feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ylva Marie Thompson...


Gå till senaste inlägget#1  Ylva Marie Thompson... fredriktomte
2005-05-17 14:24:42

...har en hemsida som heter girlscorner: http://www.girlscorner.nu/ , som delvis är lite av en porr/sexsida för kvinnor. Men samtidigt har hon också "seriösa" intervjuer och krönikor som bland annat behandlar olika former av feminism och jämställdhet. De nyaste är bland annat en intervju med humanistiskt initiativ (reaktion på F!) samt en krönika om F!. Scrollar man ner tidigare (högst upp till höger) för profilerna så kan man hitta allt från intervjuer med Joanna Rytel, Mike -den manlige prostituerade och Pye Jacobsson till läsning om Valerie Solanas och Pride festivalen. Tittar man på tidigare för krönikan så finns det reccensioner av böcker och filmer (t.ex. Baise Moi, SCUM och Flickan och skulden) samt Thompsons egna tankar och funderingar kring olika fenomen.

Och vill man inte läsa dessa mer seriösa inlägg så kan man ju alltid titta på "veckans snoppar" och försöka avgöra vart på objektfieringsskalan dessa hamnar eller läsa några av sexnovellerna i syfte att utröna hur mycket de reproducerar gällande könsroller och könsnormer.

#2  Sv: Ylva Marie Thompson... Zeppe
2005-05-17 14:33:30

Det bästa av två världar ;).

Tror jag har ett medlemskap liggande nånstans, kanske ska kolla upp...

#3  Jupp fredriktomte
2005-05-17 14:41:22

Thompson är intressant och skiljer sig från de flesta av feministerna på den svenska feministiska himlen. Undrar vad hon gör uttöver att driva denna hemsida?

#4  Sv: Ylva Marie Thompson... ufpopen666
2005-05-18 11:47:21

Har för mig att jag sett henne i konstsammanhang där hon gjort avgjutningar av olika kvinnors fram- och bakstjärt(muhahaha...). Tror man t o m kunde köpa ett avgjutningskit för hemmabruk för x tusen spänn.
Annars kan man nog tjäna ett och annat på reklambanners för slem-Martin.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?