feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vilket kön njuter mest av sex ?


Gå till senaste inlägget#1  Vilket kön njuter mest av sex ? tillfrisknande
2005-05-18 17:52:30

Jag vet inte om det är förbjudet att ha samma tråd i både JÄIF och TYCKA, men jag tycker jag fick för tama och ofeministiska svar där, så jag prövar här också:


Det påstås ju här ofta att män vill ha sex mycket mer än kvinnor.

Jag skulle vilja höra vad ni tycker om den sexuella njutningen.

Min upplevelse är att när kvinnor väl njuter (de som inte har orgasm problem och liknande förstås) så njuter de mycket mer än män.

De flesta kvinnor (dvs mina ex och min nuvarande, INTE någon av alla prostituerade jag träffat under min tid som sexmissbrukare förstås) jag haft älskog med har på många sätt visat på en intensiv njutning som jag inte tror jag själv varit i närheten av.

Så känns det fortfarande. Min hustru stönar och skriker ofta i orgasmens hetta, och även om jag njuter jättemycket och inte alls är missnöjd med vårt sexliv, tvärsom, så tror jag att hon har intensivare upplevelser än mig.

Min fråga är: stämmer detta generellt, och i så fall varför ?

Min misstanke är att det kan vara könsrollerna som gör att vi har olika förhållningssätt till sex.
Att vara passiv i sexakten (den kvinnliga könsrollen) kan ju också vara en njutningsmässig fördel, eftersom man redan från början "släppt kontrollen".

Skulle jag njuta mer om jag vore mer passiv ?
Jag vill ju samtidigt vara aktiv.
För mig är sex mycket att smeka, kyssa, slicka och njuta av min hustrus kropp, och om jag inte gjorde det så blev det med ens mindre av det som tänder mig.
Men jag kanske borde testa med att föreslå henne omvända roller.

Stämmer det jag säger med er upplevelse?
Gör könsrollerna att vi njuter olika mycket ?

Vad tror ni?

----
Ge en hundring till världens bästa sajt: http://www.feminetik.se/sponsra.php

#2  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Xenu
2005-05-18 18:18:47

Det är för individuellt för att jag skall vilja generalisera. Vissa kvinnor njuter mer än vissa män, och tvärtom.

Jag tror absolut att det KAN vra ett stort plusatt bara slappna av och ta emot. Samtidigt är det svårare att få sina behov tillfredställda om man är pssiv, det finns trots allt inga tankeläsare. Vore i många fall bättre om man kunde turas om att vara passiv.

#3  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 18:21:19

Du, när du kliar dig i örat, är det skönast för örat eller fingret? ;-)

Nävars, jag tror inte att det är någon generell skillnad, men vi kommer ju heller aldrig få veta det.

Stönande och sånt, hör inte det lite till könsrollen att man ska hålla på så mkt som kvinna?

Aktivitet och passivitet: den som är passiv har ju mindre chans att få som den vill, så det är nog negativt för njutningen.

#4  Peggy Likviditet
2005-05-18 18:26:29

"Stönande och sånt, hör inte det lite till könsrollen att man ska hålla på så mkt som kvinna?"

Det handlar nog inte om "ska", utan mer om man vill och om man gillar det.

#5  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 18:31:31

Ja, eventuellt är det snarare så att det är mer tabu för män att hålla på så.

Men i vilket fall, så tror jag att den ljudliga delen av sexet är rätt könsrollsstyrd.

#6  möjligt Likviditet
2005-05-18 18:36:06

under själva sexet så tror jag att det känns mer för tjejen, därav kanske mer stön (med välhängda killar stönar nog tjejer mer?). men vid själva orgasmen så tror jag bara det är individuellt. personligen tänker jag inte på om tjejen låter eller inte. Möjligen om det ligger någon annan och sover i närheten.

#7  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Nettan
2005-05-18 18:50:53

Vad gäller stönande tjejer finns det massor av anledningar till att hålla på så. För vissa är det så skönt att de stönar av njutning, för vissa är det så att man har sett att så ska man göra när man är tjej, för vissa är det så att de inte törs säga med ord vad de gillar och inte gillar och använder stönandet för att visa vad de tycker om eller inte tycker om, för vissa är det så att de tror att de blir bättre i sängen om de gör så för det är allmän kunskap hos tjejer att ju högre du stönar desto schysstare ligg är du, osv osv. Vad man däremot inte ska ta för givet är att det stönas enbart på grund av att det är skönt och att stönandet skulle ha med storlek på penis att göra betvivlar jag definitivt.

#8  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 18:55:07

Japp.

#9  nettan Likviditet
2005-05-18 18:56:00

Det betvivlar jag också. Men precis som du säger så kan storleken vara en lika god anledning som en annan.

#10  Nettan UppåtEmma
2005-05-18 18:57:04

word!

penisstorlekfokusering... är vi less det eller är vi less det?

#11  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Nettan
2005-05-18 18:58:49

Det är också intressant att fråga: Varför stönar inte män?

Jag är nämligen av åsikten att njutningen man får ut av sex är individuell och att det inte går att snacka om att det ena könet njuter mer än det andra. Så varför stönar inte män?

Nu har ju jag inte haft sex med alla män så jag kan omöjligt uttala mig om alla män. Frågan jag ställer är alltså grundad i uppfattningen som jag har fått av dels egna erfarenheter och utifrån andra ställen där sex återges eller avbildas (som filmer och pornografi).

#12  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Nettan
2005-05-18 19:02:08

Likviditet - Jag tror inte det. Kvinnor är medvetna om att penisens storlek är en ganska känslig fråga för många män och det skulle lika gärna kunna vara så att de stönar extra mycket när de ligger med en man med liten penis för att boosta hans självförtroende. Så det där med penisstorlek kontra stönande är nog hugget som stucket tror jag.

#13  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 19:05:28

Jag har varit med en karl som var rätt stor porrkonsument, och han efterfrågade ofta ett ökat stönande från min sida.

Icke-porrkonsumerande karlar har inte verkat bry sig så mkt om den biten.

Men iom att jag inte varit med 2000 män, så är det väl knappast statistiskt säkerställt.

#14  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? mcalavera
2005-05-18 19:10:38

Jag tycker det verkar så, att killar stönar mer när de är mer passiva, vilket de kanske oftast inte är.

Alltså det är förstås individuellt, men om man bara jämför med sig själv så att säga, och inte med andra, så tycker jag det verkar så att om man är väldigt aktiv så låter man mindre, om man kan luta sig tillbaka och bara ta emot så låter man mer. Det är iaf min erfarenhet av mig själv och av andra.

#15  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Nettan
2005-05-18 19:13:42

Peggy - jag anser också att det finns en tydlig koppling mellan att konsumera porr och förrvirring gällande stönandet. Jag har varit med en person som ville testa en viss sak men som avbröt sig mitt i och frågade varför jag inte stönade. När jag då konstaterade att det inte var varken skönt eller obehagligt för mig och att det inte fanns någon anledning att stöna så svarade han mig "men tjejerna i filmerna brukar ju stöna". En annan man jag hade sex med gjorde mig illa under en sexakt varvid jag ger ifrån mig ett plågat läte. När han efteråt frågade mig om jag tyckte att det var skönt så svarade jag att "nej, det gjorde ont" varpå han frågar mig "varför stönade du då?". Eftersom jag är av åsikten att det inom mainstreamporren ofta inte går att avgöra om tjejerna stönar av njutning eller av smärta så tror jag att den senare mannen var påverkad av hur han tror att kvinnor ska låta i sängen. Den förre mannen erkände ju direkt var hans referensram kom ifrån. Så visst påverkas folk av porr. Frågan är egentligen bara till vilken grad.

#16  mclavera Likviditet
2005-05-18 19:16:16

Låter rimligt.

#17  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Karra
2005-05-18 19:19:10

Jag läste en bok av en sexolog en gång för aslängesen... minns inte vad hon hette. Men hon beskrev den kvinnliga orgasmen som "den heterosexuella mannens börda". Kvinnan skulle få orgasm så att HAN inte skulle känna sig misslyckad. Kvinnans orgasm (och njutning) var helt och hållet hans ansvar, och när hon då kom var det främst för att han skulle få lön för mödan och bevis för att han var bra i sängen. Jag tycker det hänger ihop med det här stönkravet.
Jobbig syn att ha på sex är det i alla fall.

#18  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Nettan
2005-05-18 19:21:37

Aha... Du snackar om stönandet som ett bevis på att killen är bra i sängen? Ja, det var nog ett av de perspektiv jag glömde i mitt uppradande av möjliga anledningar till kvinnors stönande. Men det är sant, detta är också en faktor.

#19  Till Nettan (och Peggy) fredriktomte
2005-05-18 22:27:24

Jag stönar inte särskilt mycket. Personligen tror jag det har mycket att göra med att mina tidigaste sexuella erfarenheter (dvs onani) skedde i en sådan miljö att stönande helt enkelt inte funkade (dvs hemma hos föräldrarna). Det fanns överhuvudtaget inget utrymme för stön. Så jag gjorde det helt enkelt inte. Och vande mig vid att vara tyst. På samma sätt upplever jag det som att många kvinnor verkar lägga sig till med stönande. Så självklart är det ju inte att man måste låta en massa bara för att man har skönt. Hur många stönar riktigt mycket/skriker när de får en riktigt skön massage eller äter riktigt god mat?

Angående det där med porr och stön så tvivlar jag inte på era erfarenheter. Dock tycker jag det låter som ganska så naiva grabbar ni pratar om. Jag tittar själv på porr och har inte för den sakens skull fått för mig att tjejer måste stöna högt hela tiden bara för att det är skönt. Tvärtom skulle jag gärna se lite mindre stön i filmerna också. Det blir så övertydligt att det är fejk om man säger så (även om det såklart finns kvinnor som på riktigt skriker ut sin orgasm).

#20  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 22:32:47

Men alltså Fredrik, ingen jävel stönar väl när de onanerar? DET låter som en porrskada, att tro att brudar sitter och gör pikanta ljud när de onanerar (iförda negligé också, antar jag?) ;-)


(ja, iofs, ingen stönar väl förutom döva då, kan jag tala om, he he... bajsar och kissar ljudligt gör de också ;-))

#21  Till Peggy fredriktomte
2005-05-18 22:38:01

Jo, det finns de som stönar när de onanerar. Kan jag säga utifrån egen erfarenhet.

Hursomhelst, om man stönar för att man njuter när man har sex, varför skulle man då inte stöna när man njuter av att onanera (dvs när man åtminstone inte måste vara tyst pga olika skäl)?

#22  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? elv
2005-05-18 23:00:30

Jag diskuterade det en gång med ett av mina ex; varför han stönade så lite, alltså. Och han sade att han hade fått för sig att det var bättre att vara tyst, så han kämpade för att låta bli att stöna.

Vilken sabla miss, måste jag ju säga att jag tycker! Finns det något mer upphetsande än att höra sin partner stöna? Jag tänder i alla fall väldigt mycket på det.

#23  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Peggy
2005-05-18 23:07:55

Det finns de som onanerar i negligé också. Fast mest är det väl en våt dröm.

Nåväl, varför inte? Jo, för att stönande ofta(st) är en social grej.

#24  Ljud och andning elinlite
2005-05-18 23:15:14

Jag har aldrig tänkt på det utom när jag måste, dvs vara helt tyst.
En grej jag lärt mig är att fokusera på andningen för att det förhöjer upplevelsen. Det innebär möjligtvis mer ljudlighet, men i vilket fall som helst är det definitivt att rekommendera.

#25  Till Peggy fredriktomte
2005-05-18 23:36:50

Jag är beredd att hålla med om att stönande ofta är inlärt (vilket dock inte måste betyda att det är en social grej för de som gör det). Däremot tror jag just att en skillnad ofta går mellan de som bara stönar när de har sex och de som alltid stönar så fort de njuter. I det senare fallet är jag i alla fall mer benägen att tro på att det rör sig om en mer "naturlig" reaktion (dvs, kanske någonting som faktiskt kommit naturligt till personen och inte socialiserats in).

Sedan skulle jag också vilja påstå att det ofta är en stor skillnad mellan tysta stön och de mer spektakulära halvskriken. De små stönen kan ju också vara ett resultat av fysisk ansträngning.

#26  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Feja
2005-05-19 02:27:45

Jag frågade en kompis till mig som är ts/tv samma fråga och hennes svar har fått mig att fundera en del:

"Men har inte tillräckligt med sex i vardan... men å andra sidan. Vem har det? Föredrar fasta kk relationer framför ons. Skulle jag ha så mycket sex som jag vill i vardan så vore jag en slampa – vilket jag tyvärr inte är!"

#27  Feja elv
2005-05-19 03:02:58

Vad är "ts/tv"?

#28  #27 Feja
2005-05-19 08:28:25

tv = transvestit, ts = transexuell?

#29  Feja #26 Evon
2005-05-19 09:09:53

vad är "ons"? tror jag hört det förut, men fattar inte?

#30  Evon kezo
2005-05-19 09:33:18

ons = one night stand

#31  kezo Evon
2005-05-19 09:49:08

ahaaa! of course! :-D hihi!

#32  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Feja
2005-05-19 14:40:51

Ska vi dra igång en utbildningskurs här :-)

Jag blev lite fel här i början. Naturligtvis blir det lite märkligt att första vara transvestit för att sedan vara transexuell, men det var der tydligen igen som reagerade på?

Det ska självklart vara transexuell/transvestit, dvs. en ”man” som genomgår en könstillhörighetsförändring dvs. ärter hormoner och klär sig i kvinnokläder men har operationen kvar. Därför transexuell och transvestit tills metamorfosen är fullbordad, då endast transexuell (eller kvinna) som homo- bi- eller heterosexuell! Den sexuella läggningen har alltså ingenting att göra med könsidentiteten. Min poäng är att grundfrågan är något diffust ställd, kanske?

Feja!

#33  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? Lornom
2005-05-19 15:01:33

En ung sovjetisk kvinna läste en bok om hur det skulle vara när man hade sex. Hon skulle rulla lite med ögonen, stöna åh åh åh samtidigt som hon skulle ha ett vackert leende på läpparna mellan varven. Med detta klart för sig skred hon till verket, träffade en lämplig man och de satte igång.

Kvinnan gjorde precis som hon läst. Mannen var mycket nöjd. De hade sex många gånger och han var alltid lika nöjd. Kvinnan började dock känna en viss rastlöshet. Hon ville att det skulle vara något mer.

Hon träffade en annan man, uppenbarligen lite mer erfaren än den första och han fick henne till orgasmens höjder. Hon glömde allt hon lärt sig. Ansiktet drogs ihop i en grimas, hon skrek rakt ut. Mannen var mycket nöjd. Själv var hon förkrossad.

Här hade hon visat sig "ful" för en man! Precis det som enligt boken var helt förbjudet...

HUR många tjejer på film, porr som vanlig, knölar ihop ansiktet när det går för dem? HUR många stönar bara vackert med halvöppen mun?

Inlärt? Skulle tro det.

#34  #33 Feja
2005-05-19 15:38:53

Det där känner jag igen!

#35  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? GalleonJack
2005-05-20 23:21:02

Jag tror att alla tycker att det är riktigt jävla kul att ha sex. Hund som katt.

#36  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? irtion
2005-05-20 23:47:35

jag tror inte att det går att säga generellt efter kön vem som njuter mest, jag tror att det största problemet båda för tjejer och killar är att det finns en massa förväntingar och idéer om hur det bör vara. Sen kan det tillkomma förvirrande motstridigheter som inte gör det lättare.

vi borde njuta mera och fundera mindre.

själv fastnar jag ofta i att tänka:

- jag vill njuta mera, hur kan jag göra för att njuta mera
- jag får inte vara för egoistisk måste tillfredställa den andra annars blir det ingen ömsesidighet
- jag vill njuta, hallå vart tog det vägen
- ska jag eller ska jag inte tillfredställa den andra när jag säjlv inte längre har lust?

bör tilläggas att det varit bättre med mindre funderingar på sista tiden, hemskt trevligt :)

#37  Sv: Vilket kön njuter mest av sex ? KalleAnka
2005-05-24 19:35:41

Underbar tråd! Måste bara kommentera, även om det var ett tag sedan tråden startades:

Det kan väl vara så att den part som är passiv stönar mest (man eller kvinna).

Detta på grund av att den passiva parten måste kommunicera till den aktiva hur trevligt det är.

(Kan rekommendera att byta roll i sängen för att få lite roligare. Handklovar fungerar också för att hålla nyfikna händer borta. Det är faktiskt rätt intressant att vara passiv!)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?