feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Antifeministiska förbundet äntligen granskat!

Publicerat: 2005-01-20 21:17

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Politik & Samhälle.

Dela

Under många års aktivt diskuterande på diverse internetforum har jag stött på många antifeminister. Inte bara sådana som bedriver lite svennig vardagssexism utan även sådana som t o m stolt kallar sig antifeminister. Jag har t ex, tillsammans med andra feminister, blivit uthängd och mailhotad av en viss manlig antifeminist på helgon.net.

Men så för några dagar sedan läste jag i senaste numret av Expo ett mycket intressant och bra reportage om det Antifeministiska samfundet.

Här är det lilla utdrag som de publicerat på sin hemsida http://www.expo.se

"Contras nya giv.

Antifeministiska samfundet är en liten organisation med en diger blandning av personer. Expo var med på organisationens senaste årsmöte.
Där vidare det sig att flera av personerna bakom organisationen har lång erfarenhet av att bekämpa alla typer av socialt progressiva rörelser, något de lärt sig i samband med arbetet för den anti-kommunistiska stiftelsen Contra."

Det kändes delvis som en bekräftelse, nästan upprättelse, när jag läste reportaget. En bekräftelse på att mina tankar om att det Antifeministiska samfundet faktiskt ÄR en samling mycket ointelligenta och desperata människor. Med allt annat än humanistiska ideologier i grunden.
Det kändes också som en upprättelse därför att mina farhågor angående deras organisering besannades = jag hade inte överdrivit när jag oroligt beklagade mig över dem för vänner och bekanta. Att Expo gjorde ett stort reportage om dem bekräftar ju att man absolut skall ta dem på allvar; de är en antidemokratisk organisation med
kontakter.

Detta var bara ett utdrad, hela reportaget finns att läsa i pappers-Expo 4-2004.

För att undvika det många gånger regelrätta bakslaget denna gång måste vi vara medvetna om, att Antifeministiska ideer existerar och är organiserade. Vi måste också agera mot dessa och aldrig kompromissa, demokrati är inget man får - det är något man måste kämpa för. Det finns en annan verklighet än den formella.

Anna

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?