feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Drömmer de i hemlighet om hemmafrun?


Gå till senaste inlägget#1  Drömmer de i hemlighet om hemmafrun? Lornom
2005-04-23 19:29:41

"Feminismen bär skulden till att vi mår så dåligt"
http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10469119

Artikelförfattaren Suzanne Qrunell ska nästa gång hon hör en feminist säga "vi kvinnor" anmäla denne för kränkning. Vilka "vi" det är som mår dåligt framgår inte, men jag antar att det är antifeminister. Lustigt alltså att hon själv använder "vi" när andra inte får göra det.

Hela den här artikeln är - enligt min mening - en enda röra av förutfattade meningar, missförstånd och rent dravel. Men jag undrar:

Är det så att många män skulle vilja ha tillbaka hemmafrun och försörjningsansvaret? Är det något många män innerst inne drömmer om? Vad har ni här på feminetik för erfarenheter av och synpunkter på det?

Om inte. Hur kommer det sig att de hurrar över kvinnans fria val när kvinnan väljer att vara hemma med barn, men inte när valet är karriär framför barn? Är det bara för att de tror att kvinnan som väljer att vara hemma med barn på nåt sätt gör uppror mot feminismen. Skadeglädje alltså? Eller finns där en dröm om Den Gamla Goda Tiden då kvinnor bakade bullar och snöt barn?

Jag hoppas att männen på Sourze inte är representativa för män i allmänhet för då blir jag lite mörkrädd...

#2   Zeppe
2005-04-23 19:44:17

Känner några killar som är helt övertygade om att de kommer tjäna mer pengar än sina framtida fruar. Det är liksom en självklarhet. De är i princip för att om kvinnan har det mest välbetalda jobbet är deras mindre viktigt, men det är bara teoretiskt i vilket fall verkar det som. (Jag håller inte med om att ett viktigt jobb är lika med ett välbetalt jobb, men det är en annan fråga.)

Kanske en effekt av vad de pluggar, vet inte..

#3  Nej kezo
2005-04-23 22:36:10

jag tror inte att de flesta svenska män idag vill försörja någon.
Men när de får barn, upptäcker de plötsligt att de traditionella rollerna kan vara väldigt bekväma. Ofta är de ju, som sagt, mellan 30 och 40 i ålder och mitt uppe i "karrären". Varför offra den om de inte måste?

Sedan motarbetas en del män som gärna vill vara pappalediga, också av sina fruar.

#4   Peggy
2005-04-24 13:23:58

Jag tyckte det där med att "anmäla för kränkning" var kul. Vem är det hon ska anmäla det till?

Magdalena Ribbing?

Tvingades ut i arbetslivet också... ja fy fasen, det är skitjobbigt! Men nu är det ju så att vi tvingas alla ut i arbetslivet. All work and no play. Hå hå ja ja.

#5  KrO ?! Lornom
2005-04-24 13:35:22

Den nyinrättade Kränkningsombudspersonen kanske? :-)

Min erfarenhet är att män kan vara imponerade av en kvinna som tjänar mycket pengar, bara hon inte är HANS fru/tjej/sambo... I alla fall var det så förr.

Killar som förutsätter att de ska tjäna mer än tjejen kan ju inte se tjejer som jämlikar. Eller?

#6  Bekvämt Lemur
2005-04-24 16:09:40

Jag vill också ha en hemmafru. Eller hushållerska. Nån som gjorde det där oändliga, tråkiga jobbet som börjar om varje dag. Disk, matlagning, städning, tvätt.

Men jag skulle inte vilja ha någon som passar upp på mig dygnet runt och som inte har en egen vilja utan gör som h*n blir tillsagd.

Därför vill jag inte heller vara någon som passar upp på någon annan, och som fogar sig i den personens vilja ständigt.

#7  kezo Sigrun
2005-04-24 20:09:16

Sanningen att säga tror jag inte man ska svartmåla männen. Allt är så jäkla rationellt och sen blir det bara traditionellt fast man "inte riktigt ville".

Männen är vanligen lite äldre och tjänar lite mer. Därför är det familjeekonomiskt rationellast att HON är hemma och att HAN dessutom passar på att jobba övertid när blöpaketen och barnvagnarna börjar svämma in i hemmet. Det är SKITDYRT med barn.

Under tiden upptäcker HON att det är jättemysigt att vara hemma med en bebis.

Alla goda föresatser rinner plötsligt ut i sanden pg av det fria valet.

#8   TKU
2005-04-24 21:00:13

Lösningen kanske är att äldre kvinnor börjar umgås med yngre män?

#9  Äldre kvinnor och yngre män Rovfrukt
2005-04-24 21:09:56

Jag kan tänka mig en äldre kvinna, helst inte över 30 dock. Men jag kan tänka mig nån upp till 35 om tillräckligt förmildrande omständigheter föreligger.

Jag tycker om ost, vin och datorer. Är inte händig, är inte pysslig, men är en jävel på att ge bra oralsex.

Ni kan anmäla er i min gästbok... =)

#10  TKU Sigrun
2005-04-24 21:34:26

Det där med äldre kvinnor - yngre män är en alldeles utmärkt idé

;-)

#11  Angående åldersskillnader och rationella val... fredriktomte
2005-04-25 13:07:20

...så har faktiskt feminetiks favorit Rothstein skrivit en mini-avhandling om just detta. Här är en tråd om denna avhandling samt en mindre diskussion i ämnet: http://www.feminetik.se/diskutera.php?sub=4&a…

Tror för övrigt också att det vore ett bra tecken om åldersskillnaderna åtminstone statistiskt jämnades ut. Men för att detta ska hända så krävs det ju att män slutar söka sig till yngre kvinnor och att kvinnor slutar söka sig till äldre män (min gissning är för övrigt att det faktiskt är kvinnor som bryr sig mest om åldern). Och har väl detta ett faktum har det nog redan hänt en hel del med de könsroller och könsideal vi har idag. Men man kan ju alltid drömma sig bort. Och försöka dra sitt strå till stacken (har en ett år äldre flickvän!).

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?