feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Medlemsutbildning, tal och internet videos


Gå till senaste inlägget#1  Medlemsutbildning, tal och internet videos Miarmaria
2015-08-08 21:04:13

Jag hittade på Socialdemokraternas hemsida idag två intressanta saker.

http://www.socialdemokraterna.se/ innehåller information om Socialdemokraternas sommartal i Vasaparken i Stockholm söndagen den 16/8. Klockan 13:30 inleds aktiviteterna i parken. Det står tag med pick-nick-filt. Jag tycker att det är utmärkt att socialdemokraterna samlas varje sommar och jag hoppas att socialdemokraterna lägger upp talet som video på sin hemsida. Intressant är dock att Livets Ord träffas flera gånger i veckan och lägger upp en minst en video på Internet i veckan. På detta sätt för Livet Ord ut sin ideologi. Jag tycker att socialdemokraterna ska anordna ett möte där de håller tal och lägga upp det på sin hemsida åtminstone en gång i månaden eller i kvartalet. Annars blir det ju Livets Ords värderingar som når ut till folk.

Den andra intressanta saken som jag hittade var socialdemokraternas studieportal hos ABF http://www.socialdemokraterna.abf.se/ vilken kan jämföras med Fi:s mycket snäva medlemsutbildning http://feministisktinitiativ.se/om/intersekti…. Det är inte underligt att Fior beter sig så oprofessionellt, jämfört med socialdemokrater. Socialdemokraterna skolar medvetet sina medlemmar i att bete sig väl mot varandra, i ideologi, ledarskap och mycket mer. Det är antagligen för att jag är skolad av SSU som jag blir så frustrerad över Fi. Fi borde läsa in sig på Socialdemokraternas studieplan och studiematerial som finns på Socialdemokraternas studieportal som jag länkat till ovan och Fi borde utveckla sin mycket snäva medlemsutbildning så att Fi fungerar bättre i framtiden.

#2  Ang: #1 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-08 21:14:50

Varför kan socialdemokraterna i utbilda via Internet också? Visserligen kan en inte grupparbeta då, men det vore kul om jag kunde titta på socialdemokratiska videos istället för Livet Ords videos. Jag kan ju få konstiga värderingar av för mycket höger extrem propaganda och vad värre är, är att det kanske finns folk som inte är utbildade av SSU och som sväljer Livets Ords propaganda ännu snabbare än jag. Nej, det behövs socialdemokratiska tal som en motvikt. Helst minst ett i månaden. Om partiet inte vill kan väl LO? Livets Ord kanske är mer som en parallell till LO. Inget av dem är partier, men de har ändå politiska värderingar.

#3  Ang: #2 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-08 21:18:15

Varför får en inte lära sig det som SSU och Socialdemokraterna lär ut i skolan förresten? Åtminstone en del av det borde väl alla ha nytta av i demokratiskt samhälle.

#4  Ang: #3 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-09 07:12:41

På sidan 9 i http://www.socialdemokraterna.abf.se/PageFile… står det bland annat "Alla blir lyssnade på samtidigt, som vi har respekt för varandras tid och att vi därför måste arbeta effektivt".

Jag fastnade för att "Alla blir lyssnade på ...". Jag tänker mig att dessa många diskussioner som finns inom socialdemokraternas medlemsutbildning och politiska arbete, som jag upplevde i SSU, innebär att det finns utrymme för kunskap som uppkommit genom livserfarenhet. Visserligen tror socialdemokratin på vetenskap framför religiösa skrifter, men jag tror att erfarenheter räknas också.

I Fi däremot hanteras genusvetenskap som sanning. Detta trots att det finns andra vetenskaper som säger saker som inte stämmer överens med vad genusvetenskapen påstår. Genusvetarna anser sig veta bättre än andra och försöker ofta tvinga på andra sin verklighetsbild. Samma sak är det med lärarutbildarna. De är också socialkonstruktivister och anser att makt är sanning, trots att de inte uttrycker det exakt så. Det är därför svensk skola halkar efter mer och mer. Lärarna och lärarutbildarna bryr sig inte om vad som fungerar. Eftersom de har makt anser i princip att det som de tycker är sanning.

#5  Sv: Medlemsutbildning, tal och internet videos Miarmaria
2015-08-09 07:24:14

Det finns alltså flera olika uppfattningar i vårt samhälle om vad som är sannning:

Livets Ord och Pingstkyrkan anser att Bibeln är så sann att den kan användas för att ta reda på vad som är sant.

Akademikerna anser att vetenskap är så nära sanningen en kan komma.

Socialkonstruktivism anser att det inte finns någon sanning utan bara makt, vilket ger mig upplevelsen av att de anser att makt är sanning.

Socialdemokraterna verkar tycka att vad som är sant inte bara förhandlas fram vid universitet och högskolor räknas utan också det som framkommer vid diskussioner inom den egna organisationen.

Jag anser att ingen av oss vet vad som är sant. Våra verklighetsuppfattningar är bara tillräckligt bra för att fungera för oss själva. Att ta reda på vad som är sant är en livslång process.

#6  Ang: #5 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-09 14:30:40

Det är denna kunskapssyn som gör att jag tycker att det är så viktigt att Fi:s kvinnor får komma samman i en tematisk grupp med namnet Fi Kvinnor och förhandla fram vad som fungerar för kvinnor. Det kan inte bara vara genusvetare som räknas. Då kommer Fi inte att bli någon stor folkrörelse och kanske inte ens komma in i riksdagen.

#7  Ang: #1 av Miarmaria Miarmaria
2015-08-17 13:29:11

Här finns Socialdemokraternas sommartal: https://www.youtube.com/watch?v=ugfXEOI8kOA

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?