feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mustasch-kampanjen icke-feministisk?


Gå till senaste inlägget#1  Mustasch-kampanjen icke-feministisk? Femi
2017-11-16 15:17:02

Hej!
Som Rubriken lyder, är mustaschkampanjen anti-feministisk?

Jag själv reagerade såhär då jag såg den;

1.måste alla män ha mustasch? Jag trodde 'man' (i sammanhanget) handlade om kön, inte en mustasch. Är en man bara man nog om han har mustasch? Är uttrycket Man Nog synonymt med kroppsbehåring, tuffhet, ryggrad, känslokyla? Lite såhär menar jag; När kan män (återigen i sammanhanget) få vara personer med penis, utan några som helst andra tilldelade attribut?

2. vad har en kvinna här att göra iförd fejkmustasch och under texten Are you man enough? Det räcker alltså inte att vara kvinna - vi ska ju helst vara män. Så tolkar jag det. Lite självgodare och lite allvarligare min, lite mer seriösa och lite mer tagna på allvar. För att det är så en är en riktig man.

Är jag ute och cyklar?

Mvh

#2  Sv: Mustasch-kampanjen icke-feministisk? udd
2017-11-17 23:24:16

Jo, kopplingen mellan prostatacancer och mustascher känns ju inte lika självklar som den mellan bröstcancer och bröst. Jag tycker också det är lite tråkigt att kampanjerna ska ha rosa och blå färger.

#3  Sv: Mustasch-kampanjen icke-feministisk? kasimir
2017-12-14 16:52:19

Även om jag själv har helskägg fn, tycker jag inte att vare sig skägg eller mustasch är nödvändiga attribut för att definiera sig som man.

Sedan är det en intressant fråga om en penis räcker som attribut för att automatiskt betraktas som man, eller om det behövs en självuppfattning som man.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?