feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

DN presenterar Lunarstorm-undersökning


Gå till senaste inlägget#1  DN presenterar Lunarstorm-undersökning TKU
2005-04-18 14:14:10

Nu har det "antifeministiska organet" Dagens Nyheter publicerat statistik från en enkät som Tjejzonen, Manliga nätverket och Flicka genomfört på Loonarståårm.

Flera intressanta resultat; bl a är flickor betydligt räddare än pojkar att gå hem ensamma, och det är fler pojkar än flickor som tycker det är mycket viktigt att vara sexig.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&…

#2  Till TKU fredriktomte
2005-04-18 14:41:52

Att flickor är räddare än pojkar för att gå hem sent på natten är väl ingen direkt nyhet, även om jag blev förvånad av de väldigt stora skillnaderna. Att fler pojkar än flickor tycker det är viktigt att vara sexig är däremot mycket intressant. Däremot är det viktigare för flickor att vara smarta än för pojkar och fler flickor än pojkar vill ha mer uppmärksamhet från lärarna på skolan. Med tanke på att flickor får bättre betyg än pojkar och oftare studerar vidare så verkar ju detta ganska rimligt.

Men att det är viktigare för pojkar att vara sexiga än vad det är för flickor? Om detta är representativt för hur svenska pojkar och flickor i gemen verkligen upplever sin verklighet så är det verkligen intressanta nyheter...

#3  TKU Norna
2005-04-18 15:12:04

En sak som jag tyckte var intressant var att faktiskt 19 % av killarna ville födas som tjej. Det är skönt att inte alla pojkar (i enlighet med freudianska, och andra, fördomarna) uppfattar det som sämre att vara flicka.

Synd att det är lite svårt att lita på siffror från troligtvis anonyma enkäter på nätet...

#4  TKU Karra
2005-04-18 15:15:07

"Nu har det "antifeministiska organet" Dagens Nyheter publicerat"....

Varför skriver du så?

#5   TKU
2005-04-18 15:21:08

Det var en liten gliring till dem som klagade på att DN har publicerat några feminismkritiska artiklar under de senaste månaderna.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?