feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Stackars Caroline!


Gå till senaste inlägget#1  Stackars Caroline! Xenu
2005-05-21 23:32:38

Nu har jag sett den omtalade dokumentären.

Djävligt synd att den använde så mycket dramaturgi och att det framställdes så att man kan tolka det som att feminister i allmänhet och alla ROKS:are i synnerhet delar de extremistiska värderingar som fördes fram.

Samtidigt finner jag det också mycket beklämmande att ROKS varken i programmet eller i sitt pressmeddelande efteråt gjorde någon ansats att bry sig om Caroline. Och att de flesta debattörer som jag har läst även de har skitit i henne. Antingen ignorerat henne, eller avfärdar henne med att hon särkert bara fantiserat ihop de övergrepp hon berättar att hon har blivit utsatt för.

För er som inte sett programmet så är Caroline den tjej som blev kidnappad av tre kvinnor från "Bellas Vänner", hölls fängslad av dem och utsattes för psykisk misshandel i syfte att tvinga fram en bekännelse om att hon skulle ha varit inblandad (som offer) i en stor hemlig satanistisk pedofilkonspiration. "Bella" i gruppnamnet syftar på den psykiskt sjuka huvudpersonen i romanen "En djävla helg", som mördar män på löpande band.

Sådana hemskheter får bara inte förekomma!

Tyvärr verkar det vara en rätt vanlig attityd att precis som ROKS ordförande jamsa med och tycka att lite övergrepp får väl en flicka stå ut med om det är feminister som är gärningsmän.

#2  Sv: Stackars Caroline! sisyfos
2005-05-22 00:39:50

Å andra sidan kan man klippa en dokumentär lite hur man vill. Det personer har sagt i filmen behöver inte alls vara representativt för det de sa under HELA intervjun.

En annan sak jag undrar över är hur det kommer sig att SVT inom loppet av två veckor visar tre dokumentärer där feminister kritiseras, hängs ut och presenteras som dumma, blodtörstiga extremister. Först var det filmen om mannen i Skåne som blivit oskyldigt dömd för incest. Sen var det filmen om styckmordet, och sist den här. Även om alla historierna är fruktansvärt tragiska, både för den oskyldigt dömde skåningen, för Caroline i den här filmen och för den mördade Catrine (samt för läkarna, om de är oskyldiga, jag har ingen aning om vilket och tänker inte ge mig in i det träsket), ser det lite ut som en tanke att visa tre backlashfilmer i rad.

Vad gäller ROKS tror jag säkert att det finns individer med vansinniga och extremistiska åsikter inom organisationen. Såna finns å andra sidan överallt. Jag tror nog också att vissa jourkvinnor kan ha en lite paranoid syn på män -- men med tanke på vilka sidor av manligheten som de oftast kommer i kontakt med kan man faktiskt inte klandra dem. Om jag hade mött så många våldtagna och misshandlade kvinnor som en kvinnojourveteran har gjort undrar jag om jag inte rentav skulle börja hata min egen snopp.

#3  Sv: Stackars Caroline! Xenu
2005-05-22 01:10:46

De aspekterna har vi redan ett flertal trådar om här på forumet...

#4  OT Karra
2005-05-22 09:40:39

Var Bella i "En djävla helg" psykiskt sjuk?

#5  Sv: Stackars Caroline! Karra
2005-05-22 09:42:31

Och jag kanske ska tillägga att jag inte sett dokumentären så det är därför jag inte säger nånting om den.

#6  #3 sisyfos
2005-05-22 09:58:42

OK, då ber jag om ursäkt. Jag är ny här och har inte läst alla trådar än.

#7  #4 LittleSparrow
2005-05-22 11:10:37

Aaaah det är den "bella" som de fått namnet ifrån, både boken och filmen är bra =), såg och läste dem innan jag visste va feminism va btw.

Ska vi va torrlogiska brutaltråkiga så är det inget som tyder enligt psykologisk definition att "Bella" i "En jävla helg" skulle va psykisk sjuk. Dock skulle jag inte kalla det sunt beteende.

#8  Sv: Stackars Caroline! LittleSparrow
2005-05-22 11:12:43

Bara för att spamma
del 2 20.00 svt2 idag om jag inte minns fel =)

#9  #7 Karra
2005-05-22 11:13:17

Nej, det är väl givet, men jag tänkte mer enligt "diagnostiska kriterier". Det var så längesen jag läste boken så jag undrade om det var nåt jag missat.
Men nu kapar jag tråden på ett fult sätt. Förlåt.

#10  Piraten kapar-Karra =P LittleSparrow
2005-05-22 11:50:12

Enligt diagnostiska kriterier så , nej inte egentligen så finns det inga belägg. Lättare att diagnosera en del av hennes offer.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?