feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"klimateriekärring"


Gå till senaste inlägget#1  "klimateriekärring" FumikoFem
2011-04-03 14:17:37

What the eff: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1… Vem kom på den titeln? Eller det kanske rent av anses "roligt" att få ett tillfälle att kalla kvinnor för "kärring"? Också med tanke på hur vanligt det är att kalla kvinnor för det, och även om det inte är korrekt översättning så är det ju en slags svenska version av "bitch" som är vardagsmat på nätet att bli kallad för.

Ett annat ord jag stör mig på :"fruntimmer". Det låter så jävla nedlåtande eftersom det är så det så ofta används.

#2  Sv: "klimateriekärring" udd
2011-04-03 17:41:02

Jag håller med: provocerande rubrik! I själva artikeln såg jag dock inte "kärring" nämnas så jag misstänker att det är något speciell person som sätter rubrikerna, och att de då ska vara så iögonfallande som möjligt. Jag har hört flera som har "råkat ut" för det där. (Om jag inte missminner mig så pratas det om det där i en Liza Marklund-bok också.)

Skumt också att de skriver "Klimakteriekärring i förtid", som att det är en självklarhet att alla (kvinnor) blir "klimakteriekärringar".

#3  Sv: "klimateriekärring" Marta
2011-04-03 17:57:43

Förmodligen någon som tänkt att det är en titel som drar många läsare. De tyckte väl inte att "Kemikalier ger förtida klimaterium" var en tillräckligt klatschig titel. Det finns en tråkig syn på kvinnor i övergångsåldern. Det är inte direkt första gången jag stött på ordet "klimateriekärring". Hormonell påverkan som drabbar kvinnor ses ofta negativt på (ett annat exempel är pms). Dessutom är det slutet på kvinnans fertilitet och hon ses som mindre sexuellt attraktiv (samtidigt som många kan uppleva en ökande lust).

Ordet "fruntimmer" får mig att tänka på en Åsa-Nisse-film. Inte något jag kopplar till en mera framsynt kvinnosyn.

#4  Sv: "klimateriekärring" Marulken
2011-04-03 18:51:14

Motsvarande benämning för män måste väl vara LeifGWPersson, eller Guillo. Guilload i förtid, ingen dröm precis (Uppsvällda fettoprettot).

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?