feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Om sajtenVerksamhets-
beskrivning

Mål

Samarbetspolicy

Loggning och cookies

feminetik.se öppnade den 13 september 2003 och har från starten haft som ambition att stärka feministisk kamp genom att erbjuda alla feminister en mötesplats och en chans att uttrycka sig på Internet.

feminetik.se vilar på enkla och klara principer. Var person som kallar sig feminist och håller sig till feminetik.se:s regler får bli medlem. Vi har ingen officiell definition på vad feminism är, utan välkomnar mötet och dynamiken i det som skiljer feminister åt. Detta för att minska klyftorna mellan olika inriktningar och för att feminister av alla åldrar, kön, sexualiteter, härkomst samt övrig politisk åskådning skall känna sig hemma här.

Alla medlemmar får precis så mycket utrymme och plats i debatten som medlemmen tar sig, inom ramarna för god diskussionssed. Här ligger styrkan i feminetik.se; vi har ingen styrelse, ingen politisk plattform, inga stadgar. Var och en talar för sig själv. Resultatet är en sida på nätet där vi kan visa feministisk mångfald, förmåga till intern kritik, försök till förståelse och förslag på lösningar. feminetik.se erbjuder alltså en helt annan bild av feminismen än den som presenteras i massmedia.

feminetik.se erbjuder också möjlighet till verkligt förändringsarbete, då feminister över hela landet kan komma i kontakt med varandra och samarbeta kring just de frågor de finner viktiga. Våra medlemmar utgör en oerhörd kunskapsbank och inspirationskälla. Genom feminetik.se kan företag, organisationer, studenter och journalister komma i kontakt med feministiska skribenter/föreläsare/intervjupersoner med mera.

För att tillgodose medlemmarnas behov har feminetik.se även en sektion för personer som inte kallar sig feminister. Meningsmotståndare inbjuds alltså till sidan för att få ställa frågor och diskutera feminism. Detta ger feminetik.se ännu en dimension, då intern kritik och diskussion kompletteras med extern sådan.

feminetik.se finansieras ur dess ägares egen ficka, tillsammans med de donationer som privatpersoner generöst skänker. Alla i feminetik.se:s crew arbetar ideellt.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?