feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

mens som stressreaktion?


Gå till senaste inlägget#1  mens som stressreaktion? Ell
2005-03-07 13:56:30

Att kvinnor som umgås får synkad mens har man ju hört talas om och att menscykeln ändras om man är stressad osv, men har någon mer än jag och pixie upplevt att mensen har kommit i samband med chock eller en stressfylld period? Jag stressade ner igår kväll efter en pressad tid då jag har jobbat i stort sett dygnet runt och pang, mensen kom när jag tog det lugnt och den forsade i floder, så brukar det inte vara annars :). Det samma hände när jag fick beskedet att min pappa ade fått en hjärnblödning för ett par år sedan. pixies fall var lite mildare men reaktionen den samma säger hon. Detta har alltså inte något samband med den vanliga cykeln. Är detta vanligt och varför blir det så? varför informeras det inte om detta? Är det nåt reningssystem som sätter igång eller är det en grej för att man inte ska bli med barn just då?

#2  Intressant Alvunger
2005-03-07 14:02:16

Det här vill jag också veta. Jag har precis samma symptom. Får mens direkt i stressade perioder. Det spelar liksom ingen roll om jag precis har haft det eller om jag går på p-piller (eller p-stavar som jag har nu) och alltså inte har någon ägglossning. Jag blir så förvånad varje gång, det måste ju produceras blod och slam på nolltid eftersom jag kan få mens bara en dag efter förra vändan.

Som litet kuriosa kan jag nämna att jag i torsdags fick mens, kliade mig en stund i huvudet eftersom jag hade för bara en vecka sedan, men konstaterade att jag ju skulle resa till Sthlm för feminetikfest och att min kropp alltså tyckte att det var dags att bli stressad. Det är som att ställa in en klocka.

För några år sedan var jag hypernervös för en tvåveckorssemester till Agia Napa. Jag klampade in hos min gynekolog och frågade vad jag skulle göra (hade p-stavar även då). Hon gav mig de "starkaste" p-pillerna (förmodligen de med mest hormoner då kanske) så att jag verkligen skulle kunna säga till kroppen att hörrödu, du har inte ägglossning och du har inte mens. Och min kropp var sketaglad på sin tredubbla hormondos hela sommaren (not) men mensen uteblev mkt riktigt. Tills Alvunger går på flygplanstoaletten på vägen ner. Jahapp. Mens i två veckor prick, gick över på planet hem.

VAD i helsicke är det som orsakar det här?

#3  För mig kommer den när stressen släppt... Greenfish
2005-03-07 14:09:35

När jag varit väldigt stressad eller orolig så stänger kroppen av sig. Fast jag vet inte hur det varit de senaste åren eftersom jag haft hormonspiral och mensen kommit sällan men hipp som happ.

Jag har två gångern varit fullkomligt övertygad om att jag varit gravid, varpå jag har oroat ihjäl mig och därför inte gått mens öht. På samma sätt fick jag inte heller mens när jag hamnade på sjukhus och var jätteorolig över att jag skulle dö. Fast det är ju orolig osm gäller för mig, inte stressad.

Fast nu när jag fick magsjukdomen, då kom mensen med ny styrka. Inte särskilt roligt när man blöder både från magen och ...magen. =)

#4   pixie
2005-03-07 18:07:47

Sånt här fick jag aldrig lära mig på biologin, där var det 28 dagar och hur gulkroppshormonet funkade och inget mer. Undrar om läkarvetenskapen ens har koll på sånt här? Kvinnosaker har dom ju i alla fall inte varit speciellt intresserade av förr i tiden. Klitoris visste jag inget om mer än att det var en "liten ärta", typ, fast det är den ju inte... Sånt får man lära sig på feminetik. :)

#5   Maj
2005-03-07 19:33:39

Detta har jag aldrig hört talas om. Kan dock tänka mig att det i vissa fall handlar om tidiga missfall. Men det förklarar ju långt ifrån alla era upplevelser.

#6  Haha, hormoner... Lemur
2005-03-07 20:14:05

...de gör ju lite som de vill. Vi är inga maskiner direkt. "Normal" menscykel är 20-33 dagar eller nåt sånt, och mensen kommer ju efter att ägglossningen varit och ägget inte blivit befruktat. (Med olika hormonnivåer under cykeln vilket utnyttjas vid p-pillerätande)

Mensen kan komma när den vill, särskilt vid olämpliga tillfällen har jag märkt (när det är resa med övernattning i jobbet, tjusigt släktkalas och sånt).

Det är vanligt att mensen rubbas vid stress. Men jag trodde det var vanligare att den försvann än kom då.

#7  Intressant.. Anna
2005-03-07 22:41:40

När jag inte åt p-piller kunde mensen komma när jag fick orgasm..

#8  Anna Johanna
2005-03-07 23:12:42

varje gång? Eller bara när mensen ändå var på väg.... för orgasm gör ju att livmodern drar ihop sig?

#9  men.. Ell
2005-03-08 13:16:19

finns det ingen förklaring till varför det blir så här? *hänger läpp* jag vill veta, finns det ingen forskare där ute som tycker att det här är åtminstone lite intressant. Jag känner att jag inte vet mycket alls om min kropp o varför den gör som den gör. Hur ska man lixom vet när det är fel på den på riktig eller bara så normalt oberäknelig?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?