feminetik.se feminetik.se

Just nu 27 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Internationella kvinnodagen!!


Gå till senaste inlägget#1  Internationella kvinnodagen!! Alvunger
2005-03-08 17:31:43

Hallååååå!

Så, vad skall ni göra/har ni gjort denna dag av kamp och medvetenhet?

Jag vill höra alla berättelser om aktivism, stort som smått!

#2   pixie
2005-03-08 17:33:11

Delat ut feminist-kolor och visat feminist-utställning med kvinnliga förebilder. Många sprang förbi fort som vinden i rädsla för att blir förgiftade? :)

#3  Härligt Pixie!!! Alvunger
2005-03-08 17:34:49

Så kul att höra!

Var det några som stannade? Nån som blev glad? Fick du skäll av någon?

#4  Boksläpp Elsa
2005-03-08 17:49:40

Jag deltog i ett samtal/en debatt om antologin "... och likväl rör det sig: Genusrelationer i förändring", utgiven av Jämställdhetscentrum på Karlstads universitet. Det var roligt och gick bra, det var en hel del folk (fast mest såna med anknytning på nåt sätt, typ författarna, genusvetare och min släkt...) och bra stämning.

Sen har jag prioriterat bort skrivandet av hemtenta till förmån för surfande på feminetik + läsning av bang också, men det kanske är mer undanflykter än feministisk kamp...

#5  inget :( Alex
2005-03-08 17:56:11

Jag föreslog för mina arbetskamrater att vi skulle ha kvinnotema idag för ungarna(på dagis). Men de tyckte inte det var nån bra idé :( de var inte så mycket för "jämställdhet" tydligen. Lessen att jag måste komma med ett så trist inlägg...men det kanske sporrar till större engagemang.

#6  Ny bakgrundsbild Alkonost
2005-03-08 18:06:47

Det står "Feminism is the radical notion that women are people" över bakgrunden på min dator. Alla frågar varför. Jag svarar dem.

#7  En liten sång elinlite
2005-03-08 18:32:10

Du kan spy din galla
Du kan trampa mig på tån

Du kan skrika åt oss alla
Men du kommer ej ifrån

Det finns helt enkelt för många
feminetister här i världen

Så nu blir styrelserummen trånga
För vi ska med på färden

#8   Jakobsson
2005-03-08 18:37:29

Jag har firat genom att äta en semla och läsa 40 sidor om "islam i samhället". Och så har jag förberett ett grupparbete med en kompis, samt lagat mat till henne då. Det sistnämnda kanske kan räknas som lite feministiskt? :)

Sen har jag mailat och tjatat på pressekreterare hos fp, s och c om att de ska skriva i Vildmark dårå.

#9   Jakobsson
2005-03-08 18:38:59

Rättelse: det är inte pressekreterarna som ska skriva, utan deras uppdragsgivare då.

#10  på mitt jobb jennyhn
2005-03-08 18:48:08

Det vill säga sjukhuset, har de manliga doktorerna köpt chokladbiskvier till de kvinnliga sjuksköterskorna, sekreterarna, undersköterskorna.
Lite lustigt.

#11  Jag gjorde inte så värst mycket av det jag tänkt beurhm
2005-03-08 19:00:22

Jag tänkte ta på mig min jeanskjol till jobbet, men inte säga något särskilt där, bara låta folk få fundera. Det blev inte så, för jag har haft ont i ryggen i fyra veckor nu och har gått som en sned kratta. Det hade mest sett konstigt ut. Om ni tror att det också var en god portion feghet, så kanske ni har rätt, jag lutar åt åsikten att det är mycket möjligt. Jag tyckte det var f*n det där med ryggen (har tröttnat för länge sen) och i förargelsen sträckte jag mig mera än vanligt för att kunna gå upprätt. Det var bra fastän det gjorde ont. Jag kunde gå lättare. Arbetsdagen tog slut, jag deltog inte i någon demnstration, det var dessutom snålkallt. Gick förbi pizzerian och hämtade ut min gratispizza som man får som bonus om man redan tidigare samlat på sig 16 stämplar under lång tid. Jag åt alltså "gratis" den 8 mars. Gjorde annars inget vettigt. Jo, jag tänkte hela dagen på dagen, det brukar jag göra. Men det ser ju inte andra. Nu ska jag i alla fall ut på stan i min kjol, jag tror det är ok med ryggen för det, förvånande nog.

#12  Besviken... Greenfish
2005-03-08 19:46:04

Jag var nere på torget i kristianstad där jag läst att det skulle vara fackeltåg. Tänkte träffa lite lokala engagerade och så.

Dessvärre verkade det vara ytterst inställt, men det kan jag förstå. Man går inte direkt fackeltåg på ett torg där det brunnit i två dagar.

Tråkigt var det iallafall.

#13   Ragnar
2005-03-08 20:26:09

Läste att Bang skulle ha feministfest på Mondo(hade tyvärr inte råd att gå dit), konstaterade att inte ett ord nämnts om internationella kvinnodagen på äldsta dotterns skola idag, lagade till spagetti med köttfärssås åt familjen och kokade varsin espresso åt min sambo och mig själv, såg på Rapport där man konstaterade att Feministas kan ses som ett erkännande av socialdemokraternas misslyckade försök att integrera de feministiska frågorna i den egna politiken och att bildandet av ett feminstiskt parti skulle kunna orsaka en borgerlig valseger, tyckte att nyhetsrapporteringen denna dag kunde låtit feminismen genomsyra alla inslag.

#14  I Götet... Sveggo
2005-03-08 20:56:15

... var det demonstration. Tyvärr lite felplanerat. Samlingen var vid 17.15, men först vid 18.30 gick tåget. Alla stod och frös och snackade och ville bara komma iväg.

Färden gick från Gustav Adolfs torg till Masthuggstorget, vi Andra Långgatan (!)
För dom som inte vet det ligger det 4-5 porrbutiker på Andra Långgatan. Det var mäktigt med ett fett tåg som skrek "Krossa porren!", "Inga sexister på våra gator", m m :-)#

Sen drack jag en kopp kaffe med mitt ex och åkte hem till kryptan. Min ekonomi tillåter inga större excesser...

#15  Alvunger pixie
2005-03-08 21:35:16

Var det några som stannade?

Ja några. Det stannade en massa fattiga indiska studenter som inte kunde läsa svenskan på utställningen men som glatt tog emot feminist-kolan och gratiskaffet och berättade att deras premiärminister var världens första kvinnliga premiärminister.

Sen lyckade jag övertala en som halvt på allvar frågade om feminister är såna där arga aggressiva... men han stannade o tittade på utställningen.

Så några som var lite tveksamma stannade ändå.


Nån som blev glad?

De från indien blev glada för kolan o kaffet, samt några till som kunde läsa utställningen också och skrev upp sig på nån lista som vi hade.

Fick du skäll av någon?

Nä, men ja fick lite kritik att vi hade för lite litteratur på bokbordet av utländska feminister. Jag höll med, tyvärr är inte "min" feministgrupp fullt ut etnicitets medveten. Men dom är bra ändå. :)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?