feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Alla dessa böcker


Gå till senaste inlägget#1  Alla dessa böcker Johanna
2005-02-24 16:25:09

Det här är en ren avreageringstråd =)

Stötte på ännu en bok som förklarar det där med hur män och kvinnor funkar:
----------------------------------------------------
"Varför män bara kan göra en sak i taget och kvinnor aldrig slutar prata"

Kvinnor och män är olika. I stort sett det enda de har gemensamt är att de tillhör samma ras. De lever i olika världar, med olika värderingar och efter helt olika regler.
Här avslöjas tänkvärda sanningar om kvinnor och män. Boken tillägnas alla som någon gång slitit sitt hår i förtvivlan medan de vädjat till sin man, fru, sambo, särbo, pojkvän eller flickvän: "Men varför fattar du inte vad jag menar?""
----------------------------------------------------
Det mest förvånade är att denna bok just nu säljs hos de flesta bokhandlare, på NK låg det den till och med på disken. På en nätsajt finns den med på 10-i-topp-listan över facklitteratur(!).

Jag blir bara så trött.

#2   Caltha
2005-02-24 16:29:56

Jag kan bara kontra med Robin Bakers "Spermakriget"... Bästsäljare. Saken med den är att den inte bara är skrattretande/dum/irriterande. Den är rent stötande, sexistisk, grym våldsporr. Jag lutar nästan åt att den borde vara straffbar. Fast om det är lagligt att ge ut Mein Kampf så är det väl lagligt att ge ut Spermakriget också... Lite trist bara att den tas för en lättviktig bagatell när jag tycker att innehållet är ungefär lika stötande...

#3  googlade på den Johanna
2005-02-24 16:32:08

Om du tror att du har kontroll över ditt sexliv och är övertygad om att du alltid kommer att vara trogen din partner, då ska du läsa den här boken!
Visste du att mindre än 1 procent av en mans spermier kan befrukta en kvinna? Att de övriga 99 procenten har till uppgift att ta död på andra mäns spermier? Att 30 procent av alla kvinnor någon gång har haft samlag med två män inom 24 timmar? Att 4 procent av alla barn som föds är resultatet av en kamp mellan två mäns spermier och att 10 procent av alla barn har en annan far än de tror?
I denna fängslande och kontroversiella bok visar Robin Baker hur konkurrensen mellan spermier från olika män styr vårt sexuella beteende och varför otrohet, onani, gruppsex, homosexualitet och våldtäkt kan ha betydelse för reproduktionen.
Robin Baker är evolutionsbiolog och lärare vid universitetet i Manchester. Sedan 1988 har han forskat kring spermier och sexuellt beteende.
------------------

men herregud!

#4   Caltha
2005-02-24 16:38:23

Mm och vet du hur den är upplagd? Som en "vetenskaplig" avhandling? Nehejdå, den är upplagd som en samling äckliga porrnoveller skrivna av hr Baker för att illustrera hans teser, följda av ett resonerande "vetenskapligt" avsnitt där han förklarar de fiktiva (!) karaktärernas fiktiva (!) beteende med hänvisning till gruppvåldtäkt bland fåglar o.dyl. Dessutom med en illa dold idoldyrkan för den skicklige våldtäktsmannen.

#5  Precis som Johanna Nettan
2005-02-24 16:41:58

så googlade jag och hittade detta: http://home.student.uu.se/toso4566/valdtakt.html

Jag har inte läst igenom hela men efter att jag läst kanske en sjättedel av texten så insåg jag att jag nog inte vill veta mer om denne Baker och hans teser...

#6  Skrämmande Karra
2005-02-24 17:04:29

Låter ju helt sjukt. Och ännu sjukare att folk köper skiten och tycker det är bra.

#7  jag förstår inte kossamuun
2005-02-24 19:49:54

när föddes han som skrev det där? är han från en annan tid? eller en annan värld?

#8  Ush..men föga förvånande Anna
2005-02-24 19:55:53

Jag blir lika förvånad varje gång jag stöter på sånt biologistiskt sexististiskt skitsnack.. Och samtidigt blir jag inte ett dugg förvånad..

Det känns väldigt mycket "rasbiologi alà Tyskland och 30tal"
Kvinnor är dagens judar typ..

"Women are the negros of the world"

#9  Bakers vetenskapen dåligt rykte tillfrisknande
2005-02-24 22:12:29

Det är tragiskt att män som denna ger vetenskapen så dåligt rykte.

Dessvärre har gemene man ofta så lite naturvetenskaplig kunskap att man har svårt att skilja agnarna från vetet.

Världen är full av mediokra vetenskapsmän som illa döljer sina fula avsikter i påstådd "vetenskap".

Evolutionsbiolog ! - Den där!

Han vet inte något om verklig evolutionsbiologi.

Det är en utmärkt och jätteintressant vetenskaplig gren.

Läs Geoffery Miller istället, där har ni riktig vetenskap populariserad på ett trevlig sätt.

#10  tillfrisknande.. Anna
2005-02-24 22:41:06

Så "riktig" vetenskap finns bara inom naturvetenskapen?
All vetenskaplig forskning måste ju uppfylla vissa vetenskapliga kriterier för att få utföras och presenteras men självklart skall man vara kritisk till allt man läser; forskning är inte 100% objektiv eftersom det alltid finns en forskare bakom texten/resultatet. All forskning är ju baserad på antaganden, frågeställningar och teorier.

Jag säger läs Judith Butler istället! Läs om henne och hennes teorier på
http://www.theory.org.uk/ctr-butl.htm

#11  Kossamuun Caltha
2005-03-02 17:25:07

Boken kom ut i den "andra tiden" 1996 och han är från den "andra världen" USA. Avlägsnare än så är den inte. Den översattes till svenska och kom ut på Forum förlag redan samma år. Okej för ren profit, men var det INGEN på förlaget som reflekterade över hur stötande och vidrigt bokens innehåll var? Jag minns inte heller att det skulle ha blivit någon särskilt högljudd debatt i media kring boken, men jag var 15 då och inte så feministiskt engagerad än, och har väl aldrig följt med så mycket i media så jag kan ha missat det... Personligen skulle jag vilja lägga ett hästhuvud i översättarens säng för att han tog jobbet. Någon standard får man väl ha i vad man gör för pengar. För övrigt tackar Baker skämtsamt sin fru i förordet för att hon kunde skjuta upp sin förlossning lite tills hon slavarbetat klart med att redigera hans manuskript, samtidigt som hon skötte marktjänsten. Yeee-haa.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?