feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Reaktion mot AFS


Gå till senaste inlägget#1  Reaktion mot AFS Josefine Alvunger
2004-03-04 10:51:12

http://www.svd.se/dynamiskt/ettan/did_7040363.asp

#2  Jag förstår... JoeHill
2004-03-04 10:57:05

...inte.
Vart vill hon komma?
Hon bara raljerar över hur patetiskt hon tycker antifeminism är.

#3  ja.. Josefine Alvunger
2004-03-04 11:01:23

det är väl att komma nånstans?

#4  ¿ JoeHill
2004-03-04 11:51:32

vart då?

#5  Reaktionen Matti
2004-03-04 12:18:42

var barnslig och undervärderade antifeminismen genom att ta upp barnsliga antifeminister.
Det är okej när det är antifeminister, inte när det är feminister, eller hur J ?
Vissa verkar tro att bara man kallar sig för antifeminist så betyder det att man är det.
Som feminist är det inte svårt att förstå vart man ska stå, men att man sedan börjar med fabler om patriarkat hellre än katriarkat. Att utmåla sig till att va offer och männen är förövarna, då är det mestan pinsammare än de som går runt o kallar sig för antifeminister men verkar inte ha förståt vad det står för i mån av namn och inte en mening.
Det är också därför jag slutade kalla migsjälv för antifeminist o började kalla mig för feminist när man märkte att båda har fläckats ner av idioter mot och förr, av anti/feminister och feminister/anti. Som feminist bland feminister verkar man va extra bekymersam vad man har att komma med. Dock är jag inte så pass intresserad längre av vad man skriver här längre. Det är synd. Det hela ger mig förnimmelsen av apati för feministerna som traskar rakt in i väggen med ett så bitter o illa formulerad feminism. Oavsätt hur rätt det skulle kunna va så skulle det bara förverkliga gapet mellan män o kvinnor hellre än att försöka leva i samförstånd. Men dem kan åtminstone säga efter deras misslyckanden: "Jag sa ju att det var så! Män är överordnade kvinnorna" . Det liknar mer ett religion som gör uppror mot myter hellre än att ta tag i saker. Patriarkat, Matriarkat, Katriarkat. Det är väl obetydligt att veta vad som har orsakat vad? Det väsentliga är väl hur man orsakar förändringarna nu ?

#6  Till Josefin Fredrik
2004-03-04 13:23:42

Hmm. Jag har haft mig en del duster med en och annan antifeminist jag med. Men jag vet inte riktigt om jag tycker artikeln här var så bra. T.ex. kan man ju tycka att Michael Moores uttryck om hur naturen hämnas på de onda och äckliga männen är kul, men jag tvivlar på att hon tyckt det hade varit roligt om det varit tvärtom. Dvs om man försökt förklara någon negativ aspekt i kvinnors liv med att det är naturen som hämnas. Mensen t.ex. Är det en hämnd från naturen för att kvinnor är slemmig och manipulativa? Inte så roligt, va?

Att ha t-shirtar där det står "pojkar är dumma, kasta sten på dem" är inte heller direkt roligt. Hade hon tyckt att en uppmaning att kasta sten på flickor vore kul?

Sedan brukar väl inte Linda Skugge vara så värst populär bland seriösare feminister heller. Och Johanne Hildebrandt är ju ett rent skämt. Den sortens feminister får gärna monteras ned för min del. Antifeministerna har betydligt läskigare åsikter än att tycka att Linda Skugge och Johanne Hildebrandt har trista budskap.

Hennes jämförelse med datanördarna är ju inte heller så kul. Ungefär; "en datanörd är ju en som alla vet en sådan omanlig tönt. Alltså är antifeministerna som datanördarna (de kanske till och med ÄR datanördar!!!). En RIKTIG man med svällande muskler och hår på bröstet skulle ju aldrig känna sig hotat av feminismen...."

Den paranioda biten håller jag med om. Många (inte alla) antifeminister har en minst sagt lätt paranoid läggning. Konspirationsteorierna florerar vilt. Å andra sidan är detta ett drag som kan sägas även plåga feminismen. Finns gott om paranioda feminister och feministiska konspirationsteorier (alla män är med i ett hemlig förening som förbundit sig att förtrycka kvinnorna för all evig framtid).

Slutligen så kommer frågan om antifeministernas motiv. Där tror jag hon har en poäng. Många gånger handlar det säkert om bitterhet. Hon tycker dock att bitterheten är omotiverad, eftersom "grabbarna" "inte ens förlorat slaget än". Detta är ju en lustig slutsats. Om jag som man är en sliten och alkoholiserad uteliggare lär jag ju inte tycka samhället är prima bara för att de som sitter med makten är män. Även om män som GRUPP vinner mer på nuvarande ordning så betyder det inte att det finns områden där kvinnorna som GRUPP vinner, eller att enskilda män kan förlora. Bitterheten behöver alltså inte vara omotiverad (även om dess utlopp bör beklagas). Slutligen bör det också tilläggas att det faktiskt också finns kvinnliga antifeminister. Undrar hur hennes förklaring till varför de är så "kinkiga" skulle lyda...

#7  var? Katarina
2004-03-04 14:26:48

Finns det verkligen gott om paranoida feminister och feministiska konspirationsteorier? Var,ge gärna exempel.

#8  Till Katarina Fredrik
2004-03-04 15:16:45

Allt beror ju på vad man själv anser. De paranioda antifeministerna tycker ju självklart inte att de själva är paranioda. Däremot tycker de säkert att flertalet feminister är det. Samma sak om feministerna. Feministiska konspirationsteorier är inte konspirationsteorier. De är beskrivningar av verkligheten. Antifeministernas teorier därmot, där har du konspirationsteorierna. Osv.

Personligen anser jag att de feminister som tar upp varenda aspekt i samhället som ett uttryck för den patriarkala makten och mansnormen är lite paranioda. Som ser denna fråga som lösningen på alla världens problem. Klassiskt mantra: den vite, heterosexuelle mannen. Allting utgår från honom. Radikalfeminism som hävdar att allt sex mellan man och kvinna definitionsmässigt är ett led i förtrycket av kvinnan anser jag också aningen paranoida. Jag skulle säkert kunna dra upp fler exempel på tankesätt som speglar en lite skev värdsbild. Men det känns lite meningslöst. Lättast att säga är väl att alla politiska ideologier, oavsett färg har en tendens att bli paranioda och konspirationstänkande när de går åt det super-extrema hållet. Detta gäller både vänster och höger, feminism och antifeminism.

Som exempel på en framstående feminist med paranioda tendenser så kan jag ta Maud Edvards. Hon anser att män inte ska få vara med i jämställdhetsarbetet, eftersom de definitionsmässigt skulle förtrycka kvinnorna i jämställdhetsrörelsen om de tilläts delta.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?