feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Hur jävla korkade står ni ut med att vara?

Publicerat: 2005-02-12 12:59

Ja, det är ju inte utan att man undrar.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Lag & Rätt.

Dela

Våldtäktsdebatt på våldtäktsdebatt, brott kan inte bevisas, hur skulle han kunna veta att hon inte ville, hon betedde sig ju si och så innan. Och ärligt talat, fyra män kan väl knappast på egen hand förväntas räkna ut att de inte skall ligga med en 13åring? De visste nog inte hur gammal hon var. Och dessutom, jag menar bjuder man någon på sprit och denne någon dricker, ja… En liten flicka har ju varit oförsiktig nog att supa sig full i sällskap med fyra män! Och män kan inte hantera det! Nixedudelidu, möjligtvis har de utnyttjat henne sexuellt. Men inte mer än så för män fattar ju inte inte!

Hur? Alltså hur? Hur kan vi gå med på det? Hur kan vi ställa upp på ett rättsväsende som omyndigförklarar precis varenda man? I mål på mål på mål får vi läsa att kvinnor har haft string på sig och i mäns infantila huvuden betyder string att kvinnor vill ha sex. Och vi får läsa att tjejen ju har legat med andra män! Hallå! Har en kvinna legat med andra män så kan inte en man förväntas fatta att hon inte vill. Och har hon dessutom betett sig ”utmanande” ja då är det kört. Kvinnor torde veta bättre än att ”utmana” mäns oförmåga att tänka med något annat än kuken när den väl är uppretad.

Ser ni inte? Hör ni inte? Det handlar inte bara om att kvinnor är i det närmaste skyddslösa i vårt rättsamhälle. Det handlar också om att för precis varenda ”brott kan inte styrkas” så får vi läsa en berättelse om den korkade mannen. Han som inte kan motstå en enda impuls. Han som i alla lägen kan åberopa den tillfälliga sinnesförvirringen ”Hey, jag var visst man där en stund.” Vi har till och med ett kryphål för honom i lagen. Kvinna som däckat på egen hand – det är ett hett villebråd för män. Därför kanske män ”utnyttjar” denna situation sexuellt. De våldtar inte. De utnyttjar. För de är män och män förstår inte bättre.

Det är väl självklart att brott skall utredas. Det är självklart att män inte skall dömas på kvinnors utsago. Det är självklart att vi aldrig, aldrig, aldrig någonsin skall komma i närheten av omvänd bevisbörda. Brott skall bevisas. Men när brott inte kan bevisas så läggs krutet på att förklara hur mannen/männen faktiskt ”trodde” att det var fritt fram. Och det kan man använda precis vad som helst för att styrka. Män är inkapabla förstår ni att se skillnad på en villig och en ovillig kvinna. Ja, detta särskilt om hon är avdäckad. Eller har legat med andra män. Eller har dansat ”utmanande”. Eller gud förbjude, redan sagt att hon vill på krogen. Lagt kort ligger liksom. Löpa hela linan ut. Ajabaja, inte lura män till att tro att det finns minsta chans till sex!

Jag mår så illa av den bild av män som samtidens våldtäktsdebatter målar upp. Jag tror inte på den. Jag tror fullt och fast att män ÄR kapabla att tänka med annat än kuken. Jag tror att män inser att en stringtrosa inte betyder att en kvinna vill ha sex. Jag tror att män vet att en kvinna som är avdäckad på intet vis är villig till att ha sex. Jag tror att män klarar av att bli sexuellt uppretade av en kvinna, utmanade, ja rentav provocerade, utan att för den sakens skull anse sig ha rätt att ligga med henne. Jag tror att män ser skillnaden på ett barn och en vuxen kvinna. Men varför släpper vi då alla dessa män fria, med hänvisningar till den och den förmildrande omständigheten, vilka alla går ut på hur era döttrar, systrar och flickvänner skall ha utmanat den testosteronstinna grottmanligheten? De fyra männen i Motala kunde luta sig mot manlighetens ursäkter. Problemet är att det spiller ut över alla män, alla goda män, alla män som inte är Motalamän. Hur skall vi ha det?

Vet ni eller vet ni inte att man inte får ligga med 13-åringar? Vet ni att man inte får hälla i barn sprit? Vet ni att en stringtrosa på intet vis betyder att en kvinna är kåt? Vet ni att ett tidigare sexuellt leverne inte betyder att det är fritt fram för alla?

Ja, det vet ni! Men varför förväntas då män inte veta dessa elementära fakta i en anmälningssituation? Varför är den goda manlighetens sans och vett som bortblåst plötsligt? Varför låter vi detta ske?

Lagarna och rättstillämpningen är inte skapade i ett historiskt och socialt vakuum. Det är en återspegling av samtidens allmänna moral. Följer den inte allmänhetens syn på hur rättsvisa skall skipas, så skall den förändras.

Så - hur jävla korkade står ni ut med att vara?

Josefine Alvunger

grundare av feminetik.se

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?