feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Anna Batras påpekande bra


Gå till senaste inlägget#1  Anna Batras påpekande bra Miarmaria
2015-07-05 16:13:11

I http://www.svtplay.se/video/3050645/svt-forum… påpekade Anna Batra att invandrarkvinnor också ska omfattas av skolplikten. Det är ett mycket bra påpekande. Sverige bör se till att alla invandrare som kommer till Sverige fullgör den svenska skolplikten. Jag anser även att staten bör kontrollera om nyblivna föräldrar har uppfyllt skolplikten och annars ålägga dem att göra det. Som dotter till en mamma som varken kunde sjunga, simma eller prata engelska och inte hade gått vare sig högstadiet, gymnasiet eller än mindre någon högskoleutbildning, vet jag att föräldrar med för låg utbildning inte klarar av föräldraskapet lika bra som föräldrar med hög utbildning och att detta behöver repareras innan barnen börjar skolan, för att de inte ska bli lidande.

#2  Ang: #1 av Miarmaria Henrik
2015-07-06 12:52:18

Det finns ingen skolplikt för vuxna. Ingen kan ålägga en vuxen person att "uppfylla skolplikten".

#3  Ang: #2 av Henrik Miarmaria
2015-07-06 14:20:54

https://sv.wikipedia.org/wiki/Skolplikt#Sverige berättar att "I Sverige gäller skolplikt enligt lag alla personer som är bosatta i Sverige.".

#4  Ang: #2 av Henrik Miarmaria
2015-07-06 14:47:11

Självklart kan staten ålägga vuxna personer att uppfylla skolplikten om det finns en majoritet i riksdagen för det. Tidigare ålade staten vuxna män att göra värnplikt. Att ålägga människor som inte har gjort det att uppfylla skolplikten är rimligt och till fördel för individen och samhället, men det är naturligtvis i ännu högre grad ett erbjudande än ett åläggande. Denna gång ett förslag om ett sådant erbjudande från Anna Batra. Kanske behöver vissa kvinnor samma hjälp som vissa barn behöver för att få gå i skolan från sina anhöriga.

#5  Ang: #4 av Miarmaria Miarmaria
2015-07-06 15:08:57

Jag menar att skolplikten infördes för att tvinga föräldrar att låta sina barn gå i skolan istället för att jobba. På samma sätt kan vissa kvinnor behöva ett samhälle som tvingar deras män att låta dem gå i skolan. Därför ska det inte stå "för att få gå i skolan från sina anhöriga" i mitt inlägg ovan utan "för att få gå i skolan för sina anhöriga".

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?