feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Bang 1/2012


Gå till senaste inlägget#1  Bang 1/2012 udd
2012-03-06 23:23:36

Hej Bang-läsare!

I samband med förra numret uppstod det en diskussion här och det var ju trevligt så jag tänkte starta en för det nummer som kom ut i dagarna.

Vad säger ni?

Själv har jag inte kommit så långt ännu. Och jag har inte förlikat mig med formen ännu. Det där med att underrubriker ser likadana ut som brödtexten men att artikelrubriker har 2 cm stora bokstäver har jag inte riktigt blivit sams med. Det är nog en vanesak.

En sak jag tänkte på var att mycket kändes igen härifrån, vilket är jättekul. Maria Bexelius och Carin Göransson har figurerat i Vildmark. Macho i kollektivtrafiken, Lön hela dagen (15:51) och kåtsug har funnits i forumen*. Programmet för hela ABF:s Feministisk mötesplats finns i Utblick. Det är kul att vi hänger med!

(* Nu finns det ju tyvärr en risk att mycket av det där har försvunnit igen i samband med kraschen.)
Inlägget uppskattas av kx2

#2  Sv: Bang 1/2012 kx2
2012-03-08 20:20:16

Maria Schottenius om Bang 1/2012 i DN idag:

Ja, det är bara att banga på så länge det behövs. Med text och bild och feminism, i starka färger.


http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/tidskri…

Var för några år sen prenumerant av Bang och tyckte att de tog upp många intressanta ämnen, även om jag inte alltid orkade läsa den från början till slut. Om det inte vore för att den är så rackarnas dyr skule jag kunna tänka mig att ta upp en prenumeration igen...

#3  Ang: #2 av kx2 Henrik
2012-03-08 22:30:13

Jag var också prenumerant men tyckte illa om det, som jag uppfattade, snobbiga och överklassiga innehållet. Unga akademiska kvinnor som kommenterar allt lika gnälligt, som får in ordet kuk i varannan mening och ordet diskurs i varannan och som intresserar sej för märkesvaror och inneställen mer än för väsentligheter.
Denna ganska orättvisa beskrivning är kanske nu helt missvisande och i så fall är jag beredd att prenumerera ett år till.

#4  Ang: #3 av Henrik kx2
2012-03-08 22:38:10

Vet inte om det är missvisande för hur tidningen är nu. Gick i gymnasiet då jag prenumererade på Bang så det var ett tag sen, och på den tiden gick det mesta av innehållet över huvudet på mig. Tror att jag upplevde det mesta av innehållet som svårtillgängligt, om än det jag kunde greppa var intressant.
Om tidningen börjat avhandla märkesvaror och inneställen så är den inget för mig.

#5  Sv: Bang 1/2012 udd
2012-03-09 00:37:28

Jag upplever fortfarande tidningen som ganska svårtillgänglig. Vissa texter brukar i och för sig vara rätt lätta att ta del av, så det är stor skillnad från text till text.

Några märkesvaror eller inneställen kan jag inte säga att jag har stött på. Antingen finns det inte längre något sådant eller så definierar jag det annorlunda än Henrik.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?