feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sport o sånt


Gå till senaste inlägget#1  Sport o sånt pixie
2005-03-04 22:21:35

I vilka andra idrotter är det okej att bortförklara våldsamma blodiga slagsmål inom idrotten med att "men det är förståligt att känslorna svallar för det är kvartfinal" än i ishockey? ( som dom precis gjorde på sportnyheterna)

Vad händer med hedersamhet och en god idrottslig uppfostran? Vilken manlighet uppmuntras i det här fallet? Att det är helt okej att slåss tills blodet flyter?

Kan någon föreställa sig att samma sak skulle ske i exempelvis hästhoppning. " Ja det är ju helt förståligt att Malin Baryard precis bet av Marias öra och att hon blödande fick ledas av plan, det är ju ändå final!"

"öh" liksom? Vad fan händer inom idrotten egentligen?

#2  häst o sånt Ell
2005-03-04 22:36:26

Det händer en del olyckor inom hästsporten oxå. Kommer igån en hopptävling där en tjejs söta och duktiga ponny fick sin hälsena avskuren när den stog istallet. Det betyder at hästen är så gott som ute ur leken, iaf ett bra tag framöver. Konkurrensen är hård inom alla sporter men det är få idrotter som öppet hyllar eller osynliggör våldet som hockey och rugby

#3   elinlite
2005-03-04 23:42:38

Tonya Harding blev ju avstängd för att hon fick sin fd man att slå sönder knäskålen på Nancy Kerrigan.
Men det kanske var för väl övervägt för att få sympati?

#4  # 3 pixie
2005-03-05 00:40:01

Hon var ju våldsam kvinna på isen, det verkar ju vara en jävla skillnad då... hm.. ;/

Tyson som bet av örat var svart och våldsam i sporten.. Men han var ju svart och inte en vit "schysst vem-som-helst-kille" så då blir det ju också direkt en himla skillnad....

#5   HenrikE
2005-03-05 00:53:54

Todd Bertuzi (hockey) som slog halvt ihjäl en kille var vit, så så stor skillnad mellan vit o svart tror jag inte görs.

#6   pixie
2005-03-05 01:03:17

Spelar roll hur stor skillnad som görs, att det görs skillnad räcker.... om det är invandrarkillar som är våldsamma på plan säger man att det har med deras "kultur /kulturella temparament" att göra.. Som ju bevisats möts inte svenska vanliga killar av samma kommentarer, då är det minsann ingen kultur som får dem att vara våldsamma på plan och temparamentsfulla? Då sympatiserar istället kommentatorerna med dem...

#7   HenrikE
2005-03-05 01:13:22

när man nån gång hört om kulturella temperament tycker jag det är i samband med att nån domare misshandlats, eller att publiken rusat in på plan och slagit ner någon. Men det finns ju även svenska exempel, minns Terror-Tommy. En annnan sida av myntet är de tre "svenska fina vita hockeykillarna" som hängdes ut nyligen, men fotbollsspelaren (som är mörkhyad) som utnyttjat en trettonåring hängdes inte ut. jag lägger ingen värdering i detta, jag tycker ingen förtjänar att hängas ut, jag menar bara att media inte bara väljer att hänga ut "svarta". Men nu har vi kommit offside tror jag... du har nog rätt i att det i stort sett endast är i hockey som "slagsmål" ses som ok. Skulle det hända på en fotbollsplan blir dom ju utvisade för resten av matchen, oavsett hudfärg.

#8  HenrikE pixie
2005-03-05 01:22:42

Okej ingen värdering i det säger du, men det sänder ändå lite skumma signaler när du skriver så, oavsett hur du kankse menade så jag frågar.

"fotbollsspelaren (som är mörkhyad) som utnyttjat en trettonåring hängdes inte ut"

Hade hans hudfärg med våldtäkten att göra eller varför skulle det nämnas? Våldtog han i idrottsammanhang?

offside täcks in delvis av "sånt" i rubriken :)

När de vita fina hockeykillarna "hängdes ut", som väl var oundvikligt att det kom fram med tanke på matchen de missade, fick de mycket kritik men också mycket stöd av folk som inte kunde förstå att bara för att det inte gick att bevisa enligt de regler som finns idag så kunde faktiskt även dessa fina vita hockeykillar ha våldtagit. Hur det nu var vet ingen exakt, men att de försvarade så intensivt, att debatten blev så stor beror delvis trort jag på att det var just fina vita män som var under luppen vilket gjorde att en större del identifierade sig med dem och gick till deras onyanserade försvar.

#9   pixie
2005-03-05 01:23:51

hehe Terror-Tommy... vilket namn.... ;) *föreställer mig Terror-Malin Baryard* *mycket svårare*

#10  yo pixie
2005-03-05 01:35:54

http://www.jamombud.se/docs/alskadefotbollslag.pdf

#11  #8 HenrikE
2005-03-05 09:51:33

Självklart har hudfärgen ingen betydelse, men jag fick intrycket att du anser att t ex Mike Tysons örtuggande fick sånt utrymme i media bara för att han var svart, och det anser jag inte alls stämmer. Det var liksom en "spektakulär" grej, och jag tror Lillen Eklund skulle blivit lika uppmärksammad om han gjort det. Eller kanske inte, för han var aldrig lika känd men du förstår hur jag menar.

Och vad gäller hockeykillarna tycker jag dom fick mer skit än försvar i media, t ex för att de bad i princip alla utom tjejen om ursäkt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?