feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

www.snyggast.se.....barnporr och förnedrande


Gå till senaste inlägget#1  www.snyggast.se.....barnporr och förnedrande anela
2004-03-11 22:13:26

jag måse bara klaga på denna sida som ska vara en ungdommssida, den visar både mjukporr och förnedrande syn på kvinnor vissa av tjejerana som sätter ut bilder på sig och sina könsorgan är inte över arton år..detta tycker jag är hemskt att vi i sverige som ska kämpa mot detta förbiser en av sveriges mest besökta ungdomms sidor på internett. sidan går ut på att man sätter in en bild på sej själv och sen ska nadra rösta på en, det tycker jag är förnedrnde för man kan också skriva vad man tykker om personen och jag har sett flera inlägg med ord som: uch du är ful borde inte vara med på kategorin tjejer!!
varför ska vi bar asitta å titta på när sånt här sker varför inte stoppa detta nu och se till att få bort denna sidan....// anela

#2  hmmm... Nettan
2004-03-11 22:30:45

Jag tänkte kolla in det Anela skrev om med egna ögon men jag kan inte ladda upp sidan. När jag försöker flimrar www.snyggast.se bara förbi och en annan sida (www.uglypeople.com) laddas upp istället. Är det bara jag som har det här problemet?

#3  Du har rätt anela Josefine Alvunger
2004-03-12 13:17:29

Jag tycker den sidan är så märklig, för det är massor med 13-15 åriga tjejer som visar upp sig i väldigt sexuella positioner. Jag tycker sidan visar väl hur många unga tjejer försöker finna sin självkänsla och identitet i att vara sexig, alltså härma traditionella sexuella poser. Jäkligt synd att sidan har så stor publik. Behovet finns tydligen. Jag vet inte vad man skall göra. Eg. anser jag att man måste vara över 18 alt ha målsmans tillåtelse för att lägga upp sig på sidan. Som förälder hade jag inte godkänt att min dotter på 14 år lägger ut sexiga bilder på sig på nätet. Jag tycker man är för ung för att ta det beslutet.

#4  ... JoeHill
2004-03-12 13:33:26

ja, det är ju mer synd om flickorna än pojkarna på www.snyggast.se.
Ni cementerar könsroller, bara så ni vet.

#5  ... Johanna
2004-03-12 14:24:10

Det verkar vara en ganska spridd grej på nätet (se t.ex. sajter som "hot or not"). Även vissa nätcommunities har omröstningsfunktioner. Det verkar finnas ett behov hos både tjejer och killar att få en bekräftelse på att de ser bra ut, och detta kan (iaf vissa av dem) få genom sajter som denna. Jag minns själv när jag var fjortis och chattade mycket, då tog jag den allra bästa bilden på mig själv jag kunde hitta och la upp, för då ville såklart fler prata med mig. Jag fick då en bekräftelse på att jag inte var ful.

På den tiden (detta var ändå ca 10 år sen, utvecklingen på Internet går fort!) var det ändå ganska sällsynt med såpass vågade bilder i chattsammanhang, jag tänkte inte ens tanken på att lägga ut så sexuella bilder på mig själv.. jag undrar hur det hade varit om jag hade varit fjortis idag, om även jag hade påverkats av klimatet som råder på Internet idag och sett det som något helt normalt att göra.

Idag har vi dessutom alla dokusåpor där det tydligt visas att det lönar sig att vara trashig brud som visar brösten, då får man vika ut sig i Slitz (eller kanske till och med Playboy!!!) och sen är man b-kändis och får komma in på ställena på Stureplan.

#6  varför bara flickorna? gustaf
2004-03-12 15:17:11

Jag håller med JoeHill.

Man kan väl tycka att fenomenet är dåligt, men i sådana fall är det väl lika illa för de stackars killarna?

Det här är ingen könsfråga. Det handlar om det moderna samhällets utseendefixering...

#7  Ja Josefine Alvunger
2004-03-12 16:59:26

Och nej. Klart det inte finns nån det är mest "synd om". Jag tycker det är självklart lika bekymrande att unga pojkar laddar upp bilder i sexiga positioner. Men som vi diskuterat i tidigare trådar, o som iaf jag är en strong believer of, så är det inte möjligt att sexualisera en man på samma sätt som en kvinna. (En kvinna är i sin essens sexualiserad och kan möta den attityden överallt, medan en mans kropp är mer fredad.) Kvinnor lever ju i en extremt objektifierande och sexualiserande kontext, och det är långt mer vanligt att kvinnor bygger en karriär på att vara sexobjekt än att män är det, samt att kvinnor drabbas hårdare av den alltmer hårdnande sexualiseringen, som kryper ned i åldrarna. Jag vet att jag låter gammalmodig, men jag tycker det är allvarligt att så unga tjejer är så fokuserade på sin kropp och att vara sexiga. Varför lägger de sin tid på det? Varför är det viktigt att få den sortens uppmärksamhet?

Så på ett sätt tycker jag visst det är en könsfråga. Jag tror inte att unga pojkar bygger sin självbild i lika hög grad som unga tjejer gör, kring sin sexighet och attraktivitet. Egentligen tycker jag fenomenet är rätt gulligt, eller var lite gulligt i sin idé, att lägga upp en bild o så får man rösta på vem som är sötast. Men istället svängde det snabbt till att handla om vilken tjej som är porrigast. Kolla tio i topp av båda könen. Av tjejerna röstas de sexigaste/naknaste kropparna fram. Bland killarna är det inte lika naket.

Nu har jag inte kollat sidan sen i somras iofs o det kan ju ha förändrats. Ni kan ju rösta på min lillebror om ni ändå är igång. Jag borde fråga honom vad han tänker/tycker om sidan... Fast han är inte naken el i sexig position, utan visar ansiktet.

#8  Just.. JoeHill
2004-03-12 17:30:08

...det faktum att ni inte klagar eller kommenterar killarna gör dem ju till "fredade". Josefine, du faller på eget grepp.

#9  Eller.. JoeHill
2004-03-12 17:32:12

...just det faktum att ni uteslutande kommenterar flickorna gör dem till "ofredade".

#10  Just det faktum Josefine Alvunger
2004-03-12 17:38:14

att vi lever i ett samhälle där kvinnor objektifieras o sexualiseras och står i en underordnad position gentemot män, som "äger blicken" (the male gaze, Laura Mulvey mkt bra) gör dem till fredade.

Själv vill jag varken se pojkar el flickor som "viker" ut sig på nätet, de är inte ens vuxna och kan inte ta såna beslut. Sidan borde modereras och naket borde inte gå igenom.

#11  ¿ JoeHill
2004-03-13 13:16:59

Jag antar att det ska stå "ofredade", som sista ord i första meningen. Annars fattar jag inget.
Eller menar du att männen "äger" blicken vilket gör dem till fredade?
Kan du förtydliga.

Jag tycker förövrigt att du förenklar:
1. Är det endast män/samhället som står för objektifieringen av kvinnor? Jag tycker att ni själva gör ett ganska bra jobb ovan i denna tråd.
2. Folk som är lite över 15 år kan skadas av att de lägger ut nakenbilder på sig själva på nätet. Dessutom kan alla skadas av detta, oavsett ålder. Men jag tror ett förbud eller censur skulle skada mer.
3. Ingenstans nämner ni föräldrarna till dessa "barn". Det är de som har ansvaret (<18år). De ska stå för censuren och inte någon PK-maffia.
4. Bara för det finns något som kan skada barn på internet kan man inte börja cencurera. Då måste vi typ cencurera 85% av internet (om inte mer). Internet skulle inte vara internet.

Föräldrarna har ansvaret.

#12  Ja Josefine Alvunger
2004-03-13 13:21:36

Jag menar att männen äger blicken vilket gör dem fredade.

1. Nej det är det naturligtvis inte. Kvinnor tittar på kvinnor med samma blick som män.
2. Jaha det tror du.
3. Jag skrev det i JÄIF, att man bör ha målsmans medgivande.
4. Vem har talat om censur??

Ja, föräldrar har ansvaret, men så även de personer som skapar sidorna. Och så även vi vuxna samhällsmedvetna medborgare har ett ansvar för det samhälle vi lever i.

#13  . JoeHill
2004-03-13 14:05:14

Internet är inte samhället. Internet är internet. Möjligtvis en spegel av samhället. Ändrar du på internet ändrar sig inte samhället.

#14  Naturligtvis inte Josefine Alvunger
2004-03-13 14:17:39

...?

men internet behöver inte vara laglöst för det. Det går naturligtvis att införa restriktioner o bestämmelser. Är det inte ok för en 14åring att ta av sig kläderna på gatan och posera sexigt, så skall det heller inte vara det på internet.

#15  en spegel JoeHill
2004-03-13 14:38:13

"...Är det inte ok för en 14åring att ta av sig kläderna på gatan och posera sexigt, så skall det heller inte vara det på internet..."

Nej, det är klart. Då är det barnporr.

Men vem skall restriktionerna gälla? Barn <15 år, eller alla som poserar sexigt? Vad får dig att tro att någon på www.snyggast.se som poserar "sexigt" är under 15?

Dessutom, vem avgör vad "posera sexigt" innebär? Detta är otroligt subjektivt. Vissa går ju igång på skor. Skall det införas restriktioner för vad dessa människor också får se? Sko-restriktioner? "De kan ju bli kåta på stan eller internet när de tittar på skor tillhörande en 12åring" Är det barnporr då?

Den här debatten handlar om tolkningsföreträde.

Internet kommer alltid vara laglöst. Det är bättre att anpassa sig efter det än att banka huvudet i väggen. Ta tag i samhällets problem istället, så kommer internet städa sig självt.

Internet är bara en spegel.

#16  Det har du helt rätt i.. Josefine Alvunger
2004-03-13 14:43:36

att det handlar om tolkningsföreträde.

Jag tycker att restriktionerna skall gälla i första hand under 15 år. Efter 15 är man sexmyndig. Då bör man åxå få ta beslutet om man skall framställa sig själv i sexuellt syfte också.

Vad som avgör vad som är att posera sexigt... ja, det är ju där problemet ligger.Tittar jag på bilderna så är det mkt svårt att avgöra (tjugo i topp) En trend vi ser där är att tjugo i topp tjejer är främst tjejer som visar bysten, med mer el mindre urringat. Men att visa bysten är ju inte fel i sig. Om man inte är under 15. Det är där jag anser att gränsen går. En lösning skulle vara att bara tillåta ansiktsbilder, vad gäller både pojkar o flickor under 15 på denna sajt.

För övrigt, kolla tjugo i topp killar. Där verkar ansikte snarare än kropp ligga i fokus.

#17  De har "censur" Kalle
2004-03-22 11:07:22

Det verkar faktiskt som att det finns någon form av censurering eller moderering på snyggast, men att den jobbar med lite fördröjning. Så förmodligen är det någon som manuellt plockar bort de "värsta" bilderna (men undrar var de hamnar sen...?). För väljer man "1 vecka till 2 mån" så är det nästan helt rent på "utfläkningsbilder", medan det tidvis finns ganska gott om dem bland de nya bilderna. Men även här verkar det som att det gallras kontinuerligt.

#18  ... Gabriella
2004-03-22 16:22:18

Stod det inte i tidningen häromdagen om snyggast.com. Att det fanns porrbilder på underåriga där o s v. Visserligen tror jag det var i AB men ändå..

#19  svt igår nina
2004-04-19 15:46:16

Någon som såg reportaget om snyggast.se på svt igår? Väldigt bra program, visade att det finns en klar och tydlig koppling mellan porrindustrin och den här typer av sidor på internet, något som jag inte hade fattat tidigare. Genom att länka till porrsidor tjänar personerna som står bakom den här typen av sidor något enorma summor pengar, allt handlar om att få så många som möjligt att klicka sig vidare till betal-porr siter.

#20  olika snygghetsideal? Micke
2004-05-28 02:43:15

Mina snabba observationer är att de snyggaste tjejerna och snyggaste killarna ("topp 20") inte har såvärst mycket gemensamt (förutom att de anses "snygga" då). De presenterar sina kroppar på ganska olika sätt på snyggast.se. Det jag fann utmärkande:

Tjejer
Mest halvfigurer, inte många "ansikten" utan urringning, även en del helfigurer.
Mindre kläder, urringning populärt.Även en del bara ben.
"Sexiga poser", handen på bröstet (hjärtat?)etc.

Killar
Halvfigur eller ansiktsbild
Fullt påklädda, gärna tuffa JL-tröjor.
"Osexiga icke tillgjorda poser"

Vad säger detta oss?
Sexualiteten sätts på tjejers kroppar vilka ska väcka intresse hos killar. Tjejers kroppar görs till "bärare" av sexualitet. Kvinna=kropp, Man=hel människa. Som vanligt.

Vad göra?
Tänk tanken om killar som presenterar sig enligt tjejers bildspråk och vice versa. Kul va? Ponera tre halvnakna killar som står tätt samman och rör lite lätt på varandras kroppar och ler in i kameran på nästa HM-kampanj.

#21  osexiga? Daniel
2004-05-28 22:16:36

Micke, vad menar du med att bara för att man får se männen med mer kläder eller bara med ansiktsbild så uppfattas männen som hela människor? Att se tre halvnakna män stå o vidröra varandra kanske inte uppfattas som lika sexigt som om det hade varit kvinnor, men att män tänder på olika fysiska drag och olika fysiska uttryckssätt (poser, hållning, rörelsemönster osv) hos kvinnan än vad kvinnan tänder på hos männen innebär väl inte att det ena är mer eller mindre sexualiserande eller objektifierande än det andra (vet att du inte nämnde objektifiering men det var väl lika bra att täcka in detta begrepp också). Många tjejer tänder på killar som ser farliga ut o står o spänner sina muskler men detta är inget som typiskt anses sexigt hos en tjej. Ett angränsande fall till denna rangordning av vad som är bra och dålig sexighet är när folk anser att de är mindre ytliga (läs objektifierande eller nedlåtande) bara för att de tittar på händer och örsnibbar före bröst och rumpa. Det är de inte.

#22  *SUKK* Eliza
2004-06-13 23:33:44

Hallå eller??! Bara för att ni inte e snygga så behöver ju ni inte gnälla på oss somm e de! Jag vill lixom se va andra tycker om mej eftersom jag e typ snyggast i hela klassen och ska bli modell. Dessutom är de inte förnedrande för nån eftersom man har valt själv att va me. Både killar o tjejer!

#23  Eliza Stefan
2004-06-22 16:19:23

Eliza, du har aldrig funderat över att du inte har funderat över varför du ser det på detta sätt? Om du hade varit lite mer medveten om feminism och könsrollsfrågor, så kanske du hade haft en annan åsikt. Som det låter på ditt inlägg just nu, så har du inte den blekaste aning om varför du lägger upp dig själv på sajten och inte heller någon fundering över ifall det är fel eller inte. Du bara gör det. Och det har med hur man fostras och växer upp i samhället som det ser ut idag.

Antingen är du oerhört omedveten eller så skojar du med oss, och tyvärr måste jag säga att jag tycker synd om dig i båda fallen.

#24  Inv'äcklade' åsikter, simpla skäl Matti
2004-06-22 16:51:46

Oavsätt vad, så ifall Eliza lever ett tillfreställande liv, olikt många feminister, så är hon klart i en bättre sits än de som är 'medvetna'. "Du bara gör det". Hääääh.
Att bli medveten om dessa frågor är inte gynbara ifall de inte tar ity med nåt. I så fall är det ett teori utan någon vidare tillämpning o mer av en 'börda', så som den mänskliga lustan. Faktiskt. Det där du skrev kunde ha sagts av en kristen man som skulel dock kalla det för synd. Och dessutom så verkar du inte va så mycket mer medveten än Eliza på så sätt att du inte verkar lägga märke till att dina påstående borde inte framgå som om de va ett själklarhet. För då verkar man nämnligen va omedveten om hur primitiv könsrollsfrågornas självaste syfte är, nåt som Eliza, så länge det inte rör henne i ryggen behöver egentligen inte veta. Nåt ni båda behöver, du mer än hon är enbart förmågan att kunna göra simpla omdömen utifrån vad du tycker om din omgivning och digsjälv. Resten är intellektuell onani. Jag har tyvär inget bättre för mig heller.

#25  Ha! Lisa
2004-06-22 17:08:08

Vad är det med er? Måste ni vara så avundsjuka? Fattar ni inte att de som lägger in bilder gör det av egen vilja? Viljan är det viktigaste vi har här i livet!

#26  Deprimerande Ulf Popeno
2004-06-23 05:34:35

Jag har aldrig varit på denna site förrän nu, denna morgon. Och jag måste säga att det gör mig ledsen. Nästan samtliga tjejer spänner fram sina uppblåsta bröst och drömmer om hur de ska kunna tjäna pengar på sitt utseende. Ingen är söt. Ingen har något leende. Alla är gravallvarliga. Alla spelar de i junior-divisionen och bara väntar på att bli uppplockade till proffsligan. Troligtvis kommer de alla att söka sig till BigBrother när de väl får chansen, alla dessa karriärers autobahn. På dagarna kommer de agera framför kameror där deras snygg-faktor kommer att avgöra hur mycket plagg de ska ta av sig och hur mycket de får betalt. Och den dagen då celluliterna inte kan döljas mer så är deras dagsslände liv till ända och de får hoppas på 7eleven för att klara sitt uppehälle. Och vi ska inte tala om dem som kommer in i porrsvängen...
På något sätt så känns det i sammanhanget glädjande att vi har så många framgångsrika kvinnliga idrottare som verkligen visar på ett framgångsrikt liv där det byggs på ens prestationer och inte byststorlek.

#27  Till Lisa. Gorbatjov
2004-06-24 15:13:28

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#28  Ulf Matti
2004-06-24 18:38:05

Jag tänker inte äns påpeka alla fel o brister i din resonemang. Men jag antar att det är kul att bara skita ur sig nåt, utan eftertanke. Ett resonemang som reducerar alla kvinnor, människor till de som dikterar din självonani.
Jag menar inte att dumförklara dig. Jag uppmuntrar bara att du, som många andra som faktiskt är mer uppväxta att tro på ett särskilt verklighet fattar att ni har ingen rätt att förtala människor som om dem inte visste nåt o tog särskilda fall som praktexempel på kvinor som bryr sig om ser bra ut, bryr sig om sitt utseende o har begär som ses ner på.
Om du vill att jag ger ett exempel på vad jag snackar om så kan jag. Men ingen verkar vilja läsa några sidor som dem knappt förstår: För det mesta är det 'mitt' eget fel.
Och om det känns som om det har några för förhastade ideer om dig. Jo. Själv njuter jag av självonani.

#29  Så trött Gorbatjov
2004-06-25 00:49:50

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#30  Nej Gorby Matti
2004-06-25 01:11:18

Det är jag som är trött. Jag orkar inte skriva nåt som andra inte verkar orka läsa, förstå, vad det nu kan va. Åtminstone när det enda man får är kritik hur man har skrivit sina långa inlägg. Då är det lika bra att hoppas på att den man skriver till förstår vad man menar. Det är faktiskt inte så svårt. Dessutom så tycker jag att Ulfs o många andras inlägg är i grund o botten detsamma. Jag är åtminstone ärlig o just nämner detta .Olikt Ulf m.m som ger socialt accepterade verklighetskildring hellre än att nån faktiskt har tänkt efter lite extra ifall det verkligen går att säga med säkerhet att det är så.
Jag kan faktiskt, o jag har gjort det redan. Men jag bryr mig allt mindre om att skriva o förklara för andra självaste antitesen för deras åsikter o att sådana påståenden borde åtminstone följas upp med lite skeptism. Så Corby. Nästa gång kanske du kan bevisa att jag är full med skit genom att fråga efter vad exakt jag tyckte var så fel blabla.

#31  Hmm Matti
2004-06-25 01:12:58

Fan vad trött jag är. Men jag kan inte sova ! Så jävla varmt !

#32  Jag tror att alla är kompetenta att välja sitt liv därför att... Gorbatjov
2004-06-25 13:17:41

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#33  Vem väljer? Rolle
2004-07-01 03:38:56

Om nu någon vill publicera sina bilder på en sida så är det väl ändå upp till individen själv att välja att göra det? Är det sedan så att någon anser att något bryter mot lagen så är det givetvis deras skyldighet att polisanmäla det.

Att bara sitta och tjafsa om att det är dåligt för någons självkänsla får det mest att framstå som avundsjuka över vetskapen om att man själv inte skulle ha en chans till en acceptabel placering.

#34  Exakt.... Mackan
2004-07-01 14:12:45

Tyvärr är ju avudsjuka är ju ett genuint svenskt beteende. Det är ju det extremvänstern spelar på och därför är såpass populära i sverige om man jämför hur det är i övriga västeuropa. "Det är inte rättvist"

#35  Är det verkligen avundsjuka...? Greenfish
2004-07-05 00:23:32

I debatter likt denna nämns ofta avundsjuka när det gäller utvik. Är det verkligen någon som tror på detta eller har utviksivrarna insett det fyndiga med kommentaren?

Ifall man skapar ett "personligt problem" hos den som kommer med kritik, då behöver man inte vara lika genomtänkt i sina argument. Det mest effektiva måste väl då ändå vara att ge personen benämningen "avundsjuk", det finns ju inget värre och hemskare än avundsjuka människor... Då får de ju skämmas ihjäl! (Vilket snarare är en mer populär företeelse i Sverige, än det som skribenten ovan nämner.)


Hade du velat att din lillasyster/dotter, lillebror/son hade vikt ut sig på det sättet? Om du inte velat att de skulle vika ut sig, hade det varit pga att du varit avundsjuk eller helt enkelt för att du varit orolig?Orolig, säger du?!? Tänkte väl det!!!

#36  Avundsjuk? Ulf Popeno
2004-07-05 04:30:08

Nu har jag kollat mer. Vill bara säga det. Säkert 100 tjejer kollade jag på. För vem vill kolla på killar? (Joke..) Varför har vissa nappar i munnen? Uh , oh ...yeah...
Jag kanske gjorde en förhastad bedömning i början. På vissa kunde man skriva nåt i kommentarsfältet. Jag skrev oftast min emailadress och "1200:-?". Vadå? Alla där är väl smarta nog att inse vad de gör, eller hur? Its a free country... Nu ska jag iväg och bli 1200 spänn fattigare.

#37   Matti
2004-07-05 06:10:03

Blabla blabla. Du vet Ulf.

Haha ! Denhär var bäst! Texten löd: "Åhh får vi en puss ??" http://www2.snyggast.se/ul/0/2614500.jpg

#38  :D Matti
2004-07-05 06:12:04

http://www2.snyggast.se/ul/5/2614515.jpg

#39   Gorbatjov
2004-07-06 00:21:32

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#40  Undrar..... Gorbatjov
2004-07-08 01:10:01

Varje gång jag läser en sån här diskussion så brukar det argumentet "Man vet aldrig om bilderna dyker upp i något annat sammanhang" framföras. Det kanske är sant. Dock har man ju valt det själv.

Vad värre är, som ialfall gränsar vid samma problem. Är att på internet vimlar det av bilder på nakna, avklädda och mastrubuernade tjejer som har blivit fotograferade av pojkvänner och liknande för privat bruk. Med digitalkamera kan man ju ladda ner bilden direkt på datorn utan framkallning, så det är ingen risk att någon annan ser det. Problemet är det att en del klantar delar ut bilderna helt omedvetet på internet eftersom dom inte har IQ att begränsa vad dom delar ut i fildelningsprogrammen. Sök på DC efter bilder som börjar med DSC00... DCP00.. eller PICT00 så får ni se.
Vad ska dom säga när pojkvännen vill fota dom nakna?? "Nej du kanske lägger ut det på internet" funkar ju inte.
Hur skulle ni tjejer reagera om er kille frågade om han fick fota era samlag?

#41   Zorro
2004-08-29 10:31:03

Dey blir som vanligt en massa som har en åsikt men hur villiga är ni att agera?
Vårt samhälle är på väg att rasa!
Det är dax att agera mina damer och herrar!

#42  Snyggast debat i dansk tv Jan Hansen
2004-09-12 09:36:59

Luk det site omgående. Det er simpelthen noget forbandet svineri, at mindre årige blir inddraget i porno og stærk erotik på den måde.

Uddsendelse i dansk tv fortalte om, at det er en 23 årige svensker der omsætter for 6-7 millioner svanske kroner om året, ved at have sitet SNYGGAST. Fy for en klaphat - forbyd det, og luk det svinske site.

#43  block snyggast på din pc !!! Jan Hansen
2004-09-12 09:44:43

Ja hvis man søger via Google.com efter Snyggast da får man følgende besked i hit nr.1

Snyggast.se

Sajten där du kan rösta på på bilder föreställandes killar, tjejer, djur,
närbilder, skisser, bakgrundsbilder!
Du kan även spela onlinespel, söka skoluppsatser eller ladda ned MP3:or.

Eftersom du kan läsa detta har du någon firewall eller popupkiller
installerad eller så har du stängt av Javascript i din browser.
Åtgärda detta och töm alla temporära internetfiler
så kommer snyggast.se att fungera igen.

Så til alle jer, der har data, block sitet så jeres børn inte kan se det. Jeg får ovennævnte besked fordi jeg har et program der lukker for alle "bannet" sitets på nettet. Fordi sitet også lægger spy- ad- og malware ned på jeres data bør i undgå det.

#44  Herregud.. Virvla
2004-09-12 12:28:43

Jag grinade nästan när jag gick in på den omdiskuterade sidan.
Va fan är världen på väg?
*ryser*

Har sidan nån etisk linje överhuvudtaget?
Finns det nån som tar ansvar??

#45  Just det ufpopen666
2004-09-12 14:06:01

Jag håller med Zorro.
Man borde faktiskt göra något.

#46  Alla Jesus
2004-09-13 01:40:07

Det var ett jävla gnäll om etik hit och moral dit, har ni inget bättre för er?

#47  Jesus... ufpopen666
2004-09-13 04:39:36

Och vad gör du på Feminetik som är bättre? Raggar brudar?

#48  Naje Greger
2004-09-29 16:15:51

Nu har jag kollat igenom åtminstånde 100 bilder på snyggast.se och funnit:

1) Åldern på personerna varierar kraftigt. Har hittat allt från 3 år til 40. Snittåldern är dock ganska låg. Ca 18 skulle jag tro; ungefär som här på feminetik.se känns det som.

2) Jag har inte sett någon form av pornografi. Reglerna uttrycker tydligt att sådana bilder är förbjudna. Visserligen finns det bilder på personer som gör "pussmun" men det ÄR inte pornografi. En del personer har väldigt korta byxor på sig, men det räcker mad att åka in till stan för att se samma sak i t.ex. tunnelbanan. Inte pornografi det heller.

3) Jag har inte sett alla bilder. Men om man kallar de bilderna jag sett för "barnporr" har man nog aldrig sett barnporr och man vattnar ur ett verkligt och farligt problem. (Innan "nån" polisanmäler detta, ja jag har sett barnporr. Jag har jagat pedofiler på en del ställen där jag jobbat med deras IT system).

#49  Varför loix
2004-09-29 19:05:29

Jag tror inte jag förfäras direkt av själva sidan, men jag blir på något vis förundrad och orolig över att det tycks finnas ett behov av att visa upp sig på ett halv-porrigt vis. Var kommer detta behov ifrån? Jag tror inte man kan *göra något åt det* utan att börja med att fundera över varför dessa tjejer (och killar) vill framställa sig i den här typen av poser (någon ska betrakta mig-posen) med en undertext av sex (påstå inte att det är frågan om något annat).

#50  Mycket diskussion Feministen
2004-12-06 18:26:13

Det har ju varit ett väldigt liv om den där sidan. Men att en sådan sida kan dyka upp beror på att den västerländska "civilisationen" är så rutten som den är. Kolla på länder utanför den västerländska stukturen. Där hittar man inte sånt skräp. Det kanske är dags för oss själva att granska vårt samhälle istället för att gnälla på andra.

#51   sven
2005-01-18 13:37:55

snyggast.se är en sida som kan erbjuda mycket, och dessa femtonåringar ni pratar om kan väll ta vara på sig själva. Dom vill ju synas..
så varför lägga ner tid och energi på att försöka bättra något när det är för sent.

galningar!!

#52  Sven... Prime8
2005-01-18 21:39:53

Du träffar en kärnpunkt tycker jag. Dom VILL synas. Fler vill synas för att fler syns, unga vill synas, tjejer vill synas, killar vill synas. Syns du inte så finns du inte. Detta är ett av våra primära sociala behov, biologiskt, mänskligt - att vilja bli sedd, respekterad, bekräftad och älskad. Detta är en sund strävan, vi behöver det och mår bra när vi får det.

Idag ser vi dock många osunda yttringar av detta behov.
För en människa räcker det att bli bekräftad av dom som lever nära en, familj, vänner och övriga medmänniskor för att må bra.

Och inte då bara för sitt utseende utan som den man är, sina handlingar, tankar osv. Men p.g.a. möjligheterna och upphöjandet av mediemänniskor som syns av tusen eller miljoner så skapas också ett konstlat sökande efter det där som vi ser i tidningar och TV. Att synas av massorna. Detta konstlade "behov" skapas av att vi tittar så mycket på TV och i tidningar och reklam att det är en stor del av vår verklighetsuppfattning, därav blir också "mass-synas-behovet" verkligt, fast det egentligen är konstlat. Detta blir inte bättre av att människorna vi ser i TV, tidningar osv inte är något genomsnittligt mänskligt utseende utan visar gissningsvis 70% snyggingar.

Detta skapar en icke-tolerant syn på hur tjejer och killar ska se ut. Vilket i sin tur leder till att alltför många människor spenderar alltför mycket tid att egnagera sig i sitt utseende, smink, steroider, operationer, dyra kläder, snyggast.se, överdriven självkritik, mindervärdskomplex, anorexia, dålig självkänsla, dåligt självförtroende, ångest.

DETTA ÄR INTE MÄNNISKORS EGNA VAL!

Det är konstgjort och snedvridet, skapat och upprätthållet av människor som vill tjäna pengar på naturliga behov. Det hör också ihop med vad jag skrev tidigare, att vi spenderar mycket tid vid olika medier. Och varken TV, tidningar, radio eller reklam spenderar särskilt mycket energi på att bekräfta människor, vilket är precis vad många saknar idag, och därför söker många det genom genom det sätt vi lär oss - att visa upp sig för massorna. (Istället för sig själv och sin egen skull)

"så varför lägga ner tid och energi på att försöka bättra något när det är för sent."
Om du tycker att behandla och stärka människor med respekt, ödmjukhet, beröm och kärlek, samt försöka förmedla en verkligare
bild av vad självrespekt, självuppfattning och värde är slöseri med tid och energi... så tycker jag att du bör omvärdera.

#53  människors frihet MartinA
2005-01-19 00:59:17

Än en gång diskuteras detta om människors fri vilja.

"-Men om någon vill lägga upp en halvnaken bild på sig på Internet, kan de inte få göra det då??
- Om någon vill prostituera sig, kan de inte få göra det då?
- Om nån faktiskt mår dåligt för att de har så små bröst/muskler, då får de väl operera sig! Varför ska vi sätta oss till doms över dem?
- Och om någon nu mår så dåligt att de skär sig, varför ska vi säga att de inte bör göra det?
- Om någon nu vill svälta sig, då ska väl inte vi gå emellan?
Och slutligen...
- Om någon nu faktiskt mår så dåligt att de vill begå självmord, så har de ju rätt att göra det??" (Resonemanget kan ju fortsätta i det oändliga.)

- Visst det kan man ju säga. Och därmed respektera människors frihet. Och därmed också fullkomligt skita i att försöka förstå vad det är som får en människa att göra något av detta. Allt försök att kritisera eller analysera vad det är i samhället som leder till dessa fenomen kan man därmed avfärda som "intellektuell onani" och extrem militant (gärna lesbisk?) feminism.

Reducera gärna debatten till "men folk får ju göra som de vill" så slipper vi alla diskutera dessa fenomen på en djupare, intelligent och intellektuell nivå... Och så slipper vi känna behovet av att ändra samhället. Det tar så mycket energi och ork. (Och förresten är faktiskt "Big Brother" på tv så jag har helt enkelt inte tid just nu...)

Ja, jag är sarkastisk, om nu någon undrade...

(Sen kan man ju dessutom diskutera huruvida en 14-åring verkligen är mogna nog att "av fri vilja" ta dessa beslut.)

#54   Anna
2005-01-31 05:15:28

Vet inte om ni har varit runt på snyggast i någon större utsträckning, men förra veckan hittade jag en elva årig tjej som lagt ut utmanande bilder på sig själv, och fyra tjejer i fjorton års åldern som ville att killarna skulle ringa betal sms till deras mobiler för nakna bilder och lite lekande i camen. En 17åring i Umeå ville ha 10 kronor för addressen och lösenordet på hennes websida, där hon utlovade spännande bilder. Snyggast har blivit en farlig plats för dom unga, det kan jag lova. Ett ställe där pedofiler kan komma och med väldigt lite besvär kan få både bildeer och cam gluttar på mycket unga människor. Där finns väldigt lite kontrol av bilderna, och det är mycket vanligt att killar laddar upp bilder på sin erektion och skickar runt till 300 tjejer, oavsett ålder. Jag har hittat sådana bilder i gästböckerna för tjejer så unga som 10, 11. Aftonbladet ville göra en artikel, men kände att dom ville ha starkare bevis att prostitution pågår, och att barn exploateras. Vad kan man göra? Den här sajten måste ju helt enkelt införa admins som kollar bilder INNAN dom läggs upp, som dom flesta andra sajter jag känner till gör. Varför kan inte snyggast göra likadant?
Hör av er om ni har några ideer.....Anna

#55  Prostitution och exploatering Sigrun
2005-01-31 08:43:02

De som prostituerar sig är ju barnen själva och de som gör barnporrbilderna är ju barnen själva.

Det gör hela problemet tämligen delikat. Det man kan göra är ju att precis som du säger kräva kontroll av bilderna i förväg. Det som kan kallas "exploatering" är ju närmast att tillhandahålla denna webbsite.

Men hur ska man se på en ung tjej som lägger upp porrbilder på sig själv på sin egen hemsida? Ska hon åtalas för barnporrbrott på sig själv?

#56  Fejk? Adam
2005-01-31 13:08:58

Jag läste någonstans (glömt bort var, det var ngt år sedan) när dessa sajter dök upp att många bilder var 'fejk'. Med det menar jag att det inte är 'vanliga svenska tonåringar' utan ofta amerikanska softporrmodeller på bilderna, iaf de mest vågade.

Detta för att 'få upp' reklamintäkterna då bilderna på 'vanliga tonåringar' oftast inte drog publik (inte sexiga nog). Sedan kan man tycka vad man vill om softporr, men sajterna skulle då lura sina kunder genom att skylta 'vanliga tonåringar'.

#57   Sedated
2005-02-01 04:20:03

Dessa stackars tjejer får momental bekräftelse, men vetskapen om att deras "bilder" kommer finnas på internet för all framtid är inget schysst byte! Tror att problemet delvis kan ha att göra med att ungdomar helt enkelt spenderar väldigt mycket tid framför datorn. Jag kan bara tala för mig själv, men det är lätt att man söker "kontakt" över internet när man inte har något viktigt att göra, eller när man är hindrad att träffa kompisar. Det är inte lätt att vara ung och alltid ha något att göra och det är naturligtvis både föräldrarnas och samhällets plikt att se till att ungdomarna har annat för sig än att uggla framför datorn hela dagarna. Nåväl visst måste ungdomarna uppmuntras att ta eget initiativ. Men jag vill ändå lyfta fram; att det troligen oftast är barn/ungdomar från de lägre samhällsklasserna som lägger ut sina "bilder" på nätet vilket ju väcker en klassfråga i det hela. Detta är bara mina spekulationer, jag hoppas inte tillföra alltför mycket konkret fakta och ser gärna att det 'spinns' vidare på detta. Jag är själv en stark motståndare till snyggast.se och liknande "communities" som uppmuntrar eller ger rum för uppmuntran till exponering av barnpornografi eller dylikt. Tack för mig!

#58   Sedated
2005-02-01 04:25:47

Jag skulle även vilja ge en till infallsvinkel; nämligen att det troligen är i brist på bekräftelse utifrån som dessa tjejer tvingas söka den över internet, känslan av värde kan lätt påverkas av problem hemma etc (betonar i VISS mån klassfrågan igen), vilket pedofiler ofta kan uttnytja... Jag antar att någon sagt detta tidigare har inte läst alla inlägg ännu. Ett bra lagförslag vore ju att om sidorna inte klarar att hålla rent själva så får dom stänga ner helt enkelt...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?