feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad beror den kvinnliga underordningen på?


Gå till senaste inlägget#1  Vad beror den kvinnliga underordningen på? judas
2004-02-14 21:22:44

Beror kvinnlig underordning på att män inte släpper fram kvinnor eller att kvinnor underordnar sig män. Jag lutar åt det senare. Det är helt enkelt erat eget fel att ni är underordnade. Det är inte vi män som bär skulden. Ni har er själva att skylla. Kvinnor vill underordna sig dominanta och maskulina män. Skyll er själva om ni blir spöade och våldtagna. Kvinnor måste börja att ta för sig. Käma sig in i maktens boningar osv.

#2  Good point Evelina
2004-02-20 16:39:16

Bra sagt. Vi kviger måste ta för oss mera.

#3  Viss poäng med frågan... Michael Lundahl
2004-02-29 15:38:35

Ok, om man nu bortser från dumheterna i själva inlägget så är frågan ändå giltig: Vad beror den påstådda strukturella skillnaden mellan män och kvinnor egentligen ? Om strukturen finns där, varför finns den där? Exakt vilka mekanismer har byggt upp strukturen och vad är det som underhåller den?

Vi kan ta som exempel trådan ovan om KTH. Vi hade även på LTH samma problem: det är för få tjejer på utbildningen. I det längre perspektivet är det dåligt för jämställdheten eftersom civilingenjörsexamen leder till välbetalda jobb med goda karriärsmöjligheter. Inte heller finns det då kvinnor som kan fylla upp proffessursposterna på de tekniska högskolorna.

Vad beror då denna snedfördelning på? Helt enkelt följande: tjejerna söker inte.

Även om det är fel att säga "Skyll er själva" så är tjejerna ändå själva orsak till att könsfördelningen är sned. Det sitter inte någon elak gubbe på VHS som sorterar bort tjejers ansökningar... utan det är helt enkelt så att de kommer inte in till att börja med!

Just sådant är intressant att diskutera när det gäller att hitta orsakerna till den könsmässiga snedfördelningen.

/Micke

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?