feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

En naturlig skönhet

Publicerat: 2003-02-06 19:46

När den första droppen faller blir det genast oro i lägret. En röd vällackerad nagel mot telefonens knappar. Upptaget. Fan. Inte bita!

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Kvinnligt/Manligt.

Dela

Hon provar det andra numret. En lång utdragen ton ackompanjeras av en lång utdragen suck. Det blir en taxi ändå. Tur. Svårt annars på lördagar. Får vänta en halvtimme säger de i luren. Det vet hon ju hur det blir, kommer vara framme om en timme. Tidigast. Men det gör inget. Fint folk kommer ju sent. Men förbannat synd ändå. Ja, på pengarna alltså.

Annars är det ju standard att ta taxi hem på natten. Hon har inte råd med båda delarna. Men att gå hela vägen till stan tar minst tjugo minuter och det där regnet kommer sabotera makeupen, mascaran är faktiskt inte vattenfast och just i kväll är håret uppsatt i en knepig, fluffig frisyr. En sån som skall se ut som om man bara hafsat upp håret i en "jag bryr mig inte"- knut, men som alla vet tar nån timme att få den där naturliga looken till.

Har inte överdrivet mycket smink ännu. På förfester är det ju inte lika mörkt som på klubben och dessutom är inte folk så fulla ännu. De kan sniffa sig till överdriven makeup som grisar till tryffel. Därför har hon ännu inte tagit på eyelinern och läppstiftet. Bara läppglans. Lite glitter i. "Britney Spears" hette sorten. Inte för att hon diggar henne, men läppglansen var faktiskt riktigt söt. Och så mascara och foundation och puder då. Naturliga färger. En beige ögonskugga. Täckstift över klämd finne på hakan och consealer under ögonen. Noppade ögonbrynen hos frisören häromveckan. Är bara att fylla i med lite brun penna. Naturligt vacker.

Hon blir otålig av att vänta. Jävla taxi. Vandrar mellan spegeln i hallen och spegeln på toa. Fingrar för säkert trettonde gången på det där linnet som hon ännu inte vågat ha. Det är bart i ryggen, sitter riktigt snyggt faktiskt, och senaste tiden har hon varit flitig med att sola solarium. Brukar kombinera det med en timmes simning, och sen solning på det som nån slags lön. Det har visat sig vara riktigt smart. Både brunare och smalare liksom...

Men det är jobbigt också. Kräver mycket planering, hon kan ju inte simma på fredagar eller lördagar, den där klordoften går ju aldrig ur till helgen då. Och söndagar går bort. Då är hon alldeles för bakfull. Då har hon dessutom tillåtelse att synda. Hon föddes tyvärr med den naturligt kvinnliga kurviga kroppen, så det blir till att tänka på vad hon äter. Och visst tänker hon på det. Jämt. Utom på söndagar. Pizza. Ostbågar. Coca cola. Inte light.

Problemet är bara att det kan bli för mycket sim-solar på veckodagarna. För brun. Ja, för solariebrun alltså. Alla märker det. Att man inte är naturligt brun. "Har du varit på solarieöarna eller?" Blickar och kommentarer. Fy fan. Inte i kväll. Hon har bara solat två gånger i veckan. Perfekt ton på ryggen. Synd på linnet.

Nej, hon kan inte ha det. Då måste hon gå utan bh. Man kan ju inte ha bh under ett linne som är bart i ryggen! Och man kan inte gå utan bh heller. För utmanande. För mycket blickar och kommentarer. Och det är bättre att ha bh trots allt. Annars kanske brösten börjar hänga när hon blir äldre. Eller får hon såna där fula taxöron efter hon har ammat. Om hon någonsin gör det. Ja, ammar alltså. Visst är det helt naturligt att amma, men hur sexigt är det med två påsar som hänger?

Två tryck på forward knappen och It´s rainin´ men i högtalarna. Sjunger med i refrängen, I´m gonna go out, I´m gonna let my self get absolutely soaking wet. Exakt! Det får bli det svarta linnet. Svart kan aldrig bli fel. Hon har en sjal över också. Den är svart, silkig, lite genomskinlig och dessutom har den en röd rand broderad. Det röda går igen på handväskan. Dessutom kan hon knöla ner sjalen i väskan sen när hon är ute. Då får man vara mer sexig. Men inte på förfesten. Då måste man vara mer seriös. Då skall man ju prata med folk. Socialisera. Mingla. Bonda.

Synd bara att handväskan måste vara så förbaskat liten. Hon har köpt en som hon bara kan hålla i, det finns alltså inget band så man kan hänga den över axeln. Det kunde hon med den förra, men det var obekvämt att dansa när den dinglade mot höften och dessutom blev hållningen ansträngd när hon gick. Därför är det bättre med den lilla, men i gengäld får hon knappt plats med sina grejer i den.

Läppstiftet går ju bra, och rougen. Men om parfymen skall med, vilket den skall, får plånboken inte plats och absolut inte mobilen. Istället har hon fått plocka ut sitt leg och kontokort och kontanter. De får skramla runt i väskan. Går inte att hjälpa. Det kan bli lite pinsamt när hon skall rota fram dem i baren. Ja, man vet ju aldrig om tampongen ramlar ut då. Det hände för någon månad sedan.

Den gången låtsades hon inte om det. Hon lät den bara ligga. Skämdes varje gång någon råkade trampa på den eller sparka till den. Den virvlade runt där ett tag på golvet, men ingen tog upp den. Det gör man ju inte. Egentligen skall man inte skämmas över att man har mens, och det gör hon faktiskt inte. I badrummet hänger apotekets hundrapack på en krok, och exet gick och handlade always till henne ibland. Det är bara på krogen. Ja bland folk man inte känner liksom. Mens är ju inte direkt sexigt.

Kondomer behöver hon inte lägga ned i kväll. Hon kan ju ändå inte ha sex när hon har mens. De flesta killar tycker det är skitäckligt. Det tycker hon också. Okej att det är helt naturligt att ha mens, men det är inte fräscht. Alls.

En irriterad taxichaufför trycker för tredje gången på tutan och den här gången hör hon det. Fummel med sjalar, väskor, kappor, klackskor, hon tar de höga ändå, de gör svinont när hon dansat en hel kväll men de får hennes vader att se smalare ut, nycklar, en sista koll i spegeln, stryker bak en hårlock som fallit fram, ändrar sig, drar fram den, springer ut, svordomar i bilen, taxametern har varit igång sju minuter redan, ingen idé att bråka, han är redan sur och varför kan ni tjejer aldrig komma i tid?

Naturligt kanske.

Josefine Alvunger

grundare av feminetik.se

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?