feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Vildmark

Den här sektionen på feminetik.se är för närvarande vilande. Läs mer...

Tjejjourssajt lockar allt fler

Publicerat: 2012-01-31 23:30

Tjejjouren.se lanserades för knappt två år sedan som ett samarbetsprojekt mellan landets tjejjourer. Sedan dess har fler och fler hittat till sajten och snart passeras gränsen för 10 000 unika besökare i veckan. I helgen träffades representanter från landets tjejjourer för att diskutera hur sajten ska fortsätta utvecklas.

Dela

Den 8 mars 2010 lanserades Tjejjouren.se. Ett av syftena var att samla tjejjourernas information till de unga tjejerna på ett ställe. Resultatet blev Tjejguiden, en samling med texter om allt från hångel och puberteten till ätstörningar och övergrepp. Besökarna kan också få hjälp att hitta till någon av de lokala jourerna som finns ute i landet.

Sajten har blivit populär. Nu, knappt två år efter lanseringen, besöker varje vecka uppemot 10 000 personer sajten.

Carin Göransson är samordnare för Tjejjouren.se.

- Det har visat sig att vårt tilltal verkligen går hem hos unga tjejer. Det finns ingen annan plats på nätet som utgår från deras verklighet och gör dem till norm, i text, bild och ämnesval, berättar hon i en intervju för SKR.

Det är inte bara unga tjejer som Tjejjouren.se riktar sig till utan sajten fungerar också som ett stöd för de som är aktiva på jourerna. Jouraktiva kan komma i kontakt med varandra och även använda verktyg på Tjejjouren.se för att göra en hemsida till den egna jouren.

I Sverige finns cirka 60 tjejjourer. De flesta jourerna är med i någon av de två riksorganisationerna som finns: Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) och SKR (Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund). Tjejjouren.se drivs av både organisationerna tillsammans och alla tjejjourer är välkomna att delta.

Varje år har Tjejjouren.se ett stormöte där representanter för alla landets tjejjourer är inbjudna. På mötet diskuteras hur sajten ska fortsätta utvecklas. I år ägde det tredje mötet i ordningen rum och ett 50-tal personer från ett 30-tal jourer deltog. På agendan stod bland annat att diskutera hur mångfalden inom tjejjourerna kan ökas.

Niklas Udd

Användarkommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna text.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?