feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor behöver hjälpa kvinnor


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor behöver hjälpa kvinnor Miarmaria
2015-06-05 09:08:57

Kvinnorna utgör en majoritet av befolkningen, alltså skulle kvinnorna få makten i samhället om de samarbetade politiskt. Kvinnor behöver fokusera på detta inte på att kvinnor är missgynnade i samhället på en massa sätt. Alla kvinnor måste räknas och alla kvinnor måste samlas. Då kommer kvinnorna att kunna fatta de beslut som gör att kvinnorna får det bättre och då får alla kvinnor det bättre framför allt de som drabbas mest av orättvisorna idag.

Sedan behövs en sak till: Att dessa kvinnor som samlas hjälper kvinnor så att de kvinnor som vänder sig till denna kvinnogemenskap får bättre liv. Varför gör kvinnor inte det?

Jag känner en stark längtan efter att gå till Livets Ord därför att de gynnar varandra på detta sätt. Tråkigt nog gynnar de inte mig utan skadar mig därför att jag har de politiska åsikter som jag har. Livets Ord finns dessutom inte bara i sina lokaler. De finns i hela Uppsala i varje myndighet, i varje förening och i varje butik.

I Uppsala går det inte att säga ifrån om någon behandlar en illa. Egoistiska bortskämda människor som gynnar sig på andra människors bekostnad vill kunna göra detta utan att behöva se en enda människa som inte ler och låtsas vara glad.

Dessutom är det så att om jag inte träffar på kristna höger extrema människor som missgynnar mig för att jag tror på det som jag tror på, så träffar jag kvinnor och män som har en akademisk utbildning och som antingen tror på varenda ord som de blivit indoktrinerade till eller som deltar i den egna professionella gruppens gynnade av sig själva på andra människors bekostnad.

Det behövs verkligen en samling med kvinnor som bryr sig om alla kvinnor och hjälper alla kvinnor. Kan ni se till att kvinnor börjar tänka i dessa banor och finnas till för varandra? Först då får vi ett samhälle som är bra för kvinnor.

Det räcker inte med att samhället förändras så att det blir mer jämställt genom politiken. De politiska förändringarna tar lång tid. Individualiserad föräldraförsäkring är antagligen den förändring som snabbast gör samhället mer jämställt, men de förändringar som sker genom individualiserad föräldraförsäkring kommer inte att förändra könsrollerna bland de generationer som redan fött sina barn. Dessa kvinnor och män som jag tillhör kommer inte att påverkas nämnvärt. Inte ens den generation som ska föda barn när individualiserad föräldraförsäkring har införts kommer att fullt ut kunna skörda frukterna av reformen. Dels kommer förändringarna inte att vara så långtgående som jag föreställer mig. Det kommer att visa sig att det behöver göras mer. Kanske struntar pappor i att ta ut sin del av föräldraförsäkringen. Då är enda fördelen att de kvinnor som stannar hemma inte stannar hemma lika länge. Kanske finns det annat som vi inte kunnat förutse och som också behöver reformeras för att vi ska få de effekter som vi vill ha. Jag är säker på att individualiserad föräldraförsäkring är det effektivaste sättet att göra samhället mer jämställt, men tidigast de flickor som ännu inte fötts kommer att få uppleva alla positiva konsekvenser. Vi som tillhör de generationer som redan har fött barn kommer inte att få del av fördelarna med individualiserad föräldraförsäkring.

Dessutom har individualiserad föräldraförsäkring inte införts ännu. Tänk om miljöpartiet och folkpartiet inte hänger på. Då kommer individualiserad föräldraförsäkring inte att införas före valet 2018 och vad händer då. Tänk om det inte går framåt utan bakåt för Socialdemokratin och för Fi 2018. Då kanske vi inte får någon individualiserad föräldraförsäkring på mycket länge.

Likadant är det med resten av jämställdhetarbetet det kanske tar lång tid innan det går att genomföra reformerna och det tar ännu längre tid innan de får genomslagskraft. Kanske lever vi inte ens längre den dag då detta samhälle blir jämställt. Därför behöver kvinnor bry sig om och hjälpa kvinnor redan nu. Kvinnor bör ha någonstans att gå och få del av kvinnors omtanke och kärlek till kvinnor på samma sätt som männen går till Livets Ord och andra patriarkala religiösa församlingar som hjälper dem och gynnar dem på kvinnor bekostnad.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?