feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby


Gå till senaste inlägget#1  New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby wintermute
2005-06-19 14:54:13

http://www.nytimes.com/2005/06/19/magazine/19…?

Jag tror att den här artikeln kan vara intressant för många här. De här organisationerna riktar just nu främst in sig på att kämpa mot en ökad acceptans av homosexuella (och det är ju illa nog) men deras övergripande mål handlar om att bevara den form av könsordning som vi har idag. Otäcka människor IMHO.
En måste vara medlem för att kunna läsa New York Times artiklar, men medlemskapet är gratis.

#2  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby missModesty
2005-06-19 15:32:41

För egen del spelar det ingen roll vad de har för övergripande mål. Som homosexuell ska man bli lika accepterad som alla andra. Punkt.

#3  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby wintermute
2005-06-19 15:35:30

Håller med. Det här är en av de frågor som tenderar att göra mig fly förbannad för att det bara är så självklart att alla har rätt att själva definiera sin sexualitet.
Ville dra den här kopplingen dock eftersom det som jag uppfattar det är mer än bara homosexuellas rättigheter som står på spel.

#4  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby missModesty
2005-06-19 15:53:17

För mig är kopplingen självklar eftersom sexualitet är kopplas till kön och kön kopplas till normer om vad som ingår i att tillhöra ett kön. De som känner sig hotade av homosexuella känner sig ofta hotade av allt och alla som inte passar in i deras normer av kön. Jag misstänker från vad du skrivit innan att du kopplar på samma sätt. ;)

Eftersom det är så nära sammanflätat för mig så har jag nog aldrig reflekterat över hur andra kopplar.

#5  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby wintermute
2005-06-19 16:03:13

Japp, kopplar likadant. Jag tenderar iofs också att dra in ytterligare lite saker i det hela. Jag tycker mig se konturerna av en ideologi som vill att allt skall ha sin bestämda plats och inte tänker tolerera några avvikelser, en lära som så att säga vänder sig emot vad jag skulle kalla "det moderna projektet" med alla dess ideer om tankefrihet, religionsfrihet osv.
En del i att göra den kopplingen blir att för mig så handlar det här dels om att föra den omedelbart påtagbara kampen för homsexuellas rättigheter - och för detta behövs egentligen inga fler skäl än att det är "the right thing" - men också om den mer långsiktiga kampen: för tankefrihet, religionsfrihet och ett öppet och tolerant samhälle.

Kommer att tänka på den här grejen: "Först kom de efter judarna..." osv. Det här är en fråga för alla, inte bara för de som råkar vara i eldlinjen just idag.

#6  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby missModesty
2005-06-19 21:35:44

Ja, det lustiga är att motsätter man sig den där oantastliga världsordningen så blir man plötsligt anklagad för att vara den som försöker tvinga människor att vara något de inte är.

Vad är det för frihet som gäller om den bara gäller de som passar in? Du får vara fri, tänka fritt så länge din religion, sexualitet och din könsroll följer det mönster som vi klassar som normalt. yada yada yada...

#7  Sv: New York Times-artikel om USAs anti-gaylobby wintermute
2005-06-19 21:47:43

Ah, kan bara inte låta bli att lägga in ett litet citat här:

"Secure limitations

you created this thing you call sin

a freedom contained in a shell

and all that's without you call hell"

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?