feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

roller


Gå till senaste inlägget#1  roller irtion
2005-05-21 00:57:56

Detta är mitt problem när det kommer till roller och mig själv mitt i alltihop. De roller jag pratar om nu är könsroller.

* Jag vill å ena sidan inte internalisera kvinnorollen som min egen. * Jag vill å andra sidan inte se mansrollen som ideal över kvinnorollen och gör inte heller det.
* Jag tror inte att det finns en essentiell personlighet utan att vi skapar oss själva och varandra genom interaktion

Så hur ska jag som står mitt i detta gytter komma på vem jag själv är? Jag är ju det jag blivit genom alla de interaktioner och möten jag gjort med människor. Jag är den jag blivit pga hur jag blvit bemöt och hur jag lärt mig att se på mig själv. Eftersom jag inte tror att det finns en essentiell personlighet så har jag svårt att se hur jag ska kunna se vilken del av mig som är som den är pga att jag fostrats till kvinna.

En tanke är att våga testa gränserna, våga vara manlig och kvinnlig och verken eller. Våga göra det som inte känns naturligt för att spränga gränser och utvidga möjligheterna.

En annan som går att förena med ovanstående tanke är att försöka se vad det är jag mår bra av, det vill säga vad som är livsbejakande och utvecka dessa sidor.

Någon mer än jag som kommit fram till att det här med rollen vi tagit och fått är komplicerat?

#2  Sv: roller Alkonost
2005-05-21 13:11:30

Ja. Det är svårt att röra sig utåt och bortåt utan att riskera att hamna i en ny stereotyp. Det är svårt att gå på tvärs från stigen och det är svårt att hitta igenom snårskogen och komma in till den mjuka mossan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?