feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

En rolig kväll med grabbarna från jobbet

Publicerat: 2005-02-06 17:42

Min lillasyster ringde och berättade om igår, en helt vanlig kväll ute i småhåla.

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Relationer.

Dela

Min lillasyster hälsar på sin kompis hemma efter att plugga på större ort i Sverige. Hennes kompis har valt att stanna kvar i småstadshåla och leva det liv man lever där. Det går halvbra, förutom familjen och pojkvännen har hon bara kompisarna på arbetet, mestadels unga män.
Lillasyster och kompis går ut tillsammans med kompisens arbetskompisar i småstadshålan. Lillasyster anstränger sig för att vara trevlig mot kompis killkompisar, trots att dom mest drygar sig, så långt enbart typiskt småhålsmentalitet, allt för sin kompis skull. Efter lite festande går dom för att äta lite nattamat som brukligt på den vanliga snabbmatsstället. Här börjar saker och ting eskalera, grabbgänget mentalitet börjar visa sig på allvar. Lillasyster lämnar bordet en liten stund för att snacka med en annan kompis, när hon kommer tillbaka har "Richard" tagit hennes plats. Det där är min plats säger lillasyster. Richard härmar henne "det där är min plats" och lillasyster tycker det är inget att börja bråka över, för kompisens skull. Hon hämtar en annan stol och Richard får sitta kvar "på tronen". Men Richard nöjjer sig inte med detta, han börjar även ta av hennes mat, likaså de andra killarna, utan att fråga, ingen respekt. Kompisen "ser inget" och "hör inget" , hon måste ju kunna komma tillbaka till jobbet på måndag och inte bli utfryst när lillasyster åkt tillbaka till storstan. Samtidigt sitter nån eller några av de andra killarna och kallar min lillasyster för fel namn hela tiden. Hon tycker inte det är roligt, men det struntar dom i. Hon är bara en tjej, vem hon är som människa och individ spelar ingen roll och följaktligen inte heller hennes riktiga namn. Kompisen hör lite och säger till lillasyster att "säg åt honom" men vågar inte säga nånting själv. Killen tar inte åt sig det minsta. Det är lillasysters ansvar.
Stämningen är sådär "grabbigt rolig" där skämten går neråt i hierarkin alltså i det här fallet mot tjejen i sällskapet som inte spelar med och beundrar killarna tyst och skrattar åt de tråkiga skämten. Kompisen sitter mest tyst och lyssnar, lillasyster tycker det är tråkigt att inga tjejer säger nått, men vad kan hon göra, det här är killarnas show, deras möjlighet att få "spänna musklerna" och visa upp sig.
Richard tycker dock inte det räcker riktigt, det är nått utmanande med lillasyster, hon är inte som dom två andra tjejerna i sällskapet. Hon skrattar inte åt honom och hans tråkiga skämt, honn ger inte honom det uppmärksamhet han faktiskt förtjänar som man och hon tycker inte det är kul när han "retas" med henne. Hon är snygg och verkar inte intresserad dessutom. Nått måste göras, han kan inte bli behandlad såhär! Han vet inte varför men hon är ju respektlös mot honom! Motståndet nästan eggar honom. Nått måste göras. Han börjar ta på lillasyster ben. Lillasyster säger åt honom att sluta. Han struntar i det.
Kompisen hör inte nånting och ser ännu mindre, hon sitter tyst och tänker att den där killen brukar ju skämta med alla och vara trevlig på jobbet annars. Den andra tjejen är full och märker inget, det är ju såhär det alltid är när dom är ute, killarna tar lite på tjejerna och tjejerna sitter tysta och ingen runt bryr sig! Det är inget konstigt alls, inget att börja bråka över.
Richard struntar i lillasysters nej och sluta och börjar ta under kjolen, mitt i snabbmatsstället bland alla människor. Lillasyster säger åt honom att sluta och tar hela tiden bort hans händer, det är inget roligt. Till slut får hon nog, hon kan inte sitta kvar där bara för att inte förstöra för sin kompis, hon reser sig och går därifrån, hon känner sig kränkt, också av att kompisen inte gjorde eller sa nått. Men vad skulle hon gjort, ställt sig upp och skrikit sluta för i helvete och "skämt ut sig och sin kompis", ingen tycker det ju är nått fel att göra som Richard gjorde, ingen på snabbmatstället reagerade. Nu tänker hon inte sova över hos kompis och göra det där roliga dom skulle göra dan efter. Kompisen kommer efter. Dom går tysta en stund, sen säger lillasyster att hon tycker att killarna betedde sig dåligt, att hon inte tyckte det var roligt. Kompisen reagerar inte alls som lillasyster skulle trott, istället för att hålla med eller gå tyst brevid och förstå säger hon "men det är ju lätt för dig som ska åka till storstan sen och lever ditt liv därborta, jag jobbar ju med dom." Lillasyster säger att hon inte är arg på kompis utan bara på killarna. Dom bråkar en stund, sen kommer pappa med bilen och hämtar lillasyster. De tar ett svalt adjö av varandra. Lillasyster känner sig fortfarande arg över hur killarna betedde sig när hon kommer hem och hon är ledsen över att hon missade att göra det roliga med kompisen som dom hade planerat. Hon funderar, hur långt skulle killarna få gå utan att nån sa stop? Skulle det räckt om hon gråtit och visat sig svag för att folk skulle reagerat? Hade folk blivit arga på henne om hon hade blivit arg och sagt ifrån? Hon ville inte förstöra för sin kompis. Kvar på snabbmatsstället har Richard och de andra killarna ätit upp sin mat och drar sig hemåt efter en vanlig trevlig kväll ute.


matilda xxx

studerande blivande arbetslös

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?