feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Ett häfte på kanske åtta sidor.

Publicerat: 2003-09-24 16:14

Arkiv

Detta är en text från arkivet. Den publicerades ursprungligen i kategorin Jag & Feminism.

Dela

jag blev feminist när jag gick i sexan tror jag, om nu man kan bli feminist när man är tolv år. någon kanske menar att jag var för ung för att förstå vad det handlade om. men tack vare ett litet häfte från fem-sex tjejer som då gick i nian så fick jag en inblick i det hela.

det började med att jag och resten av min klass gick till högstadieskolan för att äta lunch. vår skola hade ingen egen matsal och högstadieskolan låg bara 100 meter därifrån, alltså använde vi deras matsal. det var en helt vanlig skoldag, men när jag kom in på skolan satt en tjej som jag kände lite grann vid skolans kiosk. vi hälsade på varandra och hon sa "ta ett sånt här", och gav mig ett häfte på kanske åtta sidor. det var hennes kompisar som hade skrivit ett häfte om feminism.

jag kom hem och jag läste det där häftet och förstod lite grann vad det innebar att vara feminist. jag förstod att det handlade om att vilja att kvinnor skulle få lika hög lön som männen för samma arbete och att det skulle vara jämställt mellan könen. jag insåg att det där med feminism var nog inte så dumt i alla fall.

på högstadiet läste jag fittstim och andra böcker som hade med feminism och könsroller att göra och det blev självklart för mig att kalla mig för feminist. Antagligen hade jag förr eller senare förstått att feminism är något bra även utan det där häftet, men man vet ju aldrig. kanske hade jag varit helt annorlunda utan det. säkert kan man ju aldrig veta. därför är jag väldigt tacksam för att det där häftet fanns just då.

tack anna, maja, ingrid, carolina & eleonor för att ni gjorde det där häftet! (nu glömde jag säkert bort någon, förlåt)
jag önskar att ni kunde läsa det här nu, för jag har aldrig tackat er för det där häftet. ni fick i alla fall minst en person att öppna ögonen för saker som jag inte visste. ni fick minst en person att bli upprörd över vissa saker i vårt samhälle. så om ni någon gång skulle känna att det där häftet inte betydde något för någon så har ni fel, för det betydde mycket för mig.

Caroline

Studerande

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?