minns, jag var ju så liten när det hände. "Men jag märkte inte alls att du var feminist när vi gick i samma klass, speciellt inte när du låste in tjejer i skåpen", fortsätter hon. "Well, var du feminist då?, svarar jag. "Nej, jag hade inte begreppen klara för mig vid den tidpunkten", säger hon. Då förklarar jag för henne att mitt förkastliga grungskolebetende var ett led i att upplysa tjejerna i klassen om hur fruktansvärt ett patriarkalt samhälle kan vara, Och att hon ska tacka mig för att hon är feminist idag, eftersom det var JAG som upplyste henne.

Vi hann inte snacka mer för då började ett grymt live-framträdande på scenen. Det var tydligen något färskt feministiskt HipHop band. De kallade sig Mattant&Pussy eller nått sånt. De var väl okej, men basgången var allderles för låg. Det skulle varit bättre om JoeHill, eller någon annan kille som vet hur man gör, hade fått ställa in stärkarna. I alla fall så höll de väl på i en halvtimme typ och mellan låtarna snackade de mest om hur bra tjejer är och hur dåliga killar är. Jag tyckte det var lite inskränkt eftersom jag tycker det är viktigare att se förbi könet och istället lägga vikten på individen. Jag menar typ att man ska se förbi de fysiska attributen såsom fitta och kuk och istället identifiera de strukturer som får oss att tänka i kuk och fitta-banorna. Det är dessa strukturer som är det riktiga problemet, och inte att halva befolkningen råkar ha penis. Men jag förlåter Mattant&Pussy, de har nog inte kommit lika långt i sin feminitiska strävan såsom JoeHill har gjort.

Jag drack två öl till och chillade mest i baren, kollade in brudar och så. På det hela taget tyckte jag kvällen var lyckad. Jag ger festen i sin helhet en 7a på en 10-gradig skala.

Det vore grymt om feminetik.se skulle ha fest någon gång! Jag skulle kunna komma och vända vax eller nått. :D

Trevlig sommar, JoeHill.

......

:P

joseph hillström

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?