feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

8:e mars.


Gå till senaste inlägget#1  8:e mars. Marlene
2004-02-16 18:50:47

Nu när Kvinnan fått sin alldeles egna internationella dag så känner jag att det vore bra att använda sig av denna för göra sin röst hörd(det är visst med legitimt den 8:e mars)

Nu är det så att mina idéer sinat och jag skulle behöva lite hjälp. Vad kan man göra för att diskutera, provocera, intressera, manifestera, irritera den 8:e mars.

Performance? Ngt situationistiskt? Fest?

tacksam för tips!

#2  Varför provocera och irritera? Fredrik
2004-02-16 20:27:16

Bara en tanke. Feminismen som rörelse är hatad nog som den är. Kanske det vore en poäng med att försöka bygga samförstånd och goodwill istället för irritation och provokation?

Vill du ha ett förslag för något bra att verka för så är det individuell föräldraförsäkring.

#3  uppmana Petra
2004-02-17 22:50:45

en dag som internationella kvinnodagen är ett utmärkt tillfälle att påminna samhället om att det privata är politiskt. uppmana kvinnor och män att reflektera över situationen i det "jämställda" Sverige där klyftorna mellan könen består och utvecklingen mot ljusare tider avtar. 150 år kvar till lika lön kan inte likställas med jämställdhet om 150 år. idag tar många sina rättigheter och möjligheter för givet utan att söka svar på frågan vem som fört kampen hit, till där vi befinner oss idag. vi lever i ett mer jämställt samhälle, men fortfarande är det på männens villkor.
Skriv insändare, manifestera, ut och demonstrera...det viktigaste är att vi syns.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?