feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dela föräldraledighet tidigt


Gå till senaste inlägget#1  Dela föräldraledighet tidigt udd
2017-09-14 19:14:34

Jag har nyligen fått barn tillsammans med min sambo. Nu precis i början är vi båda lediga från våra jobb, men snart behöver jobbandet komma igång igen. Vi har pratat lite om att dela föräldraledigheten tidigt och jobba halva veckorna var. Vi skulle i så fall båda två jobba 50 % och vara föräldralediga 50 %. Är det någon här som har erfarenhet av en sådan uppdelning? Har det fungerat? Vad var bra? Vad gick sämre? Vad är bra att tänka på från början?

#2  Sv: Dela föräldraledighet tidigt erty
2018-01-25 13:30:14

Jag undrar samma! Vi har också funderat på att dela upp det på det sättet.
Udd: nu har det gått en tid, hur har ni gjort? Vad är din erfarenhet so far?

#3  Ang: #2 av erty udd
2018-02-01 21:46:11

Kul att ni har tankar i liknande banor!

För vår del slutade det, på grund av sjukdomsfall och annat, med att vi inte delade som vi tänkt. Men ett par erfaranheter hann vi iaf snappa upp längst vägen.

Förbered allt i jobbväg. Vi hade inte riktigt allt klart innan barnet föddes och det var inte perfekt. Om det känns som att det är mycket innan barnet kommer med att fixa allt är det inget mot när det väl kommit (och så sömnbrist och massa känslor på det). Det räcker ju inte med att jobba 50 % var utan också just den 50 % som inte den andra jobbar.

Ha en plan för maten. Vi har kört med amning och det är trots allt en faktor som påverkar. Mjölkmängden ställer in sig så den som ammar kommer antagligen behöva pumpa på jobbet och amma på nätterna, så det kan bli lite tuffare för den personen. Dessutom är det nog bra att börja tidigt. Eftersom vi var lite osäkra med jobbet så väntade vi med att köpa pump och det hade nog varit bättre med flaska direkt.

Det vore jätteskoj att höra mer om hur allt flyter på för er. För egen del hänger tanken kvar till eventuella syskon.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?