feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Feminism handlar inte om vem som är bäst!

Publicerat: 2004-04-06 16:29

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

Jag är kille, och anser mig vara lika mycket feminist som vilken kvinnlig feminist som helst. Men på grund av hur kvinnliga feminister beter sig, så kallar jag mig inte för feminist. Dom tror dom är störst bäst och vackrast, och startar ofta diskussioner där dom har argument för hur kvinnor är bättre än män. Men feminism handlar inte om vem som är bäst.

Jag väljer kvinnors sida för att dom behöver någon på sin sida, inte för att dom någon slags elit. Jag tycker inte synd om kvinnor, dom klarar sig själva. Men vare sig dom tackar nej eller inte, så är jag där ändå, som en riktig gentleman ska vara. Jag hjälper inte till med patetiska saker som att öppna dörren eller skjuta in stolen, det är bara förnedrande. Men jag visar klart och tydligt att kvinnor inte får diskrimineras (det får ingen) och att kvinnor ska ha all chans att få försöka sig på det som män gör.

Nu kanske dom inte klarar allting som män gör, som att springa 100m under 8sekunder, men det är därför vi är olika. Man ska inte jämna ut våra skillnader, man ska anamma dom. Om män är starkare fysiskt, så är kvinnor starkare psykiskt. Se till det som är spetskunskapen för gruppen, utan att förbise individerna som inte är som alla andra.

Robin

Studerande

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?