feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Behöver vi bekräftelse?

Publicerat: 2004-11-01 12:00

En reaktion på Michael Lundahls artikel på Sourze

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Läste den artikel som Michael Lundahl skrivit på sourze. Först kände jag bara igen mig. Nickade sakta på huvudet och tänkte: "Jo, så är vi, vi kvinnor. Vi går runt och jämför oss med reklampelare, när vi borde inse att männen gillar oss för dem vi är."

Sedan tänkte jag steget längre.

Det Michael verkar säga, är att killar uppskattar allt och alla. Att det finns någon kille som uppskattar just dig, så var lugn, ditt liv är räddat. En KILLE gillar den du är!

Varför ska man nöja sig med sig själv, bara för att någon annan gör det? Varför ska jag bli glad över att någon kille accepterar mig för den jag är, ifall jag inte gör det själv?

Är verkligen tjejer så dumma som han påstår? Eller har han själv inte sett hela bilden?

Breaking news: Vi VET att ni gillar oss. Vi vet hur man använder sin kropp för att locka killar i fördärvet. Vi vet, för vi lyckas med det gång på gång. Hemligheten är ute!

Men efter det kommer den stora frågan: Bryr vi oss?
Nej. Vårt mål är inte att bli accepterade utav diverse killar. Vårt mål är att själva bli nöjda. Men ifall vi nu inte behöver bli accepterade av diverse killar, varför påstår vi att vi är fula, att vi är tjocka, att vi är otränade. Jo, för att få höra hur perfekta vi faktiskt är. Det går, men låter bara så dumt när man säger det till sig själv i spegeln.

Så upprepa det vanliga mantrat Michael. Hon säger inte det pga att hon tvivlar på dig. Hon säger det för att hon faktiskt får lov att vivla på sig själv.
Den enda person vi behöver tillfredställa är egentligen oss själva. JAG bestämmer vad jag ska göra, JAG bestämmer vad jag ska säga, JAG bestämmer vad jag ska klä mig i. Och DU, du får uppskatta eller avsky det bäst du vill. JAG gör det för min egen skull!

Elin Greenfish

Student

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?