feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnohat forum!


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnohat forum! deandra
2005-03-02 14:17:59

Har snurrat runt i lite forum,bla flashback, och är djupt chockerad över det öppna kvinnohat som helt ohämmat grosserar där. I flashback blev jag till slut hotad med livstids bannlysning, som jag ser det för att jag framfört feministiska åsikter.
De kallar det yttrandefrihet som de håller på med... Tillåt mej hånskratta.
Men det är skrämmande att sånt får stå oemotsagt som de håller på med där. Tex. en kille som vill ha tips om hur han ska straffa sin tjej. Han får råd om att tex binda fast henne vid en stålsäng och koppla ström till den. Piska henne och sen pissa på henne mm. mm. Man utväxlar också länkar till snuff filmer. Det är helt sjukt och detta är ett forum med ca 65 000 användare!!! OBS! inget marginellt alltså.
Det måste väl finnas nån lag som skyddar oss kvinnor mot sånt här tycker man men verkar inte finnas. Vi går ju inte in under hets mot folkgrupp. Lagen om olaga våldskildring verkar helt bortglömd o ignorerad. Såg också att nån föreslog att de ville se mej i en vålds p rulle o sättas på plats. Nån annan med liknande erfarenheter? Vad kan man göra? Jag blir mörkrädd.

#2   deandra
2005-03-02 14:26:20

Man kan gå in i stort sett vilket ämne som helst o se detta på fb. Men vill man ha exempel rekomenderas porr och alternativa sexualiteter där man bla diskuterar om djuren(!) utnyttjas i djurporrfilmer. Alltså inte ett ord om att kvinnor skändas.
För att inte tala om att man sitter o drömmer sej bort i prullar(!) där man spyr!! på kvinnor bajsar på dem o misshandlar dem. Låter detta otroligt gå in o kolla själv flashback forum. ett forum m 65000 användare alltså. Ni kanske får ett hum om hur grov tonen är där, ändå blev jag varnad mm. för att jag skrev o höll med en person som sa att snuff filmer är osmakligt. Moderator sa att jag försökte inskränka snuff konsumentens yttrandefrihet.
Ska man skratta eller gråta??

#3   pixie
2005-03-02 15:13:40

Jättebra att du tar upp det här ämnet, det verkar som att kvinnohat enbart ses som ett problem av feminister, "de för jämställdhet" som inte vågar/vill kalla sig för feminister skulle aldrig använda det ordet kvinnohat, aldrig diskutera det som ett riktigt problem.
Från dessa "jämställdhetsförespråkares" håll är det viktigare att prata om "manshatet inom feminismen", som egentligen till största delen är fördomar och fiction, medan det här på de sidor du presenterar så avslöjas det enorma kvinnohatet svart på vitt, och med så många besökare dessutom. Kvinnohatet ÄR ett större problem än manshatet idag, ser man inte detta ska man inte kalla sig vara jämställdhetsförespråkare, kvinnohatet är MYCKET mera utbrett.

Kvinnohatet är inte antingen eller, det finns "gråzoner"; Jag menar att värdera sin flickvän i första hand efter om hon har rakade ben eller inte visar på ens persons kvinnohat. Det är att se kvinnan enbart som ett objekt som ska tillfredsställa mannens njutning och att hon symbolisk genom att raka sig ska visa sina annorlundahet från mannen och underlägsenhet.

Detta krav på en slätrakad fitta till flickvän ( för ärligt talat är det ju det som enbart värderas om killen absolut inte kan tänka sig en hårig tjej, som ju är normalt) är del av samma samhälle där kvinnhatet odlas i olika former, exempelvis genom de sidor du nämner deandra. Att inte se sambanden är att förneka det uppenbara. Saker och ting hänger ihop kulturellt genom det som kan betecknas som ett patriarkat där kvinnan värderas som mindre värd och där mannen anses stå över henne.


Jag blir illamående över dina beskrivning av dessa äckliga kvinnohatande män. Det handlar inte om dessa mäns "åsiktsfrihet" att få förtrycka kvinnor, det handlar om kvinnors rätt till frihet från förtryck.

#4   pixie
2005-03-02 15:17:10

Personer som kräver att kvinnan är rakad, alltså är en form av kvinnohatare som inte erkänner kvinnors personlighet och intelligens utan i första hand värderar henne som objekt, finns bland dom här på Jäif ( Jag är inte feminist) som låtsas att de är för jämställdhet. Men jag får inte nämna några namn.

#5   deandra
2005-03-02 15:32:40

Ja jag är ju ny här men är lite konfunderad över Jäif. Trodde detta var ett feministiskt forum men man upplåter tydligen villigt plats till icke feminister. Jag är ju ny här o vet naturligtvis inte bakgrunden nota bene. Men min uppfattning är ju annars att ickefeminister i stort sett dominerar o äger de flesta andra forum.
Jag menar vill man diskutera med meningsmotståndare är det bara att gå in på vilket forum som helst.
Hade hoppats på ett litet andningshål..
Jag var mkt aktiv feminist på 90 talet och nu när man ger sej in i leken igen är det otroligt vilket jättesteg bakåt jämställdheten tagit!
Upp till kamp systrar!!!!!

#6  Kvinnoförakt eller maktkamp Ell
2005-03-02 15:34:58

Ibland är det små subtila grejjer som jag kan märka och det kan vara svårt att veta om det som uttrycks på ett forum är kvinnoförakt eller maktkamp. Något jag stöter på dagligen bland signifikanta nadra eller bara folk på forum, är att mannen vet sanningen. Holmberg pratar om hur mannen definierar verkligheten och talar då om parförhållanden, men jag tycker det finns överallt där det finns män och kvinnor. De försöker tatal om för mej och dej hur saker och ting är för jag har ju lixom inte koll på läget. mannens normer ska accepteras och assimileras av kvinnan. När detta händer, och som enligt Holmberg tydligen sker i parförhållanden, så blir mannen lycklig!

Kort och gott menar jag att det lätt uppsår en maktkamp där mannen i allmänhet inte kan ge sig, bara för att jag är kvinna! Det handlar om status och prestige, men inte bara

#7  deandra Sigrun
2005-03-02 15:41:16

Idioter finns överallt.

Och underligt nog så tycks de ljusskyggaste individer dväljas på forum som säger att dom är för yttrandefrihet.

Sök dig till forum där riktiga människor pratar.

#8   pixie
2005-03-02 15:48:10

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#9  pixie Sigrun
2005-03-02 15:53:13

Jag har pratat med så många underliga människor så du anar bara inte. Egentligen tror jag inte att dom är så farliga. Mest bara förvirrade.

#10  #8 HenrikE
2005-03-02 15:57:14

Fast de flesta av de 65 000 skulle förmodligen (förhoppningsvis?!) ha samma åsikt som du i de där frågorna? det finns dock skrämmande individer på FB, därom råder inget tvivel.

#11  Sigrun pixie
2005-03-02 15:58:41

Jag tror faktiskt inte man ska underskatta dom, dom kanske är förvirrade men dom tar ut den förvirringen på kvinnorna i sin närhet.
Sedan undrar jag också hur förvirrade dom egentligen är, dom verkar ju egentligen ha en himla koll på situationen, åberopar yttrandefriheten, märker av när nån talar om jämställdhet och genast stänger av och vill banna denna person. Egentligen kanske dom har en himla koll, men det är lättast för oss att bortförklara dom med att dom alla är förvirrade?

#12  # 10 HenrikE pixie
2005-03-02 16:00:38

Jag tror tyvärr att den största andelen av 65 000 har de åsikterna, eller nära dem, det är ingen "normal schysst" som nöjjessyrfar där liksom. Jag tänker tex inte ens gå in där för jag tycker det verkar så vidrigt av bara det lilla deandra beskrivit. Hur många schyssta orkar hänga där utan att ens få säga emot? de raderas ju såfort nått i jämställdhetsväg nämns.

#13  deandra kezo
2005-03-02 16:02:40

Jag tycker att det är bra här, för att man kan välja om man vill hänga på Tycka (endast för feminister) eller jäif (för alla). Jag är egentligen inte så positiv till separatism - men efter att ha rört mig lite på olika forum på nätet har jag insett att det (tyvärr) är nödvändigt ibland... Det är lätt att gömma sig bakom datorn, och jag tror att män som ofta är skitfega i det verkliga livet, kompenserar detta på nätet och där kommer "allt" fram...

Jag vill gärna debattera med alla (inom vissa gränser) - men *någonstans* måste man få vara ifred...

#14  pixie Sigrun
2005-03-02 16:02:41

är det inte kul när folk på ett *yttrandefrihetsforum* vill banna folk?

Liasom - ologiskt ...

#15   pixie
2005-03-02 16:04:10

# 14 hehe jodu ;)

#16   HenrikE
2005-03-02 16:07:52

det är så otroligt många ämnen som diskuteras på fb så jag tror de flesta som surfar där är "normala" människor; jag (som gillar att läsa skvaller om kändisar), datanördar m fl! =) Majoriteten går nog inte ens in på de där trådarna som deandra nämner och läser. Men det finns det säkert nån statistik på.. tror man kan se hur många som är inne på en viss tråd vid en viss tidpunkt t ex.

#17   pixie
2005-03-02 16:11:38

# 16 man får ju hoppas att det är så som du tror.... Det läskigaste är att sådan vinkling på jämställdheten skulle aldrig Jäifarna ta upp, kvinnohat är inte viktigt för dem, det är ju så "självklart" att det är fel så det inte alls behövs pratas om alls..... typ

#18   deandra
2005-03-02 16:18:36

Jag tror man är ute på hal is när man vill bortförklara dessa som förvirrade. Det är då man marginaliserar problemen till att handla om individer. De har full koll tro mej. De skriver rediga inlägg i olika forum o verkar ha både utbildning och hyfsade jobb i många fall. Min främsta meningsmotsåndare var typiskt nog en kvinna som var moderator för porren.
Trist. Men det är ju ett gammalt trick för att sätta munkavle när man som tjej protesterar. Då fick jag ju höra att vadå hon är ju också kvinna men hon håller inte med dej, så vad gnäller du om.
Och jag vill åter påpeka att det inte är något marginellt forum 65000 medlemmar o vem vet hur många tusen fler som läser.
Det värsta är ju ändå att de påstår sej stå för yttrandefrihet men godtyckligt spärrade ca75 % av allt jag skrev med slentrianmässig förklaring ot eller mot reglerna. Utan att precisera.

#19   deandra
2005-03-02 16:20:23

Den kvinnliga moderatorn sa i sin motivering att varna mej att jag citat "började babbla om feminism" citat.

#20   pixie
2005-03-02 16:46:17

ja den där kvinnliga moderatorn låter lite som negern som är rasist och tycker negrer är mindre stående.. såna kvinns det också, som på fullt allvar hävdar att kvinnor är mindre värda än män.. sedan får dom systerligt stöd i kvinnojourerna den dagen de blir misshandlade, inget behöver de betala trots att de arbetande ofta också utsätter sig för fara vid exempelvis hembesök när kläder dy ska hämtas då inte ens polisen vågar följa med.... denna världen är sjuk i huvet..

#21   pixie
2005-03-02 16:47:34

alltså, som själv kallar sig neger..

#22  #20 deandra
2005-03-02 16:50:37

Ha ha word.

#23   JoeHill
2005-03-02 16:56:21

Pratar ni om Lady Tiera? Hon brukar banna folk som inte håller sig till ämnet. Är det ett forum som handlar om porr så bannas nog de som enträget vill diskutera feminism där.

Ehhumm.. Inte för att jag någonsin besökt Flshback. Jag har bara hört det ryktesvägen.

#24  Joehill pixie
2005-03-02 16:58:32

Det där kommer du inte undan med. FEminismen INOM porren, eller kankse snarare saknaden av den, ska deandra kunna diskutera där utan att bli kickad.

#25   pixie
2005-03-02 17:01:18

;)

#26  ??? JoeHill
2005-03-02 17:05:33

Vadå "Det där kommer du inte undan med."? Det är inte jag som är moderator på Flashback.

#27   pixie
2005-03-02 17:07:25

nä ursäkta, ja la till smileyen för att visa på att ja inte menade nått illa. Är lite agro nu och uttrycker mig onödigt hårt nu känns det som efter att ha blivit förorättad på det där jävla Jäif en gång för mycket, jag skylle på dom helt enkelt. ;)

#28  #24 deandra
2005-03-02 17:09:11

Exakt min åsikt. Jag menade att om det är ett forum som handlar om ex porr så måste väl även de som inte gillar porr få säga sin mening? Det stod ju ingenstans att man måste HÅLLA MED om det som skrevs isåfall kan man väl inte kalla det ett diskussionsforum om bara de med exakt samma åsikter tillåts yppa sej? Ja jag menar lady tiera men fick även tillsägelser från outlaws admin mfl. Nå ska inte tjafsa vidare om alla detaljer i den trista härvan.
Men undrar om någon har liknande erfarenheter?
Och om det finns något lagrum som kan användas mot den här typen av grov kvinnohets?

#29   JoeHill
2005-03-02 17:16:36

"Och om det finns något lagrum som kan användas mot den här typen av grov kvinnohets?"

Nej, varken män eller kvinnor räknas som folkgrupp. Så "hets mot folkgrupp" funkar inte. Annars skulle nog både vissa delar av Flashback och SCUM manifesto vara fetförbjudet.

#30  #29 deandra
2005-03-02 17:28:17

Sant. Men funderar om det inte borde kunna klassas som diskriminering av politiska åsikter?det är ju förbjudet i hmf. Man sa ju uttalat att det var mina feministiska åsikter det gällde i vissa fall och feminism är ju en typ av politiska åsikter i högsta grad.

#31  deandra Sigrun
2005-03-02 17:34:55

kvinnan och porren

Tror du inte hon helt enkelt jobbade med porr eller var prostituerad och värnade om sina kunder?

Jag har snackat med tjejer som sysslat med den slags aktiviteter, och dom kan vara ganska otrevliga. Vanligtvis tror jag att det handlar om att de försöker *vardagliggöra* det de gör, även om de *faktiskt* själva mår dåligt av det också om man lyckas klämma dom lite.

#32  Sigrun deandra
2005-03-02 17:39:01

Det kan ligga en hel del i det.. Hittade en tråd till ett foto av henne och det verkar av vissa inlägg där som om hon är nån sorts dominatrix. Jag avstod dock från att nämna det i debatten, finkänsligt nog. Good kharma for me ;)

#33   Alex
2005-03-02 18:48:10

För det första kan jag säga att jag är en av de 650000 medlemmarna och inte är jag kvinnohatare heller. För det andra har flashbacks forum en sisådär 80 olika ämnesdelar varav en bråkdel handlar om porr. uppskattningsvis ligger den absoluta majoritet av inläggen i forum som handlar om datorer/datorsäkerhet, knark eller politik. Sen tycker iallafall jag att en moderator i ett forum kan stänga ute folk som inte håller sig till ämnet i trådarna, det tror jag att alvunger skulle göra här också om någon kidnappade trådarna till att handla om andra saker än trådstartaren hade tänkt.

Men jag håller med om att kvinnohatet är ett stort problem i vårt samhälle, dock tycker jag inte att flashbacks forum är ett bra exempel på det.

#34  #33 deandra
2005-03-02 19:08:16

De trådar jag startade låstes o katsades.
Ca 10 % av ämnena är relaterade till porr på olika sätt.
Är det en bråkdel?
Gjorde en koll nyss o konstaterade ca 220 000 ! inlägg i porrtrådarna. Plus ytterligare 11000 i modeller o paparazzi som till stor delö handlar om porrmodeller. Lite mer på fötterna nästa gång kanske?
Av de 220 000 inläggen uppskattar jag att ca 110 000 inlägg minst är mkt kvinnoförnedrande.
Fb dåligt exempel på kvinnoförnedring?? Skulle inte tro det du. Ett strålande exempel anser jag när man med lätthet kan visa på minst 110 000 kvinnoförnedrande inlägg o nu räknar jag lågt!!!
Jag pratar inte bara om porr heller när jag pratar om fb jag menar att man kan gå in på vilket ämne som helst med feministiska åsikter för att genast bli bortmotad.

#35  ??? JoeHill
2005-03-02 19:19:05

Flashback hade för en tid sedan ett forum för feminism men det var så låg aktivitet där så det togs bort eller slogs ihop med inrikespolitik (jag minns inte).

Ska vi snacka hård moderering så skulle jag tro att socialism.nu tar priset. Där måste man svära vid den röda fanan för att öht få va med och diskutera politik. Liberaler eller blåa raderas snabbare än de hinner säga "gulag". Inte ens varningar utfärdas.

Det jag inte fattar är att ni stör/störde er på att antifeminister postar här i "tycka" trots att de diskuterade sakligt och höll sig till ämnet. Men när ni postar i ett annat forum, byter ämne (i alla fall enl moderatorn), och blir bannade så blir ni sura. Logik? Någon?

#36  #35 deandra
2005-03-02 19:29:21

jag är inte förvånad över den låga aktiviteten i feministforumet på fb. Ingen kvinna kan känna sej särskilt bekväm i den miljön. Och återigen jag pratade inte en massa feminism enbart jag hade ett feministiskt synsätt som utgångspunkt för det jag sa.
Jag är ju ny här men jag kan säga att jag stör mej på antifeminister här ja.
Det är ju så att vi feminister inte har så många egna forum utan en del av oss kanske vill ha en fredad plats med likasinnade.
Det är väl inte konstigare än att vilka människor som helst med likartade intressen söker sej till varandra för att känna gemenskap o dryfta tankar o ideer med likasinnade utan att vilja möta meningsmotståndare hela tiden.
Som feminist är det extra tydligt för mej iaf eftersom motståndet är fullständigt kvävande "därute".

#37  #35 Hanna_B
2005-03-02 19:32:27

Vilka är "ni"?

#38   JoeHill
2005-03-02 19:34:25

"Det är väl inte konstigare än att vilka människor som helst med likartade intressen söker sej till varandra för att känna gemenskap o dryfta tankar o ideer med likasinnade utan att vilja möta meningsmotståndare hela tiden."

Men detta gäller ju för alla människor. Även för de som vill diskutera ang kaviarsprut porrfilmer utan att det dyker upp någon och kallar dem sexister.

#39  #37 JoeHill
2005-03-02 19:34:59

inte du

#40   Hanna_B
2005-03-02 19:35:22

Men vilka?

#41   Hanna_B
2005-03-02 19:36:47

Jag kan hålla med om analysen om att folk vill vara fred i sina respektiva forum för respektive inställning till ditt eller datt. Men vilka är "ni" som både stör sig på antisar i tycka och att man inte får posta porrkritik i porrforum?

#42  #38 deandra
2005-03-02 19:37:11

Ja men den väsentliga skillnaden är, att på flashback säger man sej inte stå för nån annan ideologi än yttrandefriheten.

#43   JoeHill
2005-03-02 20:04:07

"Ja men den väsentliga skillnaden är, att på flashback säger man sej inte stå för nån annan ideologi än yttrandefriheten."

Yttrandefrihet och att hålla sig till ämnet är väl två hel olika saker. Eller? De har ju en forumsindelning av en anledning. Att sedan du tycker feminism hör hemma i porrforumet men moderatorn inte tyckte det hör inte till yttrandefrihetdebatten öht.

#44   JoeHill
2005-03-02 20:06:32

"Ni" är de som störde sig på att antifeminister postade på "tycka" trots att det står i feminetiks regler att de ska posta på JÄIF.

"Ni" inefattar även jag.

#45  #43 joe hill deandra
2005-03-02 20:12:21

nämen nu blir jag så trött, trodde man skulle slippa sånt här i detta forum. Du vet ju ingenting om vad jag har skrivit o vart nånstans så sitt inte o bara tyck en massa utan vidare.
Kommer inte att svara dej mer.

#46   JoeHill
2005-03-02 20:15:32

"nämen nu blir jag så trött, trodde man skulle slippa sånt här i detta forum. Du vet ju ingenting om vad jag har skrivit o vart nånstans så sitt inte o bara tyck en massa utan vidare.
Kommer inte att svara dej mer."

Jag tolkar det som att jag har rätt, och du har insett att du har fel men erkänner det inte för din omgivning

#47  #41 Hanna B deandra
2005-03-02 20:21:18

Jag är visserligen ny här men jag är en som stör mej på förekomsten av antisar i detta forum. Om du undrar varför se ovanstående inlägg. Jag accepterar att det är så reglerna är dock, och såvitt jag har upptäckt finns det inget annat forum för feminister som utesluter dessa. Kommer fortsättningsvis inte att lägga min energi på att debattera med dessa dock.

#48  #44 Hanna_B
2005-03-02 20:23:22

Det där stämmer väl väldigt dåligt. Jag trodde att kriteriet att ha retat sig på Flashback också omfattades av det där "ni".

För övrigt finns det ett vanligt använt ord för ett "ni" som även omfattar en själv: "vi". Den som använder "ni" gör det oftast för att markera att h*n själv inte hör till gruppen. Vilken grupp, frågar sig vän av ordning.

Äh, jag ger mg nu.

#49  #47 deandra Hanna_B
2005-03-02 20:24:02

Det är nog en klok strategi.

#50   JoeHill
2005-03-02 20:35:51

Så bara för att jag inte tycker som "ni" så är jag en antifeminist? Vad är vitsen med att ha ett debattforum för feminister om de som har avikande åsikt per def är antisar?

Blir det någon debatt då?

Dessutom är det väl ganska "anti" att använda sig av härskartekniker såsom "osynligörande" vilket ni väljer att göra.

#51   Hanna_B
2005-03-02 20:48:50

Den enda som hänvisat till dig som antis, är deandra. Då har helt plötsligt hon blivit "ni". Det verkar som om "ni" kan definieras lite hur som helst, vad som helst som någon enda feminist på det här forumet någonsin sagt är vad "ni" tycker.

På vilket sätt blir du osynggjord här? Jag tycker att det tvärtom skrivs rätt många inlägg tillägnade dig.

#52  :) :) deandra
2005-03-02 20:51:06

"Jag tycker det skrivs rätt många inlägg här tillägnade dej"

#53  Skrämmande. Anna
2005-03-02 21:18:38

Ja så länge kvinnoförtryck och sexism inte jämställs med rasism och
annat förtryck kommer sådana sidor få florera fritt. Vilket är extremt skrämmande och sjukt, känns som att åka hundra år tillbaka i tiden.

"Women are the niggers of the world"

#54  Om ett ämne är porr Sigrun
2005-03-02 21:35:43

så är det porr - och då kan man ju gilla eller inte gilla porr.

Och är det då ett så kallat "yttrandefrihetsforum" så får man nog acceptera att även folk som INTE gillar ens åsikter dyker upp.

Så jag tycker nog att det är *flashback* som kör med dubbelmoral.

Men jag har sett det förr.

#55  deandra Sigrun
2005-03-02 21:38:24

Dessutom tycker jag att det är milt talat LUSTIGT med tjejer som påstår sig vara *dominatrix* tjejer och som inte är feminister.

Det måste vara något som slagit slint i skallen där.

#56  Ja självklart. Anna
2005-03-02 21:39:09

Jag är för yttrandefrihet. Men jag tycker inte att sidor fyllda med kvinnohat och hets mot folkgrupp (om kvinnor räknades som folkgrupp) platsar i en demokrati. Idagens samhälle får du inte sprida hat mot invandrare, homosexuella eller handikappade men du får sprida kvinnohat, det är inte olagligt för kvinnor räknas inte till folkgrupp. Säger INTE att jag tycker att vi borde räknas som det, men det kan vara värt att tänka på iallafall.

#57  Anna Sigrun
2005-03-02 21:43:32

Jag vet inte, på sätt och vis så tror jag att knäppgökarna lägger krokben för sig själva många gånger. Jag tror helt enkelt att om dom får spruta ur sig sina hatharanger så blir det fler som tar avstånd från dom.

#58  Sigrun deandra
2005-03-02 21:50:07

Håller inte riktigt med där, det blir snarare så att man trubbas av o tycker att det är ok med dessa åsikter och ofta är det ganska smygande.
Även jag själv som räknar mej som upplyst feminist kom på mej själv. Det var en tråd som handlade om glömda historiska personer. Jag tog upp ett par kvinnor men utelämnade de kvinnor som kämpat för kvinnlig rösträtt.
På ett omedvetet plan ville jag vara till lags antar jag och resonerade väl att kvinnlig rösträtt är väl inte tillräckligt allmängiltigt.
Sånt händer alltför lätt, läskigt!

#59  Sigrun. Anna
2005-03-02 21:54:19

Jo du kanske har rätt. Jag vet inte, i många fall tror jag det stämmer att de lägger krokben för sig själva och att folk tar avstånd från dem men tänk om en massa fjortonåriga pojkar går in på deras sida och börjar tycka typ "Å vad coolt, vilka schyssta grabbar" eller nåt.

Det är ju så de rasistiska grupperna får fäste. Genom att locka till sig halv-vilsna ungdomar.

#60  deandra Angelique
2005-03-03 10:03:10

Trots att jag förstår din upprördhet över snuffmovies och den mentalitet som bevisligen existerar måste jag invända mot ett flertal av dina påståenden. Visst fasiken finns det lagar som skyddar kvinnor (och män). Deras verkan kan man diskutera, och en hel massa annat. Flashback är ett "yttrandefrihetsforum" och som jag förstår det är de extrema diskussionerna du (och ev andra) vill ha bort. Där är ni ute och cyklar mina vänner. Censur kommer aldrig att lösa några egentliga problem. Folk kommer nämligen tycka vad de tycker i alla fall. Det är betydligt mer konstruktivt att tillåta diskussionen men förbjuda handlingen. Åsiktsförtryck tjänar ingen på i längden.

Och att en majoritet av fb:s 69 000 användare skulle uppskatta snuffmovies och vilja straffa sina flickvänner är fullkomligt störtlöjligt och inte det minsta troligt. Att man anser att diskussionen bör finnas betyder inte att man instämmer i åsikterna.

Trots mitt censurmotstånd anser jag att lösningen med jäif är nödvändig. Feminetik ser ut att vara ett av de få ställen på internet där inte "för eller emot feminism" fullkomligt tar över debatten och där feminister faktiskt får tid och rum att diskutera med varandra. Men isolation är aldrig bra i längden och jäif fyller en viktig funktion även om det här är ett forum för feminister. Nu har vi naturligtvis liv utanför feminetik, så vi är knappast "isolerade" i den bemärkelsen, men det är bra att man inte behöver bekänna sig till feminismen för att överhuvudtaget få yttra sig på feminetik. (Även om de splittade forumen har visat sig vara nödvändiga.) Jag uppskattar själv den oas "tycka" är men tar ibland turer till jäif. Vill man inte läsa i jäif är det bara att låta bli.

Nä, bort med censurropen och moralpekpinnarna. Såna onödigheter främjar inte feminismen (och inget annat heller) för fem öre.

#61  Angelique elinlite
2005-03-03 10:13:34

Håller med dig om att censur inte råder bot på det ena eller det andra.
Men då frågar jag mig själv - och er i fall det finns ngn lagkunnig: Får man i största allmänhet diskutera olagliga förehavanden i frid och fröjd på internet? Får man föra en diskussion om bästa sättet att smuggla heroin? Eller bästa sättet att spränga upp en skolbuss?

I fall det är lagligt så kan jag tycka att en snuffdiskussion ska få plats, om inte så ser jag inte skillnaden mellan snuff och annan kriminell verksamhet, för tortyr är väl inte lagligt?

#62  Ang. flashbacks forum Rovfrukt
2005-03-03 12:33:29

Jag har inte varit regelbundet på flashback sedan slutet av 90-talet, så jag var tvungen att göra lite research, innan jag yttrade mig i tråden.

Forumet för Porr är inte i sig ett "ytttrandefrihetsforum", det påståendet bygger på en bristande förmåga att läsa innantill. Flashbacks bärande ide´ är däremot att i yttrandefrihetens namn ge utrymme för allt det som inte är välkommet att diskuteras någon annan stans, det betyder inte att man får spamma deras forum med saker som inte har med ämnet att göra.

Forumet för pornografi är, hur osamakligt det än kan låta, ett forum för tips om bra porr, tips om gratis porr, diskussion om vad som gör en bra porrfilm, diskussion om vem som gör bra porrfilm etc, etc. Det är inte en plats att ifrågasätta porrfilmens förkastlighet ur annat än kvalitetsperspektiv, eller någon annan allmän feministisk ståndpunkt. Det är förvisso en diskutabel distinktion som görs mellan det mer allmänna "politik" och de olika sakområdena, men det är regler som är fattade av de som driver forumen. Som besökare är det bara att rätta sig efter den gamla amerikanska devisen: "put up or shut up".

Det är en självklarhet att man möts med grova otrevligheter och förakt när man kommer som fradgetuggande PK-feminist och skriver folk på näsan om hur dåliga människor de är. Även om det inte direkt råder någon brist på "grabbiga" miljöer ute i verkligheten, ger internet många människor det integritetsskydd de behöver för att våga diskutera det de vill och tycker, oavsett om det är bra eller dåliga saker.

Den fristad dessa människor får i ett forum som flashbacks om pornografi, är givetvis något de kommer försvara med näbbar och klor, och det är självklart att de aktiva på forumet känner sig hotade av människor som kommer dit klagar.

Man kan tycka vad man vill om dem, men jag tror att vi skulle befinna oss på ett farligt, sluttande plan, om vi började spärra in folk för deras icke utagerande perversioner, och framför allt för diskussion av olagliga aktiviteter.

#63  Elinlite Rovfrukt
2005-03-03 12:42:58

Det är inte förbjudet att diskutera någonting, om det inte kan tolkas enligt någon av inskränkningarna i YGL, dvs hot och förtal mot enskild eller hets mot vissa grupper.

Om diskussionen i sig kan bevisas vara ett led i planeringen av ett brott man faktiskt avser att utföra, kan även saker som annars vore lagliga bli olagliga.

Du och jag skulle utan risk kunna diskutera det bästa sättet att spränga mjölkbilar och skolbussar i veckor... Men om det visar sig att du har karlagt mjölkbilarnas rutter och har en samling skolbussanpassade bomber hemma, kan det mycket väl hända, lite beroende på hur diskussionen förts, att den utgör planerandet av det faktiskt brott, och därmed är olaglig.

Typ...

#64  Angelique deandra
2005-03-03 12:47:17

Visst vill jag i första hand att det inte skulle finnas behov hos folk för dessa diskussioner , men det är ju en utopi.
I andra hand, ville jag ge mej in i diskussionerna men fick inte.
Jag tycker fortfarande att det är tråkigt att feminismen är så bortmotad o skraj att bli anklagad för manshat eller rigiditet att det inte finns något forum för endast feminister i Sverige.
Jag måste också säga att ditt uttalande "det är bara att låta bli och läsa i jäif" är lite väl naivt va?
Med en sån hänvisning kan man ju tysta all kritik mot precis allt.
Det är ju bara att "inte titta"!!

Rovfrukt kommenterar jag inte. Varför? se mitt inlägg ovan.

#65  Hur vet du det? Angelique Sigrun
2005-03-03 15:48:09

"och som jag förstår det är de extrema diskussionerna du (och ev andra) vill ha bort. Där är ni ute och cyklar mina vänner.'

Det kanske helt enkelt är så att deandra och andra vill diskutera frågor som *porr* med porrförhärligarna för att de möjligtvis skulle bli lite ifrågasättande till vad det är de håller på med egentligen?

#66  Rovfrukt Sigrun
2005-03-03 15:49:36

du menar att *yttrandefrihet* a la flashback egentligen bara är att som 5-åringar få springa omkring och skrika *BAJS* för att märkas?

#67  sigrun Alex
2005-03-03 18:10:06

Vad är skillnaden mellan flashbacks sätt att moderera sina forum och tex feminetiks. Man har aldrig någon rättighet att posta i ett forum som någon annan handhar, däremot har man skyldighet (inte enligt lagen kanske) att följa de regler som moderatorn väljer. Man kan väl få diskutera porr, feminism eller hur man tuktar sin flickvän bäst man vill, iallafall enligt min uppfattning av yttrandefrihet.

Jag är säker på att det finns en forumsdel på fb där man kan ifrågasätta porr hur mycket man vill.

Och så vill jag fortfarande inte döma de 65000 medlemmarna som kvinnohatare för att det finns trådar med inlägg av den typen. Man kan faktiskt vara medlem utan att ens veta om att det existerar.

#68  Alex Sigrun
2005-03-03 18:50:47

Detta forum säger sig INTE stå för någon total yttrandefrihet, och jag håller med om att det är en vettig politik, vilket många, kanske de allra allra flesta feministiska KVINNOR som erfarit andra forum, tycks hålla med om.

Sen har dom ju en arena där du kan yttra dig om det mesta.

Om man säger att man kör med *yttrandefrihet* och sen inte gör det är det dubbelmoral. Det är inte fallet här. Här är det öppna kort.

Förövrigt är det väl ingen som har sagt något om att man INTE skulle få diskutera porr eller feminism här. Däremot *tukta* sin flickvän tror jag nog att du stöter på stark patrull emot.

Jag har också kortvarit kollat in flashback och inte funnit någon del där man kan ifrågasätta porr, så jag är av den uppfattningen att du har fel.

Jag dömer inte heller medlemarna som *kvinnohatare*, däremot finns det tydligtvis delar av forumet som är KVINNOHATISKA.

Kan vi inte göra ett experiment Alex. Kan inte du skaffa ett *kvinnligt* alias och posta lite *porrnegativa* åsikter där på flashback, och att du sen rapporterar hit hur det gick.

=)

#69  sigrun Alex
2005-03-03 19:58:48

Flashbacks yttrandefrihet som jag ser det består i att man får diskutera vad som helst bara man håller sig till respektive forums ämne och regler. Såklart att man skulle kunna acceptera vadsomhelst i varje forum...men jag tror att det snabbt skulle urarta till meningslöst spammande.

Det jag menade var att det nog fanns ett bättre forum att diskutera negativa sidor med porr än i ett forum där syftet är att (typ) recensera detsamma. Ex kan man ju prova ett forum under "Politik & samhällsmedvetenhet" eller "media".

Tror inte det experimentet skulle vara så extremt givande, både du och jag misstänker nog att jag skulle få rätt mycket mothugg om jag gjorde det :) inte för att jag är rädd men.... (precis som jag skulle få här om jag postade en massa särartsfeministiska inlägg här)

Hursomhelst så tycker jag att fb är rätt duktiga på att vara öppna för alla sorts diskussioner även om det såklart blir rätt styrt beroende av de medlemmar som är aktiva där.

#70   JoeHill
2005-03-03 20:16:52

Det finns ett forum här i Sverige som heter riksdagen. Alla som sitter där påstår sig vara för yttrandefrihet. Ändå får jag inte komma in där och säga vad jag tycker i varenda fråga de tar upp.

Det är ju helt sjukt! Hur kan de säga att de står för yttrandefrihet när inte JAG får säga vad JAG tycker. SÅN jävla dubbelmoral!

PS. Jag är ju smartast i Sverige. Alla skall ju tycka som jag.

#71  Alex Sigrun
2005-03-03 22:21:51

Hörrö Alex

Det vore väl kul att få *testa* hur det är att vara kvinnlig feminist för det mesta.

Var inte feg nu!

#72  elinlite Angelique
2005-03-03 23:45:04

Rovfrukt förklarade bra hur diskussioner får ske. Det är tillåtet att diskutera brott teoretiskt, men inte att planera dem för verkställande.

#73  deandra Angelique
2005-03-03 23:51:12

Vilka inlägg ska jag se ovan? Gäller det samma inlägg som skulle ses ovan första gången eller är det ett nytt?

Nej man kan inte tysta all kritik så. Det står dig nämligen fritt att bemöta de personer som skriver i jäif och det står dig fritt att låta bli. Men när du börjar talla på rätten att överhuvudtaget få yttra sig (i det här fallet jäif), då surnar jag till serru. Du vill alltså låta någon bestämma vad som får sägas och inte. Att inte se någon fara i inskränkt yttrandefrihet är naivt om något! Tror du att åsikterna försvinner om feminetik tar bort jäif? Nej, det kommer de inte och tar man bort jäif tar man också bort sin egen möjlighet att på ett enkelt sätt bemöta de åsikter, reaktioner och frågor från ännu-ej-feminister och icke-feminister. Jäif är inte en fullständig självklarhet på feminetik, men så länge det inte är tillåtet att skriva här om man inte är feminist är det en konstruktiv och positiv lösning. Attityden att ta bort allt som inte behagar ögat är pk-idiotisk så det ryker om det och en fara inte bara för feminismen utan även för samhället i övrigt. Den är lika vettig som när ett barn blundar och tror att det inte syns.

#74  Sigrun Angelique
2005-03-04 00:02:48

"Det kanske helt enkelt är så att deandra och andra vill diskutera frågor som *porr* med porrförhärligarna för att de möjligtvis skulle bli lite ifrågasättande till vad det är de håller på med egentligen?"
Ungefär som antifeminister resonerar när de ger sig in i tycka. Har du inget emot det lägger jag lite större vikt vid vad du nyss skrev, men jag skulle inte tro att du gläds över att "dra allt från början" igen, på ett feministforum. Flashback är kanske lite hårdare modererat nu än förr men har främst sina regler för att hålla diskussionerna inom ämnet och inom lagen.

Viss dubbelmoral förekommer alltid. Flashbacks regler står dock klart och tydligt på förstasidan till forumet och är inte särskilt svåra att förstå.

Feministforumet försvann precis som JoeHill nämner på grund av för låg aktivitet. Har ingen aning om hur det fungerade, men det är ju inte svårt att tänka sig ett visst motstånd.

Jaha, så du är kvinna. Vilket fantastiskt slagträ i just den här debatten. Behöver det verkligen betyda att man borstar bort otrevligheter för att i stillhet få låtsas som ingenting? I så fall får jag läsa på i kvinnohandboken igen.

"Jag dömer inte heller medlemarna som *kvinnohatare*, däremot finns det tydligtvis delar av forumet som är KVINNOHATISKA." Är det några särskilda frames eller smileys du vill se belagda med munkavle och lynchade? Visst 17 finns det kvinnohatare på flashback. Precis som det finns rasister, religiösa, vänstermänniskor, invandrare, porrkonsumenter, kriminella och datanördar. Det är helt enkelt en mustig blandning av folk och åsikter vilket också är en del av charmen. De finns i det vanliga samhället också 8|.

#75  Angelique Sigrun
2005-03-04 08:09:54

Vad är det du vill säga egentligen?

Tycker du att det är en positiv sak eller inte med ett forum där man exempelvis propagerar för prostitution och porr samt hur man bäst spöar upp flickvännen?

#76   Angelique
2005-03-04 08:42:44

Är det verkligen möjligt att du inte ser faran med att se allt som propaganda man antingen bör förbjuda eller uppmuntra?

Ja, jag är för det du kallar "propaganda", dvs mångfald och yttrandefrihet. Hellre 100 sidor av en sak än bara en, även om 99 åsikter går emot min egen. Och ja jag tycker det är positivt att kvinnomisshandlare, kriminella och oppositionella tillåts skriva i forum. Om inte annat är det svårt att misshandla samtidigt som man knackar med tangenterna. ;)

Även på feminetik finns folk som uttalar sig positivt om prostitution och porr. Tycker du att det är det en anledning att stänga ner feminetik?

#77  Angelique Sigrun
2005-03-04 08:46:37

"Och ja jag tycker det är positivt att kvinnomisshandlare, kriminella och oppositionella tillåts skriva i forum."

Jag har skrivit på forum med TOTAL yttrandefrihet, och jag menar TOTAL och där har säkert alla de typer du tycks gilla skrivit.

Kruxet är att flashback BARA uppmuntrar till den typen av skrivande, inte till att människor som är kritiska till det dom håller på med kan höras också.

Då spårar forumet ur, som flashback.

#78  Spåra ur och spåra ur... Rovfrukt
2005-03-04 10:04:48

Flashback fyller sitt syfte ganska väl. Ger utrymme för de ingen annan vill ta i med tång, publicerar den skit ingen annan vill ha sitt namn i närheten av.

Forumen innehåller en hög andel lowlifes och kräk. Jag tycker det är ganska spännande.

#79  Rovfrukt Sigrun
2005-03-04 12:44:27

Jag tycker flashback är förutsägbart och tråkigt.

#80  #72 elinlite
2005-03-04 13:07:28

Ja, hade förstått det.
Tycker iofs att det är lite lustigt med ett forum som säger sig vara för yttrandefrihet och lugnt låter tortyrtips stå kvar emedan feministiska åstikter raderas.

Hyckleri på högsta nivå, men det har de ju rätt till att göra hur de vill med.

#81  elinlite Sigrun
2005-03-04 13:09:16

:-) Humor, är det inte, OK tragikomisk humor

#82  #79 Rovfrukt
2005-03-04 13:43:35

Det är väl tur att man tycker olika ibland, tänk vad trist det skulle vara annars!

#83  deandra Danne
2005-03-04 15:46:15

kan du förtydliga så vi vet vad vi diskuterar.

Om forumet går ut på att diskutera porrens vara eller icke vara i samhället är feministiska ställningstaganden av högsta intresse.

Om forumet däremot går ut på att recensera specifika filmer, sajter osv vill man ju inte att diskussionen ska urarta i någon slags metadiskussion om det etiska med att ens gilla eller stödja ämnet. I sådana fall var det väl helt ok att banna den typen av inlägg, såvida de inte handlar om just den specifika filmen/sajten (typ "nä jag gillade inte den scenen för den kändes alldeles för kvinnoförnedrande med alla verktyg o grejer").

Vad handlade tråden om egentligen?

#84  Danne - pornografi på flashback Sigrun
2005-03-04 17:36:25

10 sekunders googlande swishar mig till "flashback" vars pornografi forum har beskrivningen

"Diskussioner om pornografi."

Vilket väl borde inkludera IFRÅGASÄTTANDE diskussioner om pornografi

#85  Sigrun Danne
2005-03-05 18:44:48

Ok, tack! Var lite svårt att veta och diskutera kring bara innan man känner till trådens syfte, men nu vet jag då att det var att ifrågasätta och problematisera pornografin och då var väl deandras inlägg relevanta då om jag förstått det rätt.

#86   Makehaste
2005-03-07 09:11:40

Jag är - som synes - medlem på FB, någorlunda aktiv feminist och jag skulle gärna se att ni kom dit. Men jag tycker ni har fel ingångsvinkel, det där är i många avseenden den publik som ska utsättas för feminismens idéer, inte några monster som inte går att prata med. Kan man inte argumentera för feminismen sansat där kommer det ALDRIG gå att övertyga den breda massan om den, och feminismen förblir något bara en minoritet bryr sig om. Jag tycker ni ska registrera er och LÄRA ER FORUMREGLERNA. Att börja tjafsa utan att ens förstått varför du fick varningar och annat ser jäkligt dumt ut.

"10 sekunders googlande swishar mig till "flashback" vars pornografi forum har beskrivningen

"Diskussioner om pornografi."

Vilket väl borde inkludera IFRÅGASÄTTANDE diskussioner om pornografi"
Ja, men nu låg snuff-tråden i FILM-forumet. Det var bland annat därför debatten var Off-topic. Och vill man diskutera porrens kvinnosyn får man i allmänhet starta en ny tråd om det. De är hårda med topichållande.

#87  Makehaste Sigrun
2005-03-07 09:15:59

Nej, nej nej, ... inte är MERPARTEN av folket på flashback monster. det behöver man bara läsa någon liten tråd på "samlevnads" forument för att inse, där unga killar berättar om sina kärlekssorger. Dom är precis som alla andra.

Jag är inte säker på att någon mer än du vet något om någon snuff-tråd, inte ens den som startade DENNA tråd.

Nå, vad handlade den då, och varför skulle inte *snuff* (vad du nu menar med det) kunna kritiseras?

#88  Inte bara flashback ap4che
2005-03-07 09:26:08

...även passagen är så jävla vidrig. Ja, faktum är att de flesta forum är vidriga. Världen är vidrig utanför feminetik. Kolla här t.ex.:

http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=…

#89  oj, ap4che
2005-03-07 09:26:59

Råkade visst länka till mitt svar. Men kolla ursprungsinlägget...

#90  #88 kilgore_trout
2005-03-07 10:02:18

Hjälp, jag ger upp. "Så jävla vidrig" räcker inte riktigt för att beskriva den där människosynen. Bläh.

#91  Så, nu är det dags för en av dessa 65.000 att säga något... hrungnir
2005-03-07 12:12:52

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#92  mer om deandra hrungnir
2005-03-07 12:19:29

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#93  hrungnir Alvunger
2005-03-07 12:56:04

Välkommen hit. Nu ser jag iofs att en stor del här har försvarat Flashback också, så riktigt så illa är det inte. Själv är jag prenumerant på nyhetsbrevet, har aldrig kollat forumet då jag lägger min tid på detta eminenta forum, men nyhetsbrevet har iallafall gjort mig säker på att Flashback har ett hedersvärt syfte, men att det garanterat drar till sig allsorts skräp. Mycket intelligent och bra också, säkerligen, men men, min ödmjuka åsikt är att Flashback tycks vara tillhåll för de som vill säga saker som folk i allmänhet anser skall polisanmälas. En fördom jag haver.

Vidare, jag är en av dem som modererar detta forum. Närmare bestämt - driver feminetik.se.

Det du skrivit om deandra tillåts inte här: "om jag någongång skulle bestämma mig för att ge en kvinna stryk så skulla jag ta deandra utan att tveka."

Skriv om ditt inlägg och uteslut denna mening (och i framtiden vill jag inte se något åt det hållet), sedan kommer ditt inlägg ovan raderas. Du hade viktiga och bra saker att säga, men då skall du f-n i mig inte blanda in diskussioner om vem som skulle få stryk. Medlemmarna här skall inte utsättas för sådant skit.

Gör om, gör rätt.

Ps, god sed är också att länka till källan när du drar ut citat. Ds

#94   seric
2005-03-07 15:28:10

Till er som är för lata för att ta reda på fakta, här kommer lite länkar till vad deandra, AKA Alice Underland, skrev på Flashback:
Hennes första inlägg.
http://forum.flashback.info/scandinavia/showp…
Vad är så feministiskt med att kalla en annan tjej för white trash som ser ut att stinka sura ölrapar? Det är dessutom inte enda gången hon uttrycker sitt missnöje med tjejen i fråga. Varför inte bara lämna den tråden i fred? Hon forsätter dessutom med att posta en länk till en sida där hon visar nakenbilder på sig själv.

Här är ett inlägg som blivit redigerat av en moderator:
http://forum.flashback.info/scandinavia/showp…
Tråden handlar om snuff-filmer, och ligger i filmforumet. Precis som LadyTiera förklarar så är inte det forumet till för att diskutera feminism, det finns det andra forum till.
Alice Underland bleb inte illa bemött pga hennes åsikter, utan pga hur och var hon uttryckte dem.

#95  Men vad är det här? Alvunger
2005-03-07 15:41:49

Varför kommer Flashbackare hit och är sura på oss? "För lata för att leta reda på fakta"

Jag förstår att man vill försvara sitt favoritforum, men detta är en mötesplats för feminister och här diskuteras feminism. Är ni bara här för att lyfta Flashbacks rykte så kommer era medlemskap raderas.

Är ni feminister och är intresserade av att diskutera med oss andra så är ni välkomna att så göra, men här dyker det plötsligt upp tre flashbackare som inte gör annat än att snacka om Flashback.

Respektera det forum ni har kommit till!

#96   seric
2005-03-07 16:40:36

Anledningen till att jag skriver om flashback är att trådskaparen tar upp det och försöker framställa det som 65 000 medlemmar som bara har kvinnohat på sin agenda. Som stöd för denna teori tar hon upp att hennes inlägg raderas och kallas off topic. Jag ville visa att hon inte är så oskyldig som hon vill verka.
Och anledningen till att jag skrev "för lata för att ta reda på fakta" är att detta är det 96:e inlägget i en tråd där ingen brytt sig om att ta reda på om det deandra skriver är sant eller inte.
deandra framstår närmast som en nidbild av feminister när hon far fram som hon gör. Det vinner ingen på.

#97  till alvunger hrungnir
2005-03-07 16:45:21

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#98   elinlite
2005-03-07 16:48:09

Nu tycker jag att flashbacks medlemmar har skapat sig en verkligt fin image.
Före det här var jag lite tveksam.

#99  hrungnirs medlemskap är raderat Alvunger
2005-03-07 17:07:14

Inte i egenskap av Flashbackare på något sätt, utan i egenskap av respektlöst troll.

seric - fair enough. Men det jag tycker är lite konstigt är att en av Flashbackarna begav sig hit och uttryckte att skulle någon kvinna få stryk av honom så är det deandra, sedan kallade han oss rödstrumpor och att vi kunde sitta här med våra garnnystan.

På något sätt kände jag att deandra nog inte var helt fel ute, jag behövde inte ta mig till Flashback för att kolla om det låg någon sanning i det hon skrev, Flashback kom till mig... Men men, man skall inte dra alla över en kam. Jag uppfattade det som att deandra finner att väldigt många inlägg på Flashback är kvinnoförnedrande, inte att hon vände sig emot någon specifik person. Och vad hände, en Flashbackare registrerade sig genast som feminist på ett feministiskt forum (utan att vara feminist själv som ju reglerna kräver) och började med att i princip hota deandra med våld (om han skulle slå kvinnor så skulle han välja deandra) och sedan förolämpa mig grovt. (Inlägget är nu raderat.) Det känns som att deandras kritik om inte annat blev en självuppfyllande profetia...

Well, well. Jäkligt tråkigt. Hoppas att övriga Flashbackare som kommit hit trivs bra och har kommit för att diskutera feminism på detta feministiska forum.

#100  Förvånansvärt vad det ska försvaras Flashback här.. Malmstig
2005-03-07 17:10:43

Är inte så intresserad av kolla upp FB, som jag gjorde senast för massa år sen, men vill iaf peka på ett problem med forum likt flashback. Tre (tror jag det var) danska feminister skrev en debattarikel i Aftonbladet (har tyvärr inte referens) förra året vill jag minnas där de pekade på skillnaden mellan det svenska och det danska debattklimatet vad gäller feminism. De pekade på de bra sidorna med att det i Sverige finns en slags politisk korrekthet, man kan inte säga vad som helst i det offentliga utan att få på nöten, medan man (ja det är ju ofta män) i Danmark kunde säga vad som helst. Sen exakt hur de argumenterade minns jag inte, men kan ta över med egna synpunkter från här, nämligen att jag tror det är samma sak med forum som Flashback, själva möjligheten att säga något kvinnoförnedrande, sexistiskt etc gör att folk gör det. Att den totala friheten kan trigga folk att dra sig allt djupare in i sexistiska spiraler. Förstärka identitet som kvinnohatare etc.

Med det säger jag inte att flashback och liknande forum ska förbjudas eller något, men jag tror att denna aspekt är viktigt om hur de ska bedömas.

Sen är det intressant att notera att FB då uppenbart också det måste ha regler för hur samtalet ska föras.. och regler är aldrig helt neutrala. Att inte tro att moderatorns politiska ståndpunkt skulle styra är ju naivt, snarast är ju det poängen - som här när en feministisk och respektivistisk utgångspunkt ska styra..

#101   seric
2005-03-07 17:26:01

Lustigt att feminister tycker att det är bra med en viss politisk korrekthet. För inte så länge sedan var det politiskt korrekt att kvinnor inte fick rösta. Yttrandefrihet måste gå före PK. Man kan inte behöva oroa sig för att trampa folk på tårna hela tiden, då blir inget uträttat.

#102  Och du är själv inte Alvunger
2005-03-07 17:36:25

feminist eller?

#103  Hemskt lessen deandra
2005-03-07 23:39:20

vill bara säga att jag är hemskt lessen att ha dragit in feminetik i allt detta. Det var inte min mening alls. Jag kommer inte att kommentera det här mer, inte för att jag bytt åsikt tvärtom, men för jag att jag inte vill riskera att en massa sabotörer kommer in här o förstör i det enda feministiska forum vi har. Än en gång Alvunger o alla aktiva medlemmar, jag är verkligen lessen.

#104  deandra Nettan
2005-03-07 23:43:00

Det verkar ha blivit en jävlig sorlig soppa av det hela, något annat kan man inte påstå. Dock så skulle jag inte vilja hålla dig ansvarig för andras handlingar. Att andra saboterar kan aldrig du vara ansvarig för. Men precis som du säger är det förmodligen en bra idé att droppa hela grejen nu. De flesta verkar ha tappat sugen ändå så...

#105  Deandra och flashback Sigrun
2005-03-08 05:46:31

Att det finns ett forum där man idkar kvinnoförnedrande och sexistisk propaganda som inte får bemötas är anmärkningsvärt, och definitivt en fråga som förtjänar uppmärksamhet här.

Att horder av troll väller in i syfte att hota och nedvärdera den som påpekat detta är främst en tråkig erfarenhet speciellt för deandra. Det är dock talande och stödjande för dina synpunkter.

Jag tycker nog att denna typ av forum borde granskas av seriösa journalister i TV och radio exempelvis. Ljuset på deras ljusskygga verksamhet.

#106  yttrandefriheten har sina gränser.. Malmstig
2005-03-08 10:41:44

seric:
såväl feminister, socialister med flera kan tycka att politiskt korrekthet har sina poänger. Tron att det bara är att säga vad som helst utan att det får konsekvenser är naivt. Vissa saker finns det ingen anledning att diskutera, såsom exvis om förintelsen ägt rum eller ej, eller hur man på olika sätt ska förnedra kvinnor. Nåväl.

#107   seric
2005-03-13 16:52:23

Malmstig:
Som jag sa, för inte alls längesedan fanns det ingen anledning att diskutera om kvinnorna skulle ha samma rättigheter som män. Det var ju självklart att de inte skulle ha det. Yttrandefrihet måste alltid komma först.
Sigrun:
Varför tror du att Flashback är ett forum där man idkar kvinnoförnedrande och sexistisk propaganda som inte får bemötas? Jag ser gärna ett exempel på det.
Alvunger:
Det beror på vems definition du använder.

Jag är inte här som nåt troll, jag är här för att jag verkar ha mer information i ämnet än de flesta andra här.

#108  Kvinnoförnedrande och sexistisk propaganda Sigrun
2005-03-13 17:03:35

Tittade på förstasidan på flashback

"Temaresa: porr

Reseindustrin söker nya vägar och äventyrs- och temaresor är det som spås växa mest. Nu lanseras även resor med porrtema.

Om man känner sig manad, kan man under fem dagar i mitten av mars unna sig en lyxsemester på Tenerifa, Kanarieöarna. Om detta i sig inte låter alltför kul eller annorlunda, vad sägs om att göra det i sällskap med en mängd olika porrstjärnor som alla spelar in film samtidigt? Hur tokigt detta än kan låta så är det faktiskt sanning. I priset ingår inte bara resa, hotell och allt det vanliga. Man får också ett VIP-pass som berättigar till närvaro på samtliga inspelningar som sker under denna vecka.

Dessa speciella charterresenärer får även spela in en kort egen film med en stor porrstjärna om de vill det, samt, villket kanske kan vara mångas dröm, även försöka hålla måttet och själv vara med i en porrfilm.

Tidigare har arrangörerna tagit grupper av nyfikna semesterfirare till London, Prag och till Karibien. Man ser inga som helst tendenser till att intresset för denna typ av resor skulle avta - tvärtom. "Om man gillar porr och sex, så är det här betydligt roligare än att simma med delfiner på sin semester...", förklarar pressansvarige David Driscoll.
"

#109  Bläddrar vidare Sigrun
2005-03-13 17:05:26

"Linda Skugge utnämnd till "värsta suggan"

Kåseristen Linda Skugge, känd från tidningen Expressen, utnämndes nyligen till "värsta suggan" av sajten För Att Jag Är Fri. Man motiverade utnämningen med Skugges konstant moraliserande och fördömande ton i förhållande till andra människor. I motiveringen beskrivs hon vidare som en "missledd tokfeminist" och "Feminazist".

Orsaken till Fajaf.coms lista är Skugges attack på de tio värsta "sexistiska kåtgubbarna" i Expressen nyligen. Hon spyr galla över följande svenska män, i fallande rangordning: Göran Persson, Ingmar Bergman, Ulf Lundell, Helge Fossmo, Bingo Rimér, Robinson-Robban, David Beckham, Ted Hughes, Billy Bob Thornton samt Big Brother-Micke. Tonen är klichéfeministisk ("Jag är så trött på att karlar jämt ska vara otrogna. Och alltid gå som vinnare ut ur situationen.") och Skugge befäster i och med listan sin position av sardonisk men totalt förutsägbar kvällstidningsjournalist.

Fajafs lista innehåller följande kvinnor, i fallande rangordning: Linda Skugge, Inger Segelström, Eva Braun, Malou Lindholm, Margareta Winberg, Alexa Wolf, Margareta Olofsson, Frances Willard, De två "hemsamariterna" (som psykiskt och fysiskt misshandlade en pensionär och fick stöd av sin fackförening, betald lön, och behålla sina jobb.), och Eva-Britt Svensson.

Storm i vattenglaset eller ett nytt spännande könskrig?
"

#110  Tittar vidare i länkar under rubriken "Arbetsförmedling" Sigrun
2005-03-13 17:08:58

"Arbetsförmedling för sexarbetare."

"Förmedling av porrmodeller. Gratis att registrera sig."

"Svenskt produktionsföretag som producerar porr. Söker modeller!"

"Förmedlar jobb till tjejer som vill jobba med telefonsex."

Tja ...

#111  Seric Sigrun
2005-03-13 17:10:13

Detta tog 5 minuter eller så att hitta, tycker du att det verkar vara kvinnoförnedrande och sexistisk propaganda?

#112  Kollar in intervjusidan. Sigrun
2005-03-13 17:24:14

Där har man lyckats intervua 16 män och 1 kvinna.

"Ingrid Swede
Den svenska porrstjärnan Ingrid Swede är en av de i branchen som arbetat sig uppåt, från strippa över modell till producent med eget bolag, är hon en av pornografins främsta och mest högljudda förespråkare i det puritanska Sverige. "

Utdrag ur intervjun

" Att det inte är världens enklaste eller mest glamorösa arbete tycks uppenbart. Det är heller inte många tjejer och killar framför kameran som tjänar några substantiella pengar utan att på något sätt vara inblandad i produktionen. Är man väl det i en fokuserad och entreprenörsmässig anda, går det utmärkt att tjäna pengar. Men det finns naturligtvis även andra nackdelar förutom en möjlig fattigdom och risk för hälsohotande infektioner.

"Man måste vara stark ...", berättar Ingrid Swede avslappnat och porrfilosofiskt. "Man måste vara stark för det rör sig också om en del smärta. Dels fysiskt ... Det känns ju att ha dubbla kukar i rumpan, det gör det. Eller när man är dubbelmackad, det känns inte alltid så skönt. Även psykiskt måste man vara stark, för man får ta en hel del smärta där också. "

#113  Flashback Sigrun
2005-03-13 17:33:49

Har även trådar där man ger tips om prostitution, adresser och om hur man prostituerar sig.

#114  Sv: Kvinnohat forum! Satan
2006-08-14 00:58:31

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#115  Sv: Kvinnohat forum! Satan
2006-08-14 01:00:56

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#116  Sv: Kvinnohat forum! jozo2
2007-03-03 15:43:13

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?