feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Min röda ros

Publicerat: 2004-02-11 19:49

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Det kvinnliga könet är en ros. Den skall smekas stilla och ömt. En dyrbar juvel. En diamant. En kärleksgömma. En knopp som i tonåren slår ut i full blom, som varsamt vecklas ut av en mans försiktiga beröring. Som växer och blir en stolt, röd, pulserande, vacker ros...

I Apotekets fönster hänger en plansch. Det är en bild på en skär ros som precis slagit ut. Texten uppmanar mig till att testa Apotekets intimhygienprodukter. För att vårda min ros. Man skall vara rädd om sin ros. Jag småmyser lite. Blir stolt och det pirrar till i mig.

Jag har en ros! Mitt kön är en ros. Och rosor tar man hand om. Rosor ger man till den man älskar. Rosor ställer man i vas, mitt i rummet och är stolt över att man har fått. Man doftar på rosor. Man vandrar runt i sommarens prunkande trädgårdar och insuper kärlekens doft.

Inne på Apoteket faller min blick på ännu en bild. Det är ett litet informationshäfte. Jag vet inte varför jag stannade till, men så ser jag. Åh, ännu en ros. Ännu en vacker, doftande, blomstrande... va? En torkande, ruttnande, dassig, döende ros? Vad hände med kärlekens blomma?

Ah ja, såklart. "När du kommer in i klimakteriet" lyder texten. Apotekets informationsblad. Strax under "Magkatarr" och "Förkylningsbesvär".

Vad är det här för jävla romantiserande könshyckleri? Jag är inte stolt bärare av en spirande underbart doftande blomstrande ros. Jag är bärare av en FITTA. Och den fittan kommer aldrig skrumpna och dö, bara för att min kropp behagar åldras. Den kommer leva och frodas och andas och njuta och skälva.

Och jag kan lova er, mina damer och herrar...

att den fittan luktar fan inte rosor.

Josefine Alvunger

grundare av feminetik.se

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?