feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Föräldrar


Gå till senaste inlägget#1  Föräldrar Angelique
2004-02-17 23:44:33

Träffade mina föräldrar för ett tag sen. Blev så ledsen. Det är alltid pappas åsikter som är de gällande, mamma anpassar sig så otroligt mycket efter vad han säger. Hon tycker precis som honom i allt. Det har nog faktiskt gått så långt att hon till viss del har raderat sin personlighet. När hon säger något han inte håller med om blir det alltid som han vill eller som han tycker. Jag vet att det inte är medvetet av pappa, han vill inget illa. Tror faktiskt inte att jag kan påverka deras situation särskillt mycket, är bara ute efter att uttrycka mina känslor. Försökte se mer på henne nu än jag gjort tidigare och värdera hennes få åsikter hon har. Men det är väldigt svårt att bemöta vad hon tycker för hon står knappt för några fullt ut längre. Är bara så tragiskt. Dåligt självförtroende går dessutom i släkten, det gör ju inte saken bättre direkt. Hur är det med era föräldrar?

#2  Mina föräldrar Matti
2004-02-18 00:07:37

Den krossade mannen-

Min mor var väldigt känslig o blyg som jag var när jag var ung. Jag vet inte så mycket om dem eftersom dem skildes när jag var ung men hon hade det väldigt svårt. Hon var väldigt kärleksful av sig. Förberede mat till honom varje kväll men blev aldrig tackad för hennes omvårdnad. All hård arbete gick åt på några minuter hellre än att det kändes som att hon fick lika mycket kärlek tillbaks som hon hade lagt i att ta hand om familjen. Morsan hade visserligen blivit trött på min fars oförskämdhet o skällt på hans patetiskhet som fick honom att fly som en patetisk man han va- att höra hur det stog till: Jag tror det finns ett typiskt samband till att inte ta hänsyn till dem man är med och att va svag: Man har ingen ork att ta hänsyn till sigsjälv knappt och inget för sin omgivning heller. Man är en parasit. Hon måde inte så bra efter vad hon hade gått igenom men nu så mår hon så bra som det går nog, fast jag förstår mig inte på kvinnors känslighet. Allt har slutat väl dock *hehe*. Han var med i ett bilolycka vart hans bil hade voltat flera ggr och som han fick grova hjärnskador av (skämtar skadeglatt utan förakt till min far). Det enda han verkade kunna säga om och om igen var "Döda mig" på finska. Hahaha. HAHA! Same old dad ? WHAHAHAHA!! Jag får glädjetårar av såna här fina minnen. :´)

#3  Hämnd på gamla dar Margita
2004-02-18 11:11:07

I mina föräldrars fall är det 10 års skillnad mellan dem (pappa äldst), vilket har lett till att min pappa under större delen av deras liv tillsammans varit den som styrt och ställt. Nu på äldre dar så har dock makten svängt och jag tycker ofta att min mamma beter sig illa mot min pappa, hon drar gärna upp gamla oförätter och anklagar honom på ett minst sagt trist sätt. Det är som om hon nu utkräver en sorts hämnd för de år som hon varit kuvad. Oftast bemöter inte min pappa detta annat med att vara tyst. Ibland känns det också som om de förväntar sig att jag ska välja sida. Skitjobbigt!

#4  åldriga föräldrar Kristina
2004-02-18 12:22:52

Min mor uppfostrade mig till att det är kvinnans ansvar att hålla hemmet prydligt och maten varm. Däremot har hon och min far alltid delat hushållsarbetet lika - om något har min far gjort lite mer, min mor har ryggproblem - och som alla barn gjorde jag som de gjorde och inte som de sa. Min mor har också arbetat under större delen av min uppväxt och haft en seriös karriär. Resultatet? Jag lärde mig aldrig att ta ensamt ansvar för hemmet och mina föräldrar är, efter dryga 50 års äktenskap, mer förälskade än när de träffades. Jag har svårt att tro att det inte har att göra med deras jämställda relation.

#5  Jag och min syster.. JoeHill
2004-02-18 13:42:14

..hade en hemma-pappa på delitid (dagis resten). Medans mor gjorde akademisk karriär.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?