feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Social kompetens Ojämlikhet.


Gå till senaste inlägget#1  Social kompetens Ojämlikhet. Feminism2015
2015-10-16 19:56:42

Först och främst jag är feminist och för att kvinnor har lika rättigheter. Men en viktig fråga jag vill ta upp är skillnaden mellan könens sociala kompetens.

Varför pratar kvinnor så mycket? Jag är själv man och känner nästan aldrig behovet av att säga någonting. I en grupp av människor är jag gärna tyst. Ibland när en kvinna pratar mycket kan jag tycka hon är jobbig och borde vara tyst istället.

Är så pass nöjd i mig själv att jag inte direkt söker gemenskap på det sociala planet. Räcker gott och väl att luta sig tillbaka och studera människorna runt mig. Ser vad som händer och känner gemenskapen av att bara vara tillsammans ihop i samma rum, samma plats.

Så vad är det som gör att framförallt kvinnor har detta behov av att konstant lära känna prata och veta vad som föraigår i alla andras liv?

Har ni några reflektioner eller egna liknande erfarenheter?

Mvh Andreas.

#2  Supersocial eller autisk? Henrik
2015-10-17 08:21:23

Upptagenheten av relationer är en del av personligheten. Den följer inte könet men autistiska drag är vanligare hos män. Om man accepterar att det finns olika personligheter kan man se att båda typerna har sina fördelar. Själv är jag autiker, alltså ointresserad av skvaller och dokusåpor och intensiv vänskap och fiendskap. Men jag är glad över att många i min omgivning är tvärtom för det gör livet färgstarkare.
Inlägget uppskattas av Blindalina

#3  Ang: #1 av Feminism2015 kx2
2015-10-21 14:01:32

Trollstav Det här är ett feministiskt diskussionsforum och du har registrerat dig som feminist. Att du tycker kvinnor som pratar mycket är jobbiga är inte en feministisk fråga.

Visa att ämnet har en feministisk anknytning, annars stängs tråden.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?